Tamron lansează două obiective noi pentru camerele Sony mirrorless

Tamron anunță lansarea a două obiective noi: 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD, si 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD, din data de 22 aprilie 2021.

În continuare, vă prezentăm caracteristicile principale ale acestor obiective.

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

Noul zoom F2.8 de 11-20mm este este primul astfel de obiectiv pentru camerele Sony mirrorless APS-C. În ciuda diafragmei sale rapide, obiectivul este foarte mic și se simte perfect echilibrat atașat la un corp compact. Este un obiectiv ideal pentru utilizare de zi cu zi. La capătul superwide de 11 mm, obiectivul prezintă performanțe uimitoare de fotografiere la distanță mică, obținând un MOD de 15cm și un raport de mărire maxim de 1.4. Această caracteristică facilitează fotografierea macro cu unghi larg care exploatează efectele creative ale distorsiunii naturale pe care numai acest fel de obiective le pot oferi.

Noul zoom este protejat de construcția rezistentă la umiditate și praf, făcându-l potrivit pentru fotografierea în aer liber. Obiectivul este compatibil cu multe dintre caracteristicile pe care Sony le integrează în camerele sale. Este construit pentru a permite fotografilor să se bucure de calitatea superbă a imaginii acestui obiectiv cu unghi larg, cu deschidere rapidă f/2.8.

Caracteristicile cheie ale obiectivului

 • Primul obiectiv ultra-wide F2.8 din lume pentru camerele mirrorless APS-C
 • Compact și ușor
 • Performanță optică remarcabilă
 • MOD de 0,15 m la distanța focală de 11 mm
 • Un filtru generic de 67mm, ușor de utilizat
 • Unitatea motor-autofocus RXD este excepțional de silențioasă și perfectă pentru utilizarea video
 • Construcția rezistentă la umiditate și acoperirea cu fluor oferă o protecție suplimentară

Tamron 150-500mm F/5.6 - 6.7 Di III VC VXD

Acest obiectiv este primul obiectiv ultra-zoom  de la Tamron pentru camerele mirrorless care atinge distanța focală de 500mm. Chiar și în această situație, obiectivul este încă suficient de compact pentru fotografierea confortabilă. Acest obiectiv permite utilizatorilor să se bucure de experiența fotografierii, oferind performanțe constante și o calitate ridicată a imaginii. 

Pentru a sprijini fotografierea manuală, noul zoom este echipat cu VXD, un mecanism liniar de focalizare a motorului care oferă performanțe rapide și o stabilizare a imaginii la nivel înalt. La capătul de 150 mm, obiectivul oferă un MOD de 0,6 m pentru prim-planuri puternice și dramatice.

Caracteristicile cheie ale obiectivului

 • Calitate ridicată a imaginii, în ciuda dimensiunilor sale compacte
 • Motorul VXD AF oferă viteză mare și precizie ridicată
 • Sistemul VC Tamron oferă o stabilizare excelentă a imaginii
 • Un design nou al butoanelor pentru o operatibilitate îmbunătățită
 • Construcția rezistentă la umiditate și praf oferă o protecție suplimentară

Tu deții un obiectiv de la Tamron? Dacă da, care este experiența ta cu acest obiectiv? Lasă-ne un comentariu!

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre lansările de produse relevante pentru comunitatea creatorilor de conținut.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.