Top 10 cele mai cumpărate obiective în 2022

Aparatul de fotografiat pe care îl deții trebuie să fie completat de obiectivul potrivit. De cele mai multe ori, obiectivele de kit vândute odată cu aparatele sunt suficient de bune pentru început, acoperă ce-i drept multe situații de fotografiere, însă au anumite limitări și este indicat ca ulterior să achiziționezi obiectivul potrivit în funcție de nevoile fotografice, de bugetul pe care îl ai disponibil și de genul de fotografie pe care intenționezi să îl practici cel mai des sau îl practici deja.

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienției tale, la câte opțiuni există. În acest articol, venim în ajutorul tău prezentând o listă cu cele mai cumpărate obiective în 2021, pe site-ul F64.ro!

Iată care au fost cele mai cumpărate obiective în 2022!

#1 Cele mai cumpărate obiective Sony în 2022

Sony FE 50mm f/1.8 este un obiectiv standard, fix, ce este destinat aparatelor foto Sony cu montura E, putând fi utilizat deopotrivă pe aparatele foto cu senzor APS-C cat si pe cele Full Frame. Este un obiectiv ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Diafragma deschisă f/1.8 asigură echilibrul perfect dintre claritate și bokeh, fiind potrivit pentru situațiile în care se dorește o bună separare a subiectului de fundal, sau pentru situațiile de iluminare slabă.

Dimensiunile compacte și greutatea redusă a acestui obiectiv fix full frame cu deschidere mare a diafragmei oferă mobilitate sporită și posibilitatea de a surprinde o gamă variată de subiecte și teme, de la viața cotidiană, la fotografie culinară, peisaje, scene nocturne și multe altele. Obiectivul furnizează o calitate incredibilă a imaginii, de la un colț la altul, pe toată plaja focală, chiar de la deschiderea maximă a diafragmei de F1.8, iar autofocalizarea silențioasă și performanța în ceea ce privește urmărirea subiectelor îl transformă în alegerea perfectă atât pentru fotografii, cât și pentru proiecte video. Dimensiunile sale reduse îl fac potrivit atât pentru aparatele cu senzor APS-C, cât și pentru cele full-frame, oferind un echivalent de 52,5 mm al distanței focale, ideal pentru instantanee, pentru portrete și multe altele.

Acest teleobiectiv mediu reprezintă o opțiune extrem de versatilă, ușoară și compactă, dar și compatibilă cu o varietate de camere Sony. Cu o deschidere largă a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante și foarte clare, cu defocalizare delicată a fundalului, valorificând astfel distanța focală de 85mm și deschiderea maxima F1.8 a diafragmei. Obiectivul dispune de un mecanism cu deschidere circulară de 9 lame care asigură efecte bokeh naturale și un sistem motorizat dublu liniar pentru a permite focalizare rapidă, precisă și silențioasă.

#2 Cele mai cumpărate obiective Canon în 2022

Cu obiectivul EF 50 mm f/1.8 STM puteţi realiza cu uşurinţă fotografii mai artistice şi cu un impact mai mare datorită unei deschideri largi a diafragmei f/1.8 care duce la focalizare precisă asupra subiectului şi la un frumos fundal estompat.

Obiectivul este perfect pentru:

  • Portret – Perfect pentru surprinderea expresiilor faciale de pe chipurile prietenilor şi membrilor familiei, ideal pentru nunţi, evenimente şi petreceri
  • Lumină redusă – Perfect pentru fotografierea în condiţii de lumină mai redusă, pentru surprinderea peisajelor nocturne, a afişajelor cu artificii sau a interioarelor

RF 50mm F1.8 STM este un obiectiv mic, compact şi accesibil cu o deschidere rapidă a diafragmei, de f/1,8, fiind ideal în condiţii de lumină redusă şi excelent pentru o adâncime de câmp creativă. Cu o nouă tehnologie optică şi un motor STM foarte silenţios, această variantă modernă a obiectivului fix de 50 mm vă va îmbunătăţi fotografia.

