Fotografiați mai departe cu noile obiective Canon RF: 100-400mm F5.6-8 IS USM și 16mm F2.8 STM

Canon Europe anunţă lansarea a două obiective RF noi, create pentru a ajuta generaţia următoare de fotografi pasionaţi şi creatori de conţinut să îşi formeze un kit cu potenţial mare, la costuri cât mai mici. Aceste două obiective compacte şi uşoare adaugă gamei EOS R primul obiectiv fix ultra-grandangular, RF 16mm F2.8 STM şi RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – un obiectiv telefoto cu zoom care aduce fotograful mai aproape de subiect. Noul obiectiv versatil RF 16mm F2.8 STM este răspunsul la cererea tot mai mare de echipamente pentru vlogging, fiind ideal şi pentru fotografia de peisaj, arhitectură şi astrofotografie. Ajutând fotografii să reducă distanţa dintre ei şi subiectele îndepărtate, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM este perfect pentru sporturi şi natură.

Odată cu lansarea acestor două obiective, Sistemul Canon EOS R mai face un pas spre îndeplinirea scopului de a oferi soluţii de imagine pentru toate domeniile.

Noi distanţe focale pentru fotografii pasionaţi şi creatorii de conţinut

Noile obiective folosesc montura cu diametru mare şi distanţa redusă între planul senzorului şi planul monturii, specifice Sistemului EOS R, oferind calitate deosebită şi distanţe focale noi într-o formă compactă. RF 16mm F2.8 STM şi RF 100-400mm F5.6-8 IS USM oferă performanţă optică impresionantă la un preţ accesibil tuturor fotografilor. RF 16 mm F2.8 STM este un obiectiv fix perfect pentru creatorii de conţinut, care pot folosi acest obiectiv ultra-grandangular pentru a trece la un nivel superior. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM le oferă fotografilor amatori posibilitatea de a realiza fotografii similare cu cele ale profesioniştilor, datorită zoom-ului incredibil de 400m. Ambele obiective folosesc tehnologie Canon avansată, inclusiv strat de protecţie Super Spectra pentru reducerea aberaţiilor cromatice şi a reflexiilor, pentru a  oferi imagini clare, detaliate. De asemenea, obiectivele folosesc o singură lentilă asferică pentru a obţine imagini de calitate excepţională, fără a folosi numeroase lentile care ar îngreuna obiectivele.   

RF 16mm F2.8 STM: Includeţi mai mult în cadru

Un obiectiv versatil grandangular cu diafragmă mare, RF 16mm F2.8 STM este potrivit pentru vlogging şi pentru diverse stiluri de fotografie, precum fotografii de grup, natură şi arhitectură. RF 16mm F2.8 STM este primul obiectiv fix ultra-grandangular din Sistemul EOS R, are distanţa focală de 16mm şi oferă un câmp de vizualizare extrem de extins şi profunzime incredibilă. Cu diafragmă f/2.8, obiectivul este excelent pentru fotografiere în condiţii de luminozitate redusă, de exemplu pentru astrofotografie, sau acolo unde este necesar un timp de expunere scurt. Aceste funcţii le permit vloggerilor să înregistreze imagini de calitate deosebită în lumină scăzută şi să obţină o profunzime a câmpului redusă chiar şi la distanţe focale foarte mici, astfel încât subiectul să iasă în evidenţă pe un fundal estompat. Fiind un obiectiv fix uşor, acesta este excelent pentru vloggerii aflaţi mereu în mişcare. Dacă utilizatorii îşi doresc un unghi mai restrâns atunci când filmează, aceştia pot folosi obiectivul RF 16mm F2.8 STM împreună cu modul APS-C crop al aparatelor din gama EOS R, obţinând o distanţă focală de 25,6mm. RF 16mm F2.8 STM foloseşte motorul de focalizare Canon STM care permite focalizarea uniformă, aproape silenţioasă, în timpul filmării. Cu o distanţă de focalizare minimă de 0,13m fotografii şi creatorii de conţinut pot înregistra imagini clare chiar şi când înregistrează de aproape.

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Mai aproape de acţiune

Creat pentru fotografii de sport şi natură începători, acest obiectiv telefoto cu zoom oferă un interval focal flexibil cuprins între 100mm şi 400mm, potrivit pentru surprinderea subiectelor aflate la distanţă. Folosit de pe marginea unui teren de fotbal, de exemplu, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM le oferă fotografilor aceeaşi perspectivă oferită de obiectivele profesionale, astfel încât aceştia să poată surprinde acţiunea, dar şi emoţiile de pe chipul jucătorilor. Pe lângă performanţele telefoto, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM oferă o distanţă de focalizare minimă de 0,88m şi mărire maximă de 0,41x, astfel încât fotografii pot surprinde toate detaliile unui subiect aflat aproape. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM oferă stabilizare optică a imaginii echivalentă 5,5 stopuri, care poate creşte la 6 stopuri când este folosit împreună cu aparatele care au Stabilizare a imaginii încorporată (IBIS). Creat pentru viteză şi precizie, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM foloseşte un motor de focalizare Nano USM pentru focalizare uniformă şi rapidă, iar datorită inelului de comandă al obiectivului, oferă utilizatorilor control îmbunătăţit al setărilor Av, Tv, expunere şi ISO. Vizorul clar şi intervalul ISO extins ale aparatelor EOS R împreună cu Dual Pixel CMOS AF le permite fotografilor să folosească un obiectiv care oferă un interval focal extins cu care pot înregistra comod, dar care nu are dimensiunea şi greutatea obişnuite.

Creaţi un kit compact, dar versatil

Cu ajutorul noilor obiective, utilizatorii pasionaţi de fotografie şi filmări pot avea un kit cu greutate redusă, dar care le va oferi numeroase posibilităţi creative. Noile obiective RF 100-400mm F5.6-8 IS USM şi RF 16mm F2.8 STM oferă distanţe focale versatile şi pot fi folosite pentru multe stiluri de fotografie.  RF 16mm F2.8 STM este un obiectiv foarte uşor şi cântăreşte doar 165g – ideal pentru vloggerii care vor să filmeze din mers sau pentru fotografii de peisaje care îşi doresc un obiectiv grandangular portabil, dar puternic. Cântărind doar 635g, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM oferă o distanţă focală telefoto excepţională, fără dezavantajul unei greutăţi considerabile. Esenţial pentru fotografii amatori de natură, obiectivul este uşor de transportat și poate fi luat fără probleme în drumeţiile lungi.

Canon a lansat şi EOS R3, un aparat foto dedicat fotografilor profesionişti de sport şi fotojurnaliştilor.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile despre lansările de produse relevante pentru comunitatea creatorilor de conținut!

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *