Cele mai bune accesorii pentru vlogging cu smartphone-ul

Pe măsură ce tehnologia camerelor smartphone avansează rapid, din ce în ce mai multe persoane folosesc telefonul mobil ca dispozitiv principal pentru vlogging. Sunt convenabile, ușoare și au avantajul portabilității. Dar deoarece majoritatea telefoanelor smart nu au fost concepute pentru vlogging, există o mulțime de accesorii pe care le poți folosi pentru a te bucura de o experiență completă. Iată o listă cu cele mai bune accesorii, atunci când vorbim de vlogging cu telefonul mobil!

Bateriile externe

Să faci vlogging cu telefonul mobil solicită destul de mult bateria acestuia. Dacă intenționezi să stai conectat pe parcursul unei zile întregi, ai nevoie de baterii externe.

Microfoane

Trepiede și mini trepiede

Unul dintre elementele de bază ale unui vlog bine realizat este stabilitatea camerei. Este puțin probabil ca spectatorii să privească până la final conținutul dacă imaginea nu este stabilă. În funcție de tipul de conținut video pe care îl realizezi precum și de locul în care filmezi, ai nevoie de un trepied sau minitrepied. Unele vin și cu suporturi de telefon, un alt accesoriu indispensabil atunci când vorbim de vlogging cu telefonul mobil.

Stabilizatoare cu gimbal

Dacă ești un vlogger care produce videoclipuri din mers, un trepied nu este de ajuns, vei avea nevoie și de un stabilizator cu gimbal. Majoritatea se  vor conecta la telefonul tău în același mod ca un trepied, dar sunt mai eficiente atunci când filmezi din mers.

Sunt disponibile în două tipuri: pe 2 și pe 3 axe. Cele cu 3 axe asigură o mai bună stabilizare.

Microfoane

Dacă realizezi un videoclip bine luminat și stabil, dar sunetul lasă de dorit, mulți spectatori nu vor privi până la capăt acel videoclip. Din păcate, microfoanele încorporate în majoritatea telefoanelor mobile nu sunt suficient de bune pentru a produce un sunet bun pentru vlogging.

Ia în considerare investiția într-un microfon extern.

Cu accesoriile potrivite și punându-ți creativitatea la contribuție, poți realiza videoclipuri excelente folosindu-te de camera telefonului smart. 

Tu filmezi/faci vlogging cu telefonul? Ce accesorii consideri că sunt indispensabile? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.