Creaţi imagini artistice şi de impact la o sensibilitate ISO mai scăzută datorită deschiderii mari a diafragmei, de f/1,8, care asigură focalizarea clară a subiectului, oferind însă un fundal estompat superb.

Acest obiectiv este un obiectiv de 35 mm versatil, de înaltă calitate, care este ideal pentru fotografia stradală, călătorii şi prim-planuri.

RF 35mm F1.8 MACRO IS STM este un obiectiv grandangular excelent pentru realizarea de portrete şi fotografii de stradă, surprinzând detalii şi oferind claritate chiar şi cu timpi mari de expunere. O diafragmă rapidă cu deschidere maximă de f/1,8 vă permite să surprindeţi ambianţa autentică, chiar şi când nivelurile de lumină sunt reduse.

RF 35mm F1.8 MACRO IS STM oferă o mărire macro de până la 1:2, contribuind la versatilitatea acestui obiectiv extraordinar. Astfel, este uşor să capturaţi detalii şi texturi complexe ale subiecţilor.

#3 Cele mai cumpărate obiective Nikon în 2022

Diafragma circulara cu 9 lamele, cu deschidere mare f/2.8, va permite sa focalizati subiectul clar, pe un fundal cu bokeh foarte delicat, al carui aspect este natural. Creati imagini cu focalizare selectiva dramatica sau duceti portretistica la un nivel superior. Intervalul de zoom de la unghi larg pana la telefotografie este perfect pentru a explora incadrarea. Incadrati o parte mai mare din scena la 28 mm. Captati portrete irezistibile la 75 mm. Sau alegeti perspective dramatice, incercand sa va apropiati si sa umpleti cadrul din unghiuri inalte si joase.

Distanta focala: 50mm

Diafragma: f/1.8 – f/16

Distanta minima focalizare: 0.40 m

Constructie optica: 12 elemente in 9 grupuri – 2 elemente ED (Extra-Low Dispersion), 2 elemente asferice

Greutate: 415 g g

Dimensiuni: 76 x 87 mm

#4 Cel mai cumpărat obiectiv Tamron în 2022

Așa cum ne-au obișnuit până acum cei de la Tamron, și acest obiectiv este construit foarte bine și are toate elementele specifice ale acestei companii. Acest obiectiv fost unul dintre cele mai așteptate obiective pentru posesorii de mirrorless Sony, calitatea optică împreună cu volumul redus al acestuia, precum și prețul fac ca acest obiectiv să fie tare râvnit. Obiectivul a fost conceput pentru o varietate de întrebuințări, ca de exemplu, fotografia de peisaj sau portret. 

De altfel, obiectivul a obținut în anul 2022 premiul EISA la categoria Cel mai bun obiectiv mirrorless cu zoom standard.

#5 Cel mai cumpărat obiectiv Sigma în 2022

Acest obiectiv este un obiectiv wide pentru aparatele foto cu montură Sony E sau MFT și oferă o distanță focală echivalentă de 24mm și o luminozitate excelentă (diafragmă maximă f/1.4).

Obiectivul are în construcția optică 16 elemente aranjate în 13 grupuri (dintre care 3 elemente FLD – “F” Low Dispersion, 2 elemente SLD – Special Low Dispersion, 2 elemente asferice din sticlă) și include materiale de cea mai bună calitate, reușind să reducă aberațiile optice și să ofere o imagine de calitate chiar și la diafragma maximă. În plus, oferă un bokeh placut și reduce flare-ul și ghosting-ul.

Sistemul Fast Hybrid AF identifică subiecții chiar și atunci când aceștia sunt în mișcare, oferind o focalizare rapidă, astfel că este un obiectiv recomandat și pentru video.

Este sigilat împotriva prafului și a stropilor de apă și are o greutate de doar 405 g.

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:
6 motive să folosești un obiectiv de 50mm
8 motive să folosești un obiectiv prime
Cum influențează diferite obiective calitatea imaginii

Suntem curioși, tu deții unul dintre aceste obiective sau ai dori în viitorul apropiat să achiziționezi un obiectiv din această listă? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.