Competiția Open 2021 – Au fost anunțați câștigătorii categoriei

World Photography Organisation este încântată să anunțe câștigătorii competiției Open din acest an, dar și lista scurtă pentru aceeași categorie, din cadrul cadrul Sony World Photography Awards 2021, recunoscând cele mai bune imagini din 2020.

Peste 100 de fotografi au fost selectați pe lista scurtă în competiția din 2021 , alături de zece câștigători ai categoriei. Fiecare câștigător primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru a-și dezvolta viziunea și intră în competiția pentru prestigiosul titlu Open Photographer of the Year și pentru premiul în valoare de 5.000 de dolari.  

Câștigătorul global al categoriei Open va fi anunțat pe 15 aprilie. Lucrările câștigătoare și cele selectate pe lista scurtă vor fi prezentate sub forma unei expoziții virtuale disponibile pentru a fi vizualizate pe site-ul World Photography Organisation începând cu 15 aprilie.

Cei zece câștigători ai categoriei sunt:

ARHITECTURĂ

Klaus Lenzen (Germania) pentru The Blue Window, reprezentând scările hotelului Hyatt din Düsseldorf care urcă spre o fereastră din care se reflectă cerul senin și albastru. Aparent plutind în spațiu, scările și fereastra sunt încadrate de umbre întunecate care evidențiază designul, adăugând  în același timp un element de suprarealism.

 

(c) Klaus Lenzen

CREATIVE

Tamary Kudita (Zimbabwe) pentru African Victorian, un portret al unei tinere de culoare îmbrăcate în rochie în stil victorian și ținând în mână ustensile de gătit tradiționale Shona. Imaginea pune în lumină contextualitatea stereotipă a corpului feminin de culoare și oferă un limbaj vizual alternativ prin care identitea africană este prezentată din multiple perspective.

(c) Tamary Kudita

PEISAJ

Juan López Ruiz (Spania) pentru Electric Storm on Lavender, o fotografie dramatică ce surprinde momentul în care un fulger lovește din plin un câmp înflorit de lavandă, în mijlocul căruia se află un copac solitar, care înfruntă de unul singur cerul întnecat al apusului. Fotografia a fost realizată în provincia Guadalajara, Spania.

(c) Juan López Ruiz

LIFESTYLE          

Mariano Belmar Torrecilla (Spania) pentru Dias de playa, o imagine cu o focalizare fluidă care înfățisează două femei ce se bucură de o plimbare de dimineață pe plaja din Alicante, Spania.

(c) Mariano Belmar

MIȘCARE

Marijo Maduna (CROAȚIA) pentru Girl Power, o fotografie alb-negru care surprinde momentul în care o femeie sare de pe o stâncă, în insula Lokrum de lângă  Dubrovnik, Croația, în timp ce prietenii săi privesc.

(c) Marijo Maduna

NATURĂ ȘI VIAȚĂ SĂLBĂTICĂ

Cristo Pihlamäe (Estonia) pentru Little Kiss, o imagine amuzantă a unui iepure de câmp care privea pășunea cu limba atârnându-i într-o parte.

(c) Cristo Pihlamäe

OBIECTE

Kata Zih (Ungaria) pentru Memento, reprezentând manechinul unui croitor într-o cameră goală. Pentru Zih, liniștea scenei evocă un sentiment se singurătate și stârnește amintiri specifice carantinei.

(c) Kata Zih

PORTRET

Lyudmila Sabanina (FEDERAȚIA RUSĂ) pentru Son, reprezentând un copilaș așezat pe o masă în timp ce privește în gol, într- stare de contemplare. Fotografia arată o altă latură a copilăriei, una a calmului și a reflecției.

(c) Lyudmila Sabanina

FOTOGRAFIE DE STRADĂ

Dilek Uyar (Turcia) pentru Disinfection, o imagine cinematografică care documentează un angajat al Unității pentru Probleme de Sănătate a Municipalității Ankara îmbrăcat în echipament de protecție, care se plimba de-a lungul peronului trenului în timp ce îl pulveriza cu dezinfectant.

F.Dilek Uyar

CĂLĂTORIE

Khanh Phan (Vietnam) pentru Drying Fish, o forografie a unei femei singure înconjurată de sute de tăvi cu pește aflat în proces de uscare în piața de pește Long Hai din Ba Ria – Vung Tau, Vietnam. Perspectiva din care a fost realizată face peștele din tăvi să seamene cu o țesătură, în timp ce femeia pare că o țese, ținând totul împreună.

(c) Khanh Phan

Competiția Open din acest an a fost jurizată de Gastón Deleau, Director, FOLA, Buenos Aires, Argentina.

Câștigătorii globali ai categoriilor Open, Professional, Student și Youth din cadrul Sony World Photography Awards 2021 vor fi anunțați pe 15 aprilie 2021 prin intermediul platformelor digitale și video ale World Photography Organisation. Pentru mai multe informații și pentru vizualizarea listelor scurte, vă rugăm accesați www.worldlphoto.org

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.