(c) Vlad Grigore

Totul despre Feiyu Tech AK4000 | Stabilizator pentru aparate DSLR si Mirrorless

Feiyu Tech AK4000 este un sistem de stabilizare compact, pe 3 axe, ce poate susține o cameră foto sau video de până la 4 kg. Este conceput cu un design inteligent, cu un braț înclinat ce nu obturează ecranul și butoanele camerei și îți oferă mișcare pe orizontală de 360°, pe verticală de 230° și 360° roll pe ax. Acest gimbal este conceput cu o rotiță multifuncțională pe mâner și un ecran tactil, facând utilizarea lui foarte ușoară. Rotița îți permite sa controlezi mișcarea fluid, fie că alegi să fie pe orizontală, verticală sau in ax dar totodată îți dă posibilitatea să reglezi focusul sau zoom-ul ( asta dacă camera este compatibilă ). Pe lângă asta, cu accesoriu opțional, se poate folosi in sistem follow focus.

Ecranul LCD tactil, joystick-ul și rotița de control, merg perfect impreună, oferindu-ți un workflow cursiv, putând trece dintr-o setare în alta fără complicații, oferindu-ți un o filmare lină în orice condiție. Acest gimbal are inclus un software de control pentru dispozitive pe Android sau iOS/OSX, ce te lasă sa reglezi rapid și facil setăriile și performanțele, dar și remote assist (un operator poate controla camera, lasându-ți ție energia necesară sa te concentrezi pe mișcare și latura creativă). Feiyu Tech AK4000 vine în pachet cu un braț extensibil care te ajută să ai o priză mai bună folosind două mâini.

Rotița multifuncțională

Buton pe inducție magnetică de înaltă precizie, permite controlul focalizăriii, a zoom-ului și a miscării camerei în diverse moduri de operare, incluzând mișcările pe orizontală, verticală și roll pe ax.

Ecran LCD Smart

Conceput cu technologie low-power, acest LCD are un consum mic de curent. În combinație cu joystick-ul și rotița, îți oferă posiblitatea să schimbi foarte ușor toate setările ghimbal-ului. De asemenea, ai posibilitatea să faci slide stânga sau dreapta pt diferite setări.

Bratul principal înclinat

Construit din aluminiu de înaltă calitate, cu muchiile frezate, previne obstrucția ecranului camerei în timpul filmării, permițând o mai bună încadrare și monitorizare.

Compatibil cu Manfrotto 501PL

AK4000 este conceput cu sistem fix de prindere. El vine în pachet cu plăcuța de tip „quick release” dedicată, dar acceptă și plăcuțe de tipul Manfrotto 501PL, pentru o versalitate mult mai bună și o compatibilitate cu trepiedele/monopiedele pe care le dețineți deja.

Conectivitate Wi-Fi & Blueetooth

Gimbal-ul poate fi conectat prin Wi-Fi la dispozitivele compatibile, pentru a controla captura foto, video, focalizarea, zoom-ul, ajustarea sensibilității, balansul de alb și valoarea expunerii, precum și pentru a schimba modurile. În același timp, aplicația inclusă Feiyu Tech ON iOS / Android se poate conecta la camera ta prin Bluetooth pentru a seta diferiți parametri.

12 Ore de autonomie

Ak4000 are inclus in pachet 4 acumulatori de tip 18650 lithium polymer de 2200 mAh fiecare. Ei sunt montați în mâner și oferă o autonomie de până la 12 ore.

Interfață USB

Vine construit cu conector USB, care te ajută să alimentezi cu curent camera sau diverse acesorii.

Funcția Pan

Sunt blocate mișcările de rotire pe ax și cele pe verticală. Camera se mișcă stânga / dreapta, în funcție de mișcările opereatorului.

Funcția Follow

Funcția de rotire pe ax este blocată, camera putând să se miște sus / jos, stânga / dreapta în funcție de mișcările operatorului.

Funcția Lock

Orientarea camerei este fixată.

Funcția All Follow Mode

Toate cele 3 Axe ale gimbal-ului, urmăresc mișcarea operatorului.

Funcția Autorotation Mode

Una dintre funcții, este aceea de Autorotation Mode, ce îți permite sa atribuiți o mișcare prestabilită pentru o mișcare standard repetabilă sau pentru fotografie de tip Time laps.

1/4”-20 – filet

O gaură de montare cu filet de 1/4 “-20 pe partea inferioară a mânerului permite extinderea lungimii brațului cu o tijă de extensie (inclusă cu AK4000), precum și montarea acestuia pe diferiți  suporți cu prindere 1/4 “20. Totodată, găsim această montură în patru locuri diferite pe gimbal, pentru atașarea diferitelor accesorii.

Preț

AK4000 vine la un pret competitiv de doar 2.549 lei, fiind un adversar direct pentru DJI Ronin S.

Articol și fotografii de Vlad Grigore

Produse menționate în articol:

Feiyu Tech AK4000
DJI Ronin S
DJI Ronin S Essentials Kit

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *