Noul model Canon EOS R3 pentru fotografie sportivă este aici şi vă ajută să depăşiţi limitele şi performanţele anterioare

Canon Europe lansează EOS R3 – un model dedicat fotografiei sportive şi fotoreporterilor. 

EOS R3 a fost construit pornind de la feedback-ul celor mai exigenţi fotojurnalişti şi fotografi sportivi. Acesta aduce peste 100 de îmbunătăţiri faţă de modelele Canon mirrorless şi DSLR. Rezultatul este un aparat foto care eficientizează fluxurile de lucru şi care oferă un nou nivel de conectare între aparat şi fotograf, pentru viteză şi timp de răspuns de neegalat. Folosind un senzor nou, inovator, de 24.1 megapixeli, EOS R3 asigură echilibrul perfect între performanţă, rezoluţie şi viteză, oferind fotoreporterilor şi fotografilor sportivi un aparat care îi ajută să depăşească limitele şi performanţele anterioare.

Viitorul înseamnă viteză

Folosind noul senzor inovator stacked CMOS de 24,1 megapixeli, retroiluminat, EOS R3 oferă o viteză incredibilă şi timp de răspuns îmbunătăţit. Noul senzor elimină aproape în totalitate distorsionarea rolling shutter şi împreună cu obturatorul rapid, care oferă un interval cuprins între 30 de secunde şi 1/64000 dintr-o secundă, ajută fotografii sportivi să surprindă cu uşurinţă cele mai rapide subiecte. Când folosesc obturatorul electronic, utilizatorii pot fotografia cu până la 30cps cu autofocus continuu şi autoexpunere chiar şi la fotografiere RAW, dar pot alege să fotografieze şi cu 15cps sau 3cps. În premieră, obturatorul electronic poate fi folosit atât cu bliţuri Canon, cât şi cu bliţuri de la alţi producători. Eliminând punctele slabe cunoscute ale obturatoarelor electronice, Canon a introdus detectarea oscilaţiei luminii şi modul de fotografiere la frecvenţă ridicată cu eliminarea oscilaţiei luminii, prin detectarea avansată a surselor de lumină intermitentă, pentru a preveni apariţia dungilor sau problemele de culoare şi expunere.

Performanţa la viteză mare a modelului EOS R3 nu se limitează la cadrele pe secundă, ci include şi focalizarea. Capabil să focalizeze în doar 0,03 secunde, EOS R3 este acum cel mai rapid model din seria EOS R – perfect pentru surprinderea situaţiilor spontane în sporturi şi reportaje. Cu Dual Pixel CMOS AF II, EOS R3 foloseşte un algoritm îmbunătăţit cu tehnologie Deep Learning şi oferă funcţia AF care include urmărirea ochilor, a feţei şi a corpului la oameni şi animale, dar şi detectarea capului oamenilor la fotografiere şi la filmare. Ţinând cont de nevoile fotografilor de sporturi cu motor, Canon a adăugat o funcţie de urmărire a vehiculelor, care să ajute utilizatorii să urmărească cu precizie motocicletele, maşinile de curse de Formula 1, dar şi maşinile GT sau cursele de raliu, cu capacitatea de a prioritiza vehiculul sau casca pilotului. Detectarea ochilor, a feţei şi a corpului este acum disponibilă în toate modurile AF, iar utilizatorii pot folosi şi noua Zonă Flexibilă pentru a selecta dimensiunea şi forma zonei AF. EOS R3 stabileşte noi standarde, datorită capacităţii sale de focalizare în condiţii de luminozitate extrem de redusă, chiar şi la -7,5 EV- fiind unul dintre cele mai performante aparate foto la utilizarea în lumină redusă.   

EOS R3 oferă trei moduri diferite de selectare a punctelor AF: prin controler inteligent rapid, prin multicontroler şi prin Eye Control AF instinctiv. Eye control AF asigură o conectare cât mai naturală a fotografilor cu aparatul foto. Această metodă intuitivă şi inovatoare de selectare a punctului AF mută punctul de focalizare acolo unde priveşte fotograful.

Oferind mai multă flexibilitate la fotografierea din mână şi la filmarea din mers, Stabilizatorul de imagine încorporat pe 5 axe detectează şi completează Stabilizatorul Optic de Imagine al obiectivelor RF selectate, oferind cele mai bune rezultate din industrie, până la 8-stopuri.

Depășiți concurența

Pentru fotografii profesionişti din teren, este foarte importantă şi viteza cu care transmit imaginile către redacţii şi editorii de ştiri. Oferind numeroase opţiuni de conectivitate, inclusiv Bluetooth 5.0 şi Wi-Fi 5 GHz, EOS R3 eficientizează fluxurile de lucru şi facilitează conectarea la un smartphone sau la o reţea Wi-Fi. Ideal pentru stadioane, portul Gigabit Ethernet încorporat permite conexiuni cu fir la viteză mare. Pentru momentele în care viteza este esenţială, fotografii pot trimite imagini clienţilor prin FTP. Pentru cei care folosesc deja EOS R5 şi EOS-1D X Mark III, setările de reţea pot fi copiate pe card şi folosite de toate cele trei modele.

