Crumpler Story

În 1995 Stuart Crumpler, sculptor, designer de mobilă şi mesager pe bicicleta, împreună cu băieţii lui de la firma de curierat, Dave Roper şi Will Miller, au fondat Crumpler – o firma de genti pentru biciclisti. Au inceput prin a crea genti specifice pentru nevoile curierilor pe bicicleta. Gentile lor messenger au devenit incet-incet atat de populare incat au decis sa infiinteze propria companie de genti – Crumpler. Pe masura ce gentile Crumpler, colorate si durabile, erau vazute pe strazi a crescut si numarul comenzilor si in curand optiunile de culoare si dimensiuni s-au diversificat. Au aparut noi modele de genţi în care oamenii să-şi pună laptopul, aparatul foto şi alte scule la care ţin: mp3 playere, telefoane mobile, agende electronice. Gentile Crumpler sunt destinate pietei de tehnologii portabile : laptopuri, camere foto SLR.

Culorile variate si protectia ridicata pe care o ofera fac gentile Crumpler unice in vremuri in care gentile negre monotone cu un design sters domina piata. Primul magazin Crumpler a fost deschis în Melbourne, într-un fost atelier de pantofar. Logoul Crumpler (“the dude”) a fost iniţial destinat unei firme de mobilă. Reprezinta silueta unui tip ciufulit, devenit ulterior logoul firmei. A fost desenat cu sprayul, ilegal, pe clădirile şi pe traseele de biciclete din Melbourne.

La sfârşitul anilor ’90 poliţia i-a arestat pe fondatorii firmei si echipa lor, confiscându-le matriţa logoului. În 2001, au făcut stickere pe care le distribuiau prin oraş, lipindu-le peste tot, inclusiv pe fructe. De fapt, strategia lor de marketing este o anti-strategie.

Dar odata cu succesul au venit si problemele, reprezentate de companiii care au copiat genţile sau diverse elemente specifice Crumpler; de exemplu Bag Man a furat designul şi materialele folosite, iar Explore Planet Earth a copiat gama de genţi pentru curierat.

In prezent Crumpler are două sedii principale, unul în Melbourne, care se ocupă de Oceania, Asia şi America, si altul în Koln, care coordonează afacerile pentru Europa. Echipa de design are membri din Germania, Australia, India, Olanda Franta Suedia, America, Hong Kong si Singapore.

Crumpler a sponsorizat festivaluri de film, competiţii de BMX, a dat genţi la schimb pe cutii de bere. Politica firmei e simplă: dacă le place, o fac. Datorita modului neconventional de conduce si promova propria afacere, Crumpler a fost profilata de CNN si de ABC Television:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.