Marius Călin a fost la Coma cu Tamron 70-200mm

Postat de: F64 F64

Am luat Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 de la F64, la un concert Coma în cadrul GreenSounds Festival.

Probabil ați citit multe articole care conțin detalii tehnice și teste efectuate cu Tamron 70-200mm așa că eu voi pune mai mult accentul pe modul în care m-am simțit atunci când am folosit acest obiectiv.

tamron
(c) Marius Călin

Este prima mea încercare de a face un review pentru un obiectiv foto așa că sugestiile și criticile constructive sunt binevenite.

Am folosit obiectivul împreună cu Nikon D7200 s-au înțeles excelent, dar l-am pus și pe un D90 că o mică aroganță și chiar dacă a fost limitat de body n-a dat rezultate slabe. În 90% din timp am folosit f/2.8 și pot spune că sunt mulțumit de claritate la toate focalele. Nu am observat vreo diferență mare între ele însă, la 70mm se comportă puțin mai bine decât la 200.

Am folosit până acum la concerte un Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR și trebuie să vă spun că după ce am fotografiat cu Tamronul acesta mi se pare că vechiul obiectiv nu prea are VR deloc (fiind diferență mare între generații) și că este foarte lent în focalizare, motiv pentru care am avut destul de multe poze out of focus la concerte de-a lungul timpului.

Bineînțeles, diferența de preț dintre cele două este foarte mare și nu aș putea să le pun în comparație directă, dar voiam să vă spun la ce mă raportez când vorbesc despre acest obiectiv. De asemenea, folosesc și un Nikon de 85mm cu f/1.8 și mi se pare că fotografiile ies foarte apropiate din punct de vedere al calității.

Revenind la Tamron 70-200mm

Focalizează foarte rapid și în majoritatea cazurilor nu ratează, dar ținând cont că l-am folosit mai mult la concerte, nu te poți aștepta să ai fiecare poză în focus perfect cu f/2.8 când artiștii se mișcă pe scenă. Cu persoanele care erau prin parc la GreenSounds n-am avut nici o problemă și aici chiar pot spune că am avut peste 95% din poze în focalizate corect.

Aberațiile cromatice sunt controlate foarte bine și vignetarea nu pare să existe în cazul situațiilor reale.