Utilizatorii pot controla de la distanţă aparatul foto de la un dispozitiv mobil, folosind aplicaţia Canon Camera Connect sau funcţia Browser Remote prin conexiune ethernet. O funcţie foarte utilizată a modelului EOS-1D X Mark III, Browser Remote le permite utilizatorilor şi redacţiilor să schimbe metadatele, să răsfoiască şi să descarce imaginile. Utilizatorii vor putea folosi aplicaţia Canon Mobile File Transfer (MFT) – o aplicaţie pentru fotografii profesionişti care transferă imagini printr-un dispozitiv mobil către un server FTP/FTPS/SFTP. În viitor aplicaţia va include conversie text a notiţelor audio, pentru a uşura modul de folosire pentru profesionişti. Noul accesoriu pentru smartphone pentru modelul EOS R3 – Smartphone Link AD-P1 – permite utilizatorilor să îşi monteze dispozitivul iOS sau Android pe patina multifuncţională şi să transmită imaginile prin noua aplicaţie MFT. În premieră pentru echipamentele EOS, aplicaţia Canon Camera Connect vă permite acum să actualizaţi firmware-ul pentru EOS R3 cu ajutorul telefonului.

Funcții video incredibile

Canon EOS R3 oferă funcţii de filmare avansate şi poate înregistra în format RAW 6K 60p, ceea ce oferă cu 50% mai multe detalii decât formatul 4K. Cu ajutorul fişierelor 6K CRM RAW, expunerea şi nivelul de alb pot fi corectate în post-producţie, oferind rezultate incredibile. Înregistrarea 4K până la 60p este supraeşantionată din 6K şi garantează calitatea cea mai înaltă pentru filmele 4K. Ideal pentru sporturi de viteză şi dinamice, EOS R3 înregistrează 4K 120p pentru filme slow motion uimitoare la rezoluţie 4K. Acum utilizatorii pot înregistra până la şase ore de filmare cu setări obişnuite sau 1,5 ore de filmare cu 119,88/100p.

EOS R3 a fost creat pentru a ajuta fotografii să depăşească concurenţa, atât în domeniul foto, cât şi în domeniul video. Pentru a reduce dimensiunea fişierelor şi pentru a eficientiza fluxurile de lucru video, înregistrările pot fi realizate în format CRM light sau MP4 în All-I, IPB sau IPB light, permiţând utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă variată de rate de biţi care să se potrivească nevoilor şi soluţiilor de stocare ale acestora. Cele două sloturi de card, inclusiv un slot de card UHS-II SD şi CFexpress de viteză foarte mare permit filmarea video 6K RAW şi înregistrarea simultană pe ambele carduri în MP4, astfel încât utilizatorii să aibă mereu o copie de rezervă a înregistrărilor importante. Renumitul Canon LOG 3 permite înregistrarea internă cu 10 biţi, pentru a obţine un interval dinamic mai mare şi înregistrarea cu 10bit HDR PQ ce reduce nevoia de editare sau colorizare a înregistrărilor în post-producţie. Excelent pentru reporterii de teren, EOS R3 oferă o nouă patină multifuncţională şi este compatibil cu noul Microfon Stereo Direcţional DM-E1D – un microfon stereo direcţional alimentat de aparat şi care foloseşte procesare digitală – şi cu adaptorul TEAC Tascam CA-XLR2d-C XLR, care permite înregistrarea pe două canale cu microfoane profesionale XLR.

Experiență de înregistrare intuitivă

Oferind viteza şi familiaritatea caracteristice seriei EOS-1, cel mai nou model Canon mirrorless foloseşte un vizor electronic nou, dezvoltat de Canon, de înaltă calitate şi fără cadre negre, cu 5,76 milioane de puncte, cu decalaj redus şi rată de refresh de până la 120 cps la rezoluţie maximă, pentru o experienţă comparabilă cu cea oferită de un vizor optic. Împreună cu noul View Assist cu simulare a vizorului optic, noul vizor oferă tonuri mai bogate şi un interval dinamic mai extins. Decalajul obturatorului poate fi redus la 20ms – o valoare incredibilă ce reprezintă mai puţin de jumătate din valoarea întâlnită la un aparat convenţional, pentru înregistrare aproape instantanee la apăsarea butonului declanşator. Noul ecran tactil Variangle cu 4,1 milioane de puncte, cu rezoluţie mare, reproduce mai multe detalii şi oferă mai multă flexibilitate la înregistrare, datorită capacităţii sale de a se înclina şi roti în diferite poziţii. Combinând ergonomia specifică modelelor EOS cu noile comenzi şi cu noile opţiuni de personalizare pentru utilizatori, inclusiv sunete pentru obturator cu controlul volumului, EOS R3 oferă un control familiar, dar mai avansat. Pentru a economisi timp atunci când trec de la un aparat la altul, fotografii pot copia şi salva setările personalizate pe cardurile de memorie. Folosind aceeaşi baterie LP-E19 ca modelele EOS-1D X Mark II şi EOS-1D X Mark III, EOS R3 permite înregistrarea îndelungată şi asigură o compatibilitate mai mare cu modelele DSLR existente.

EOS R3 are o carcasă nouă, uşoară, de magneziu, rezistentă la praf şi intemperii, ideală pentru utilizare în condiţii dificile. Rezistenţa la intemperii se menţine şi atunci când aparatul este folosit împreună cu bliţurile Speedlite existente, prin conectarea acestora la noul adaptor pentru patina multifuncţională AD-E1. EOS R3 alimentează şi noul transmiţător compact Speedlite ST-E10 prin patina multifuncţională, ceea ce le oferă fotografilor posibilitatea de a controla de la distanţă mai multe bliţuri Speedlite radio.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile despre lansările de produse relevante pentru comunitatea creatorilor de conținut!

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.