Tamron lansează obiectivul 70-180mm f/2.8 pentru montură Sony

Tamron anunță astăzi lansarea modelului 70-180mm f/2.8, un teleobiectiv pentru camerele Sony mirrorless. 

Obiectivul prezintă un design compact și ușor, cu un diametru de 67mm, la fel ca în cazul modelelor Tamron 17-28mm f/2.8 și 28-75mm f/2.8. Construcția optică include mai multe elemente care contribuie la performanțele superioare ale imaginii. Obiectivul folosește mecanismul de focalizare motorie liniar VXD de la Tamron, care produce un autofocus mai silențios și mai rapid ca niciodată. Prin operarea simultană a două unități VXD prin control electronic, sistemul produce imagini clare atât ale obiectelor aflate în apropiere cât și a celor aflate în depărtare. 

Alte caracteristici care susțin o experiență excelentă de fotografiere includ construcția rezistentă la umiditate pentru protecția adăugată la intemperii și acoperirea cu fluor pentru o întreținere ușoară. În plus, acest nou obiectiv este complet compatibil cu diferite caracteristici specifice camerei, inclusiv Fast Hybrid AF și Eye AF. Dezvoltat sub conceptul de creare a obiectivelor cu diafragmă mare ușor de utilizat, modelul 70-180mm f/2.8 oferă utilizatorilor o acoperire completă.

Acest nou model se alătură modelelor Tamron 17-28mm f/2.8 și 28-75mm f/2.8.

Specificații importante

Dimensiunea compactă maximizează avantajele de mobilitate ale aparatelor mirrorless

O adevărată minune a portabilității și utilității, obiectivul încorporează un mecanism inovator de zoom și o putere de teleobiectiv de 180mmm. Dimensiunea super-compactă oferă avantaje în ceea ce privește mobilitatea: diametrul filtrului de 67mm, diametrul maxim 81mm, lungimea 149mm și de asemenea greutatea ușoară, 810 grame.

Mecanismul de focalizare liniar nou dezvoltat VXD oferă performanțe de autofocus de mare viteză și precizie

Tamron a dezvoltat primul mecanism liniar de focalizare a motorului AF, VXD, în special pentru 70-180mm f/2.8. În timp ce funcționează mai repede ca niciodată, unitatea menține de asemenea precizia pozițională până la 0,005mm, mai puțin de o zecime din lățimea unui fir de păr al unui om. Acest lucru oferă o performanță AF fără precedent, rapidă și precisă.

Design superior pentru o calitate a imaginii fără compromisuri

Acest nou obiectiv are o construcție optică de 19 elemente în 4 grupuri. Acesta include un total de 6 elemente de lentile XLD și LD combinate și trei elemente de lentilă asferică GM. Elementele speciale ale lentilelor sunt aranjate în mod optim pentru a corecta aberațiile cromatice și pentru a menține performanțe de rezoluție foarte mare de la margine la margine. În plus, efectul bokeh obținut folosind deschiderea rapidă f/2.8 oferă o tranziție netedă și lină de la subiect la fundal.

Diametrul filtrului de 67mm pentru confortul sistemului

Acest nou obiectiv prezintă același obiectiv de filtru ca celelalte obiective Tamron pentru camerele mirrorless full-frame, precum și seria de obiective focale fixe ( 20, 24 și 35mm). Această uniformitate reduce semnificativ costurile și problemele atunci când lucrați cu PL, ND și alte filtre.

Focalizare la doar 0,85 m

Noul obiectiv are un MOD de 0,85 m pe întregul interval de zoom. MOD-ul scurt deschide calea pentru fotografierea impresionantă a teleobiectivelor cu un raport de mărime maximă de 1:46 la capătul teleobiectivului de 180mm.

 

Construcție rezistentă la umiditate, acoperire cu fluor și comutator de blocare zoom

Garniturile sunt amplasate în zona de montare a lentilelor și în alte locații critice pentru a descuraja infiltrarea umidității și/sau a picăturilor de ploaie și permit construcția rezistentă la umiditate. Această caracteristică oferă un strat suplimentar de protecție la fotografierea în aer liber în condiții meteorologice nefavorabile.

Produse menționate în articol

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Sunt posesor de 17-28 si abia asteptam sa apara acest obiectiv ca sa completez trusa. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.