foto: Cornel Hlupina

5 O' Street- Expoziție Photo Team România la Timișoara

Mâine, 16 iunie 2017, începând cu ora 18:00, sunteți așteptați cu drag în spațiul expozițional al ceainărie Cărturești Mercy, din Timișoara. Se vernisează expoziția “ 5 O’Street ”, semnată de grupul fotografic Photo Team România.

Expoziția sărbătorește cei 5 ani de la înființarea grupului print-o suită de fotografii ale membrilor fondatori, precum și ale membrilor care s-au alăturat grupului în perioada 2011-2016.

Expun: Dan Moruzan, Cornel Hlupina, Mirela Momanu, Eli Driu, Oliver Merce, Patricia Hilbert, Denis Malciu, Florin Stanca, Zorislav Stojanović, Sorin Suciu și Lucian Zamfir.

Tema expoziției fiind desigur intâlnirea cu strada, cadrele prezente surprind și prezintă în diverse abordări ceea ce se întâmplă pe scena strazii: de la cadre în tonalitate clasică, minimaliste sau complexe, până la surprinderea momentelor decisive sau ambigue ale străzii, cu mesaj direct sau prin abstractizarea elementelor banale.

Expoziția a fost prezentată pentru prima dată în cadrul festivalului Bucharest Photo Week, anul trecut, în București, la Education Point.

Despre Photo Team

Grupul și-a început activitatea în octombrie 2011, materializând o idee a lui Dan Moruzan, căruia i se alătură la vremea respectivă Cornel Hlupina și Mirela Momanu. Primul proiect, „Fantom(n)atic”, ia naștere rapid și este publicat în scurt timp pe site-ul grupului.

Celor trei membri fondatori li se alătură, pe rând: Cristian Munteanu, Adrian Căpușan, Eli Driu, Oliver Merce, Patricia Hilbert. Proiectele, mai mult sau mai puțin tematice, se succed si ele, ca și activitatea expoziționala și curatorială a grupului. În decursul celor cinci ani de activitate, PhotoTeam trece prin  mai multe modificări în ceea ce privește componența echipei, unii dintre ei părăsind grupul: Cristian Munteanu, Adrian Căpușan, Dan Moruzan, Oliver Merce. Sunt coptați însă fotografi noi. Toate aceste schimbari nu-i afectează activitatea.

Actualmente, componența grupului este următoarea: Mirela Momanu, Cornel Hlupina, Eli Driu, Patricia Hilbert (membri vechi), Denis Malciu, Florin Stanca, Sorin Suciu, Zorislav Stojanovic și Lucian Zamfir (membri noi).

Recent, grupul Photo Team a lansat și albumul de fotografie de stradă „Un cincinal pe stradă”, despre care puteți citi mai multe aici:

Lansarea albumului PhotoTeam – „Un cincinal pe stradă”

Dacă vrei să-i cunoști mai bine, descoperă tot pe blogul F64 ce înseamnă pentru fiecare fotografia, de ce fotografie de stradă, cum se vede aceasta, încotro se îndreaptă și cum a fost experiența realizării unui album de artă fotografică:

Grupul PhotoTeam România – Oamenii din spatele imaginilor


 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.