BLENDA – un accesoriu indispensabil

Blenda este un panou reflectorizant de diferite dimensiuni, forme si culori. Culorile de baza sunt: auriu, argintiu, alb.

Combinatiile de culori sunt auriu-argintiu, auriu-alb si argintiu-alb transpuse pe panza sub forma de dungi.  Formele blendelor sunt rotunde, ovale si triunghiulare

Blenda aurie reflecta lumina calda, cea argintie lumina rece si mai puternica, iar cea alba o lumina difuza, restul combinatiilor de culori sunt menite sa ofere avantaje duble: auriu-argintiu = cald-rece ; auriu-alb = cald-difuz ; argintiu-alb = rece-difuz.

Rolul blendei este de a capta lumina si de a o retransmite pe subiect acolo unde umbrele sunt puternice, rolul acesteia fiind unul de atenuare a umbrelor.

Blenda poate fi folosita atat in studio cat si in sedintele outdoor ea  poate fi manipulata de un asistent sau poate fi sustinuta de un stativ dedicat. Stativele difera in functie  de dimensiunea blendelor, pentru blende mari se foloseste  un stativ cu un  „antebrat” special ce fixeaza blenda in doua puncte iar pentru blendele mici se poate folosi un stativ simplu asa cum observati in imaginea de mai jos nefiind necesara fixarea in doua puncte .

Blenda dupa parerea mea nu trebuie sa-i lipseasca fotografului de studio si nici din rucsacul fotografului calator.

Un articol realizat de Narcis Virgiliu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.