Seria de obiective Samyang (III)

Daca in articolul precedent am vorbit despre seria XEEN a obiectivelor Samyang, astazi continuam cu obiective macro si tele.

100mm F2.8 Macro ED UMC

100mm 2.8 este un teleobiectiv macro, manual, creat pentru senzorii full-frame, capabil sa redea culori intense si un bokeh foarte frumos. Magnificarea sa maxima este de 1:1 la o distanta minima de focus de 0.307 M, ceea ce il face ideal pentru fotografia de insecte si de flori, dar si de portret si peisaj prin focala sa de 100mm.

Obiectivul este compus din 15 elemente, aranjate in 12 grupuri si beneficaza de lentile ED (low dispersion) si HR (high refraction) menite sa minimizele aberatiile cromatice si flair-ing-ul. Diafragma cu 9 lamele creeaza un bokeh organic si frumos, perfect pentru Macro. Focus breathing-ul este modic, permitand un focus stacking destul de usor.

Obiectivul este realizat din aliaj de alumiu si vine insotit de un parasolar de plastic. Ca si celelalte obiective Samyang, acesta se fabrica pe majoritatea monturilor.
Pret F64 — 1920-1952 RON

135mm F2.0 ED UMC

135mm F2.0 este un teleobiectiv manual, cu focala fixa conceput pentru senzorii FF. Diafragma foarte luminoasa de 2.0 impreuna cu focala de 100, il face un obiectiv preferat de fotografii de portret, studio dar si pentru fotografia de peisaj si fotojurnalism.

Obiectivul are un sasiu fabricat din aliaj de aluminiu si este dispus in 11 lentile aranjate in 7 grupe. Incorporeaza elemente de dispersie joasa ED ce ofera rezolutie maxima pe intreaga suprafata a senzorului.

Cele noua lamele ale diafragmei redau un bokeh foarte placut, circular in cazul planurilor largi.

Obiectivul este foarte sharp chiar si larg deschis in 2.0, iar culorile sunt redate corect si vibrant.

Pret F64 – 1967-2050 RON

Test Samyang 135 VS Zeiss APO Sonnar VS Canon 135L

Terminologie:

 • AE: contains electronic chip to allow Automatic Exposure and iTTL flash metering on a Nikon body (contine un cip electronic pentru a permite expunerea automata si masurerea iTTL a blit-ului pe un body Nikon)
 • AS: contains Aspherical element(s) (contine elemente asferice)
 • ED: contains extra-low dispersion element(s) (contine elemente de disperie scazute)
 • IF: Internal Focusing (focus intern)
 • VDSLR: designed for video use (smooth aperture selection with T-number scale, toothed aperture and focus rings); can be used for still photography, too (creat pentru video, selectie fina de apertura,fara clicuri cu scara de numar T, diafragma zimtata si inele de focus)
 • DH: detachable hood (indicated only if a similar focal length model with fixed hood exists) (parasolar detasabil si indicat doar daca exista un model cu o focala similara a celui fix)
 • T-S: tilt-shift
 • MC: Multi Coating (Lentile tratate in multi-strat)
 • UMC: Ultra Multi Coating (Lentile tratate in multi-strat)
 • NCS: nano crystal anti-reflection coating (cristale nano si antireflexie)
 • CS: crop sensor coverage (dedicat aparatelor cu senzor crop)
 • MFT: designed for Micro Four Thirds systems (sistem Micro 4/3)

Articol realizat de Stefan V. Petrescu.

In cazul in care nu ai prins seria de obiective Samyang de la inceput, iata si un link catre primul articol.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.