Panasonic 50mm F1.8 – un nou obiectiv ușor cu focală fixă pentru seria LUMIX S

Panasonic anunță lansarea unui nou obiectiv cu diafragmă luminoasă și distanță focală fixă: modelul LUMIX S 50mm F1.8 (S-S50). Acesta este al doilea adăugat seriei de patru obiective cu diafragmă luminoasă F1.8 bazate pe standardul L-Mount. Un total de patru obiective cu diafragmă F1.8 din seria LUMIX S, care prezintă dimensiuni apropiate și poziții comune ale elementelor de control, ceea ce aduce avantaje practice la utilizare. De exemplu, când camera este montată pe un ghimbal, este ușor să se schimbe aceste lentile rapid cu ajustări minime ale celorlalte echipamente conectate. Se utilizează filtre identice datorită filetului identic de 67 mm.

Proiectare sofisticată a lentilelor pentru a asigura cea mai bună calitate a imaginii

LUMIX S 50mm F1.8 este compus din 9 lentile poziționate în 8 grupuri, incluzând trei lentile asferice, o lentilă ED (Extra-Low Dispersion – cu dispersie foarte scăzută) și o lentilă UHR (Ultra-High Refractive Index, cu indice foarte înalt de refracție). Utilizarea celor trei lentile asferice aduce atât performanțe ridicate ale detaliilor precum și un bokeh superb, ambele avantaje ale întregii serii de obiective cu diafragmă F1.8. Lentila ED suprimă în mod eficient aberațiile cromatice. Obiectivul are o diafragmă circulară cu 9 lame, care produce forme plăcute rotunde în zonele din fundalul estompat captat de diafragma deschisă.

Obiectivul care se potrivește stilului tău de fotografiere

Obiectivul LUMIX S 50mm F1.8 este potrivit pentru o varietate largă de subiecte, de la portret la peisaj. Excelează în același timp la performanța filmării cu un mecanism care elimină fenomenul numit focus breathing, care este o problemă gravă a obiectivelor interschimbabile, proiectate pentru fotografiere însă utilizate pentru filmări. Datorită unui mecanism micrometric de control al diafragmei, pentru o schimbare fluentă a valorii expunerii, obiectivul LUMIX S 50mm F1.8 asigură o calitate profesională a înregistrărilor video.

Datorită formei compacte și a greutății de numai 300 grame, LUMIX S 50mm F1.8 este ideal de luat la orice filmare. Proiectarea robustă pentru rezistență la stropi și praf* permite utilizarea în cele mai grele condiții, până la o temperatură de -10 oC cu mobilitate crescută.

Un nou obiectiv de 24 mm și unul de 35 mm, ambele cu diafragmă mare F1.8 sunt dezvoltate în acest moment, pentru a extinde seria de obiective LUMIX S. Alianța L-Mount este dedicată dezvoltării obiectivelor pe această montură și extinderii gamei, pentru satisfacerea cerințelor utilizatorilor.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre lansările de echipamente foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *