(c) Oana Grigore

Povești din Bran cu Tamron 24-70mm G2, de Oana Grigore

Oana Grigore s-a întors cu povești foto din zona Bran și cu câteva impresii despre Tamron 24-70mm G2, hai să le descoperim împreună:

tamron

Dacă cu toții cunoaștem porecla “micul Paris” care a fost atribuită Bucureștiului, însă poate ar trebui să ne întrebăm câți dintre noi am auzit de “Elveția României”, adică zona Rucăr-Bran.

Situată între Masivele Bucegi și Piatra Craiului, este o zonă joasă plină de roci calcaroase.

tamron

Deși este o zonă turistică, multe părți au rămas deosebit de pitorești, conservând astfel satele de pe văi și culmi. Cu sau fără un automobil se ajunge destul de ușor. Iei trenul până în localitatea Zărnești și apoi te poți bucura efectiv de traseele care pleacă spre: Măgura, Peștera și Bran, iar panoramele minunate asupra Masivului Bucegi, Munților Piatra Craiului și nu numai îți vor rămâne cu siguranță întipărite în minte.

Satele sunt simple, cu câteva magazine cu produse locale și fără restaurante.

tamron

În plus, în afară de vizitarea diverselor locații din apropiere precum: Râșnov, Zărnești și Bran, mai este și satul Peștera, cu peisaje fantastice și apusuri de soare care te fac să admiri și mai mult crestele Masivului Bucegi și Piatra Craiului.

tamron

Ce poți vedea în satul Peștera?

  • Peștera Liliecilor
  • Poți parcurge diferite trasee spre Cabana Curmătura, Refugiul Grind, Comuna Moeciu de Jos, ori spre Zărnești.
tamron
(c) Oana Grigore

Cam atât despre locație, acum ar trebui să vorbim puțin despre obiectiv, întrucât mi-a fost un companion de nădejde în această excursie.

tamron
(c) Oana Grigore

Despre Tamron 24-70mm F/2.8 SP VC USD G2

Obiectivul cuprinde 17 elemente în 12 grupuri, incluzand: 2 elemente de sticlă XR pentru a contracara aberațiile optice, 3 elemente Low Dispersion pentru a minimiza aberațiile cromatice axiale, precum și aberațiile transversale cromatice care pot fi o problemă la un unghi larg. Mai dispune și de 3 elemente GM (glass-molded aspherical), plus 1 element hibrid asferic care neutralizează eficient aberațiile și distorsiunile sferice pentru a crea o calitate superioară a imaginii.

tamron
(c) Oana Grigore

Datorită combinației acestor materiale speciale din sticlă, modelul atinge niveluri de reproducere a culorilor și performanțe extrem de ridicate.

Tamron 24-70mm este dotat și cu un strat eBAND, o tehnologie care combină un strat nanostructurat cu indice de refracție cu tehnologie de acoperire multiplă, pentru a oferi o performanță antireflexie superioară.

tamron
(c) Oana Grigore

Zoom-ul dispune de un nou sistem de control care utilizează un proces dual MPU (micro-processing unit). Pe lângă un MPU cu blocuri DSP (Digital Signal Processor), încorporate pentru procesarea semnalelor superioare, Tamron a adaugat un MPU dedicat exclusiv compensării vibrațiilor. Rezultatul este o performanță mai rapidă și o compensare a vibrației mai puternică.

Obiectivul dispune de portecție din fluor, fapt ce-l face rezistent la intemperii. Este ușor de curățat și mai puțin vulnerabil la mizerie, praf, umiditate, amprente etc.

tamron
(c) Oana Grigore

Specificatii Tamron 24-70mm F/2.8 SP VC USD G2

  • Distanța focală: 24-70mm
  • Plajă diafragme: f/2.8 -f/22
  • Raport marire: 1:5
  • Stabilizare de imagine
  • Diametru maxim: 88.4mm
  • Nr. lamele diafragmă: 9 circulare
  • Format Obiectiv: Full Frame
  • Zoom
  • Filet filtru: 82mm
  • Colier pentru trepied: Nu
  • Tip focalizare: Autofocus
  • Lungime: 108.5mm
  • Greutate: 900g
tamron
(c) Oana Grigore

Puncte forte Tamron 24-70mm F/2.8 SP VC USD G2

  • Construcția mecanică este excelentă
  • Rezistența la intemperii
  • Claritate excelentă
  • Culori și contrast excelente
  • Potrivit pentru multiple situații de fotografiere

Puncte slabe Tamron 24-70mm F/2.8 SP VC USD G2

  • Butonul de blocare
  • Apar câteva probleme la 70mm cu diafragma cea mai deschisă, atunci când subiectul nu este foarte aproape de obiectiv.
  • Focalizarea este ok, însă ar putea fi îmbunătățită.
tamron
(c) Oana Grigore

Concluzie

A fost o plăcere să testez acest obiectiv într-o locație deosebită. Tamron 24-70mm este un obiectiv ce se pretează pentru multe situații de fotografiere, de la portret, la evenimente, vacanțe ș.a.m.d. Însă, dacă ai nevoie să realizezi multe cadre diverse, într-un timp scurt și în condiții de iluminare nu tocmai ideale, s-ar putea să-ți dea puțin de furcă. Totuși, nu vorbim despre lucruri pe care nu le poți trece cu vederea. În final, mai important este ceea ce vrei să scoți în evidență dintr-un cadru ca mesaj, poveste, compoziție. Dacă ai aceste lucruri clare în minte găsești modalități de la lucra cu orice echipament.

tamron
(c) Oana Grigore

Articol și fotografii de Oana Grigore.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • (s a publicat fara sa termin) .. pierzand sensul afirmatiilor, pare ca autorul nu stie despre ceea ce scrie, dar felicitari pentru imagini!

  • Felicitari pentru imagini! Consultand web site ul producatorului observa ca nu exista pe montura Sony, pacat. Insa modul in care ati tradus toata partea tehnica de pe website ul producatorului presarat cu cateva cuvinte personale pierzand s

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.