Panasonic Lumix S 35mm F1.8 – un nou obiectiv compact și ușor din seria LUMIX S

Panasonic prezintă LUMIX S 35 mm F1.8 (S-S35), un nou obiectiv cu luminos cu distanță focală fixă, cel mai nou din seria de patru obiective cu diafragmă mare F1.8 bazate pe sistemul  L-Mount. Un total de patru obiective cu distanță focală fixă F1.8 din seria LUMIX S, care include 85 mm (S-S85), 50 mm (S-S50), 24 mm (S-S24) și noul obiectiv de 35 mm (S-S35), au în comun dimensiunea asemănătoare și poziția identică a elementelor de control, pentru a oferi avantaje practice în utilizare. Centrul de greutate al acestor obiective este aproape identic, astfel încât este ușor să schimbați obiectivele rapid cu ajustarea minimă a echilibrului atunci când camera este fixată pe un ghimbal. Aceleași filtre pot fi folosite și datorită diametrului identic al filetului. Performanța descriptivă a acestor lentile este, de asemenea, identică.

LUMIX S 35mm F1.8 este compus din unsprezece elemente de lentile aranjate în nouă grupuri, inclusiv trei lentile asferice și trei lentile ED (Extra-Low Dispersion). Utilizarea a trei lentile asferice aduce atât performanțe descriptive deosebite cât și un bokeh frumos, avantaje comune pentru întreaga serie de obiective F1.8. Lentilele ED suprimă eficient aberațiile cromatice. Acest obiectiv este potrivit pentru multiple situații, inclusiv peisaje și instantanee, datorită unghiului natural de vedere, precum și pentru portret. Poate fi folosit și pentru fotografii de aproape datorită distanței minime de focalizare de 0,24 m.

LUMIX S 35 mm F1.8 este capabil de o funcționare lină și silențioasă potrivită sistemului AF cu contrast de viteză mare și de înaltă precizie al camerei și cu senzorul care oferă maxim 240 fps. Pentru setarea neliniară, focalizarea este deplasată cu o distanță variabilă în funcție de viteza de rotație a inelului de focalizare, în timp ce pentru setarea liniară focalizarea este deplasată cu o distanță corelată cu cuantumul de rotație al inelului de focalizare. Sensibilitatea (mărimea deplasării focalizării pe cuantum de rotație) poate fi selectată de la 90 la 360 de grade cu intervale de 30 de grade pentru a permite modul de focalizare dorit. LUMIX S 35mm F1.8 excelează și în performanța înregistrării video cu un design care suprimă fenomenul de „focus breathing”, care a fost o problemă a tuturor obiectivelor interschimbabile concepute pentru fotografie. Împreună cu un control al diafragmei în micro trepte pentru o ajustare fină a expunerii, pot fi înregistrate videoclipuri de calitate profesională.

Cu dimensiunea sa compactă și greutatea redusă de aproximativ 295 grame, LUMIX S 35 mm F1.8 oferă o mobilitate uimitoare pentru a se potrivi cu S5, cel mai compact model LUMIX full-frame. Designul robust rezistent la praf și intemperii, rezistă utilizării în condiții dure chiar și la -10 grade Celsius, pentru o mobilitate ridicată. Diametrul filtrului este de 67 mm, cu o diafragmă cu deschidere circulară cu 9 lame.

Pentru a consolida și mai mult sistemul de obiective din seria S, este în curs de dezvoltare un nou obiectiv cu distanță focală fixă cu unghi ultra larg de 18 mm cu diafragmă mare F1.8. Pe lângă dezvoltarea de noi obiective, programele de actualizare firmware sunt disponibile și pentru obiectivele convenționale S-R70200, S-E70200, S-R70300 și S-R24105 pentru a îmbunătăți performanța stabilizatorului de imagine în timpul înregistrării video. În plus, performanța de stabilizare a imaginii  a tehnologiei Dual I.S. 2 a fost crescută de la 6,5 stopuri la 7,5 stopuri pentru fotografierea cu obiectivul Panasonic 24-105mm f/4 OIS (S-R24105) montat pe LUMIX S1H, S1R sau S1.

Alianța Panasonic L-Mount se angajează să extindă în continuare gama de obiective L-Mount precum și îmbunătățirea performanței, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților și pentru a le maximiza satisfacția.

Produse recomandate

Panasonic Lumix S5
Panasonic Lumix S 24-105mm

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Panasonic 50mm F1.8 – un nou obiectiv ușor cu focală fixă pentru seria LUMIX S
Un altfel de review – Panasonic Lumix S5 și obiectivele Sigma Art
Panasonic Lumix S1R – Almost famous

Tu deții vreun obiectiv de la Panasonic și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.