Elinchrom… sau de ce nu sunt elvetienii cunoscuti doar pentru ceasuri si ciocolata!

Elinca SA este o companie cu sediul în Renes, Elvetia, care produce sisteme de iluminare pentru studiouri sub numele de marcă Elinchrom.

Elinchrom produce capete de blit monolight, de la modelele entry-level pana la cele care vizeaza fotografia profesionala de studio, lampi cu lumina continua, modificatoare de lumina, generatoare si acumulatori pentru blituri si unitati de control al bliturilor de la distanta.
Cele mai multe capete de flash pot fi declansate ca unitati slave datorita functiei pe care o incorporeaza. Aceasta functie poate fi oprita (sau modificata frecventa radio) pentru a preveni declansarea accidentala in cazul in care mai sunt si alti fotografi in zona de lucru.

De ce Elinchrom?

Pentru ca este fiabil si versatil, pentru ca are o gama de accesorii cu ajutorul carora modelezi lumina cum nu ai putut s-o faci pana acum, pentru ca este la indemana ta.

Gama de blituri monolight:

  • D-Lite IT 2 si D-Lite IT 4 – putere 200Ws/400Ws, ajustabila in trepte de 1/10 stopuri pana la 1/16 din puterea maxima (de la 12/24Ws la 200/400Ws) – reprezinta solutia de inceput pentru orice fotograf amator.
  • BXRI 250 si BXRI 500 – aceste blituri cu puteri de 250Ws sau 500Ws si o durata minima a flashului de  1/1558 sec, sunt capabile sa inghete imaginea fara niciun pic de blur. Recomandate fotografilor avansati.
  • Style 100/400 FX – putere 100Ws/400WS; durata minima a flashului de 1/1800s la Style 100 respectiv 1/900s Style 400 (la putere maxima) si 1/1550s sau 1/550s (la putere minima); timp de reincarcare a bliturilor extrem de scurt 0,2-0,5/0,3-1,2
  • Digital RX 1200/2400 – Elinchrom are o traditie lunga in designul genereatoarelor pentru blituri profesionale de studio. Ultima generatie Digital RX incorporeaza tehnologie de ultima ora combinata cu fabricatia de inalta calitate, totul la preturi accesibile. Repere ca interfata software, curcuitele electronice ultra stabile pentru o cat mai mare consistenta a declansarilor si tensiunea scazuta la sincronizarea prin cablu pentru protectia camerei, reprezinta doar cateva din multele avantaje oferite de aceasta serie.
  • Ranger Quadra AS, RX, RX Speed, RX Speed AS – un sistem compact si portabil de blit si acumulator pentru fotografia de studio dar mai ales pentru fotografia in locatie/outdoor. Cunoscut ca cel mai compact blit cu puterea de 400W/s, sistemul RQ ofera pe langa durata mica a flashului si timpul scurt de reincarcare, posibilitatea declansarii de la distanta cu transmitatorul EL-Skyport sau prin softul EL-Skyport 3.0 (doar cu modulul USB RX care poate fi achizitionat separat) pentru MAC sau WIN.

Control de la distanta:

Controlul bliturilor Elinchrom poate fi facut cu ajutorul sistemului EL-Skyport, reprezentat de transmitere si receptoare radio, sau de transmiterul infrared Prolinca. 

Modificatori de lumina:

Esti fotograf amator sau profesionist, faci poze din placere sau trag clientii de tine pentru ca faci poze bestiale… nu ezita! Orice nelamuriri ai vizavi de solutiile de iluminare atat in studio, cat si in exterior, colegilor nostir le va face o deosebita placere sa iti ofere consultatia pe care doar la F64 o gasesti. Se stie!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *