Noutățile săptămânii 22 – 28 martie 2021

Despre noutățile săptămânii 22-28 martie 2021: trei obiective noi de la Sony, un parteneriat local în premieră în România, lansarea unei cărți care curpinde 10 articole și eseuri dedicate fotografiei și creativității, anunțarea câștigătorilor la competiția Open în cadrul Sony World Photography Awards 2021, putem spune că îi încântă atât pe cei pasionați de tehnologie, cât și pe cei care doresc să învețe mai multe despre fotografie, despre procesul de a fi inspirat. 

#1 Sony lansează trei noi obiective de top din seria G

Sony a lansat trei noi obiective din seria G care se alătură impresionantei sale game de obiective cu montură E – FE 50mm F2.5 G (modelul SEL50F25G)FE 40mm F2.5 G (modelul SEL40F25G) și FE 24mm F2.8 G (modelul SEL24F28G). Toate cele trei obiective oferă o calitate ridicată a imaginii și un efect de bokeh frumos într-un design ușor și compact, perfect atât pentru fotografii, cât și pentru videografii care își doresc să obțină fotografii spectaculoase și, în același timp, să se bucure de mobilitate.

Atunci când sunt utilizate împreună cu o cameră Sony full-frame sau APS-C, toate cele trei obiective au rezoluție ridicată, operabilitate intuitivă și capacități de autofocalizare rapide, precise și silențioase. Obiectivele sunt lansate împreună, ca un set perfect pentru realizarea de fotografii și clipuri video și sunt destinate unei game largi de utilizări, inclusiv fotografiere instantanee, portrete și fotografii de peisaj.

#2 Laptop-uri și stații grafice certificate NVIDIA Studio, echipate cu plăci grafice GeForce si Quadro RTX intră in portofoliul F64 Studio

La mai puțin de 2 ani de la introducerea globala a NVIDIA Studio, o platformă cu drivere dedicate, kituri de dezvoltare software care îmbunătățesc performanța și laptopuri RTX Studio subțiri și ușoare, create special pentru creatori, F64 Studio si NVIDIA anunță parteneriatul local, în premieră în România, menit să faciliteze accesul la aceste produse.

Fluxurile creative solicită din ce in ce mai multe resurse. Termenele proiectelor continuă să se micșoreze. Și cu echipe mari  care lucrează de la distanță, un computer rapid și de încredere este mai important ca niciodată. Noile laptopuri alimentate de NVIDIA oferă creatorilor posibilități uimitoare pentru a-și transforma imaginația în creații reale.

Educația și prezentarea avantajelor utilizării produselor certificate NVIDIA Studio vor reprezenta o parte importantă a parteneriatului, pagina www.f64.ro/nvidia-studio urmînd sa aducă in permanență articole, noutăți si testimoniale din piața locală.

# 3Au fost anunțati câștigătorii la competiția Open 2021

World Photography Organisation este încântată să anunțe câștigătorii competiției Open din acest an, dar și lista scurtă pentru aceeași categorie, din cadrul cadrul Sony World Photography Awards 2021, recunoscând cele mai bune imagini din 2020.

Peste 100 de fotografi au fost selectați pe lista scurtă în competiția din 2021 , alături de zece câștigători ai categoriei. Fiecare câștigător primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru a-și dezvolta viziunea și intră în competiția pentru prestigiosul titlu Open Photographer of the Year și pentru premiul în valoare de 5.000 de dolari.  

(c) Juan Lopez Ruiz

Cristina Gârleșteanu va lansa în mai cartea Dincolo de creativitate și fotografie

Cristina Gârleșteanu va lansa în mai cartea Dincolo de creativitate și fotografie. Un volum de 72 de pagini care cuprinde 10 articole și eseuri dedicate fotografiei și creativității.

Ce articole și eseuri vei găsi în carte?

  • Despre fotografie, întrebări și simțul uimirii
  • Ce este o fotografie bună?
  • Superficialitate și fotografie
  • Despre întrebări și drumuri în fotografie
  • Despre creativitate, inspirație și reîntâlnirea cu noi înșine
  • Notă despre creativitate
  • Notă despre reușite (fotografice și nu numai)
  • Notă despre daruri și artistul din fiecare
  • Idei pentru blocaje creative și fotografii mai bune
  • Trebuie să suferim pentru arta noastră?
Care noutate te entuziasmează cel mai mult? Lasă-ne un comentariu! Și mai ales, urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile relevante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *