O nouă variantă de firmware pentru Canon EOS R5, R6 și Canon EOS-1D X Mark III

Pornind de la opinia utilizatorilor şi de la succesul modelului EOS R3, noua variantă de firmware oferă îmbunătăţiri pentru modelele EOS R5, EOS R6 şi EOS-1D X Mark III.

Canon Europe anunţă actualizări de firmware pentru modelele EOS R5 (firmware v1.50), EOS R6 (firmware v1.50) şi EOS-1D X Mark III (firmware v1.60). După lansarea recentă a EOS R3, un model foarte aşteptat, dedicat fotografiei sportive şi fotoreporterilor, Canon adaugă noi funcţii gamei de aparate profesionale, precum detectare îmbunătăţită, transfer facil de fişiere şi suport optimizat pentru obiective.

Cea mai performantă detectare pentru urmărirea subiecților

Pentru modelele EOS R5 şi EOS R6, această actualizare de firmware oferă o recunoaştere mai bună a subiecților. Utilizatorii acestor modele pot selecta acum opţiunea „vehicule“ ca subiect principal. Preluând această funcţie de la modelul EOS R3, aparatele foto pot urmări acum maşinile de curse şi bicicletele. De asemenea, această actualizare îmbunătăţeşte funcţia de urmărire AF a oamenilor, dar şi funcţia de detectare a feţei şi a ochilor, chiar dacă subiectul poartă mască, la toate acestea adăugându-se funcţia de detectare a corpului. Îmbunătăţind funcţia de detectare a modelului EOS-1D X Mark III pentru sporturile de iarnă, acest firmware oferă o detectare mai bună a capului pentru persoanele care poartă ochelari de protecţie şi căşti.

Operare simplificată pentru fluxuri de lucru integrate

Pentru fotografii profesionişti, aparatul foto trebuie să funcţioneze ca o parte integrantă din ei, cu funcţii intuitive, care să îi ajute să surprindă imaginea dorită. Această actualizare le oferă utilizatorilor de EOS R5 şi EOS R6 posibilitatea de a seta un nivel de alb personalizat în timpul Live View, pentru setarea rapidă a nivelului de alb manual. În plus, noul firmware previne transferul accidental al fişierelor dacă fotografii apasă din greşeală multicontrolerul, atunci când funcţia „Transfer cu SET“ este setată pentru transfer FTP.

Anterior, EOS-1D X Mark III folosea butoane separate pentru notiţe audio şi evaluarea imaginilor, dar cu ajutorul noilor setări, utilizatorii pot folosi un singur buton pentru a accesa ambele funcţii simultan.

Suport avansat pentru obiective

Gama de obiective RF continuă să se extindă, iar fotografii pot explora domenii noi cu ajutorul aparatului lor. Datorită acestei actualizări, EOS R5 este compatibil acum cu SISTEMUL EOS VR Canon şi cu obiectivul RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, permiţându-le creatorilor de conţinut să surprindă uşor imagini pentru realitate virtuală. De asemenea, această actualizare oferă focalizare manuală permanentă pentru RF 70-200mm F4L IS USM, chiar dacă selectaţi AF.

Produse Recomandate

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Review Canon EOS R6. cu Mircea Maieru
Review Canon R5, cu Costin Fetic
Canon R5 vs Caon R6 - Care ți se potrivește?

Tu deții un aparat din sistemul Canon EOS R? Dacă da, care este experiența ta cu acesta? Despre ce produse Canon ai dori să citești pe blogul F64? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *