Top 10 cele mai cumpărate obiective în 2022

Aparatul de fotografiat pe care îl deții trebuie să fie completat de obiectivul potrivit. De cele mai multe ori, obiectivele de kit vândute odată cu aparatele sunt suficient de bune pentru început, acoperă ce-i drept multe situații de fotografiere, însă au anumite limitări și este indicat ca ulterior să achiziționezi obiectivul potrivit în funcție de nevoile fotografice, de bugetul pe care îl ai disponibil și de genul de fotografie pe care intenționezi să îl practici cel mai des sau îl practici deja.

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienției tale, la câte opțiuni există. În acest articol, venim în ajutorul tău prezentând o listă cu cele mai cumpărate obiective în 2021, pe site-ul F64.ro!

Iată care au fost cele mai cumpărate obiective în 2022!

#1 Cele mai cumpărate obiective Sony în 2022

Sony FE 50mm f/1.8 este un obiectiv standard, fix, ce este destinat aparatelor foto Sony cu montura E, putând fi utilizat deopotrivă pe aparatele foto cu senzor APS-C cat si pe cele Full Frame. Este un obiectiv ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Diafragma deschisă f/1.8 asigură echilibrul perfect dintre claritate și bokeh, fiind potrivit pentru situațiile în care se dorește o bună separare a subiectului de fundal, sau pentru situațiile de iluminare slabă.

Dimensiunile compacte și greutatea redusă a acestui obiectiv fix full frame cu deschidere mare a diafragmei oferă mobilitate sporită și posibilitatea de a surprinde o gamă variată de subiecte și teme, de la viața cotidiană, la fotografie culinară, peisaje, scene nocturne și multe altele. Obiectivul furnizează o calitate incredibilă a imaginii, de la un colț la altul, pe toată plaja focală, chiar de la deschiderea maximă a diafragmei de F1.8, iar autofocalizarea silențioasă și performanța în ceea ce privește urmărirea subiectelor îl transformă în alegerea perfectă atât pentru fotografii, cât și pentru proiecte video. Dimensiunile sale reduse îl fac potrivit atât pentru aparatele cu senzor APS-C, cât și pentru cele full-frame, oferind un echivalent de 52,5 mm al distanței focale, ideal pentru instantanee, pentru portrete și multe altele.

Acest teleobiectiv mediu reprezintă o opțiune extrem de versatilă, ușoară și compactă, dar și compatibilă cu o varietate de camere Sony. Cu o deschidere largă a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante și foarte clare, cu defocalizare delicată a fundalului, valorificând astfel distanța focală de 85mm și deschiderea maxima F1.8 a diafragmei. Obiectivul dispune de un mecanism cu deschidere circulară de 9 lame care asigură efecte bokeh naturale și un sistem motorizat dublu liniar pentru a permite focalizare rapidă, precisă și silențioasă.

#2 Cele mai cumpărate obiective Canon în 2022

Cu obiectivul EF 50 mm f/1.8 STM puteţi realiza cu uşurinţă fotografii mai artistice şi cu un impact mai mare datorită unei deschideri largi a diafragmei f/1.8 care duce la focalizare precisă asupra subiectului şi la un frumos fundal estompat.

Obiectivul este perfect pentru:

  • Portret – Perfect pentru surprinderea expresiilor faciale de pe chipurile prietenilor şi membrilor familiei, ideal pentru nunţi, evenimente şi petreceri
  • Lumină redusă – Perfect pentru fotografierea în condiţii de lumină mai redusă, pentru surprinderea peisajelor nocturne, a afişajelor cu artificii sau a interioarelor

RF 50mm F1.8 STM este un obiectiv mic, compact şi accesibil cu o deschidere rapidă a diafragmei, de f/1,8, fiind ideal în condiţii de lumină redusă şi excelent pentru o adâncime de câmp creativă. Cu o nouă tehnologie optică şi un motor STM foarte silenţios, această variantă modernă a obiectivului fix de 50 mm vă va îmbunătăţi fotografia.

Creaţi imagini artistice şi de impact la o sensibilitate ISO mai scăzută datorită deschiderii mari a diafragmei, de f/1,8, care asigură focalizarea clară a subiectului, oferind însă un fundal estompat superb.