Cu Tamron 70-200mm G2 la Raliul Moldovei

Postat de: F64 F64

Ce poate fi mai plăcut ca îmbinarea a două pasiuni în același timp? Pentru mine fotografia și cursele de raliu sunt două mari plăceri pe care de cele mai multe ori le ajut să se întâlnească.

Iată că a sosit vremea Raliului Moldovei pentru a fi imortalizat, alături de Tamron 70-200mm.

În teorie, pentru evenimente sportive, unde subiectul se deplasează cu viteze foarte mari, e important să ai aparatură care să se descurce, aparat cu un sistem de autofocus foarte rapid și obiective la fel de rapide.

Pentru cei care doresc sa experimenteze acest tip de fotografie, am următoarele sfaturi:

  • o să ai nevoie de două obiective cel puțin: un wide/ultra wide și un tele, de preferat în jurul focalei 70-200mm sau 70-300mm.
  • dacă nu ai două aparate, e timp suficient între trecerile mașinilor să schimbi obiectivele
  • setările în general sunt făcute la fața locului, în funcție de lumină, poziționare și obiectiv folosit. Eu am folosit în general modul manual și ISO auto, dar modul potrivit este cel Tv pentru Canon (shutter priority) sau Nikon S (shutter priority),
  • încearcă să ajungi la timp pe traseu, eventual cu o zi înainte ca să îl poți parcurge pentru a gasi cele mai bune puncte de unde să poți fotografia.
  • ține cont de indicațiile și sfaturile echipelor de ordine și cele de organizare pentru a nu îți pune viața în pericol.