NIKKOR Z 28mm f/2.8, cel mai mic și mai ușor obiectiv Z

Nikon anunță lansarea celui mai mic și mai ușor obiectiv cu distanță focală fixă din seria Z de până acum, pentru fotografiere pe întregul cadru: NIKKOR Z 28mm f/2.8.

Acest obiectiv de 28 mm cu distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei oferă un unghi de câmp extins, potrivit pentru a arăta scene mai ample, în timp ce distanța minimă de focalizare de 0,19 m plasează acest obiectiv în poziția ideală pentru prim-planuri dramatice. Montura Z largă și diafragma circulară f/2.8 se combină pentru a oferi performanțe deosebite în condiții de lumină scăzută, iar creatorii de imagini își pot focaliza subiectele pe un fundal cu efect de bokeh foarte delicat, cu aspect natural.

De asemenea, cu NIKKOR Z 28mm f/2.8 se pot înregistra ușor segmente video remarcabile. Distanța focală de 28 mm este clasică în cinematografie, iar cu un obiectiv atât de ușor, utilizatorul poate alege dacă să fotografieze cu aparatul foto ținut în mână sau cu un sistem de stabilizare gimbal.

Principalele caracteristici cheie

  • Obiectiv f/2.8 pentru unghi larg, cu deschidere mare a diafragmei: distanța focală de 28 mm captează imagini cu unghi larg în culori bogate, cu contrast remarcabil.
  • Ultraportabil: obiectivul are o lungime de aprox. 43 mm și cântărește aprox. 155 g. Este suficient de mic pentru a fi ținut montat pe aparatul foto sau strecurat într-un buzunar al hainei.
  • Bokeh frumos: montura Z largă și diafragma circulară fixă cu 7 lamele, de f/2.8 permit obținerea unui bokeh foarte delicat, cu aspect natural.
  • Claritate remarcabilă de aproape: o distanță minimă de focalizare de 0,19 m permite utilizatorilor să focalizeze clar de aproape.
  • Focalizare automată rapidă, fără sunet: fiind realizată prin intermediul unui motor pas cu pas extrem de silențios și îmbunătățită de lumina suplimentară colectată de montura Z, focalizarea este rapidă, precisă și fără sunet.
  • Foarte indicat pentru video: variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă dramatic, astfel încât focalizarea poate fi reglată fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate.
  • Decupare DX de 42 mm: când este utilizat cu un aparat foto în format DX din seria Z de la Nikon, obiectivul oferă un unghi de câmp de 42 mm.
  • Control simplu: inelul de control fără sunet poate fi setat pentru a controla focalizarea, diafragma, compensarea expunerii sau sensibilitatea ISO.
  • Bine protejat: etanșat pentru asigurarea protecției împotriva prafului și picăturilor de apă.

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Nikon anunță primele 2 obiective macro pentru familia Nikon Z
Review Nikon D850 cu Alexander Lupascu
Nikon anunță camerele Z6 II & Z7 II

Tu folosești un obiectiv de la Nikon și dacă da, ce model? Despre ce produse Nikon ai dori să citești mai multe pe blogul F64? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *