În atmosfera prietenoasă regăsită la Clubul Equestria din Snagov, Ambasadorul Lumix Steven Clarey a împărtășit videografilor și fotografilor români din experiența sa cu Panasonic Lumix GH5, cel mai nou model de top al camerelor DSLM LUMIX G, bazat pe standardul de sistem Micro Four Thirds.

El a exemplificat caracteristicile deosebite ale acestei camere prezentând o serie de înregistrări din cel mai recent proiect în care a fost implicat și anume cel în care l-a fotografiat pe cunoscutul surfer Dion Agius, alături de care a fost în Mozambic.

lumix gh5

Pe scurt, noul Panasonic GH5 se prezintă așa:

 • senzor MOS de 20MP și un nou Venus Engine
 • un nou sistem de focalizare automată cu tehnologie DFD avansată
 • dual IS pe 5 axe, v.2
 • AF pe 225 de zone
 • înregistrare video 4k/60p
 • înregistrare internă 4k/30p 4:2:2 10-bit
 • ieșire HDMI
 • funcția 6K PHOTO
 • VFR-frecvența de cadre variabilă, care vă permite să înregistrați video la o frecvență mai ridicată sau mai redusă, în modurile 4k sau full HD.
 • înregistrare V-LogL, care permite o gamă dinamică mai largă pentru gradația culorilor, mărind-o la 12 trepte.
 • slot dublu pentru carduri (SD)
 • corp din aliaj de magneziu, rezistent la stropire,praf sau îngheț
 • vizor OLED 0,76x cu 3680k puncte și ecran tactil pivotant de 3,2„
 • bluetooth și Wi-Fi

Câteva din testele video pot fi vizualizate aici:

Și video-ul de prezentare rezultat pentru Panasonic Lumix GH5, pe care l-am vizionat în cadrul prezentării lui Steven Clarey:

Videografii și fotografii prezenți au avut de asemenea ocazia să interacționeze cu Panasonic Lumix GH5, testând capabilitățile acesteia în contextul unui spectacol hipic  oferit de clubul Equestria.

Lumix GH5 furnizează performanță hibridă avansată pentru fotografii pasionați și cameramanii profesioniști care doresc să captureze momente unice cu 4K VIDEO 60p/50p și 6K PHOTO. Depășind toate standardele actuale ale camerelor mirrorless, acest nou produs determină seria LUMIX GH să atingă noi performanțe unice. Bazându-se pe o serie de tehnologii inovatoare pentru calitatea imaginii, sensibilitate și performanță, având totodată dimensiuni mici pentru o portabilitate ridicată, noua cameră hibridă LUMIX GH5 deschide calea către o nouă etapă a culturii fotografice și cinematografice.

Doru Iacovescu, alături de care vă așteptăm la evenimentul de prezentare pentru Panasonic GH5, din 13 aprilie (la sala expozițională F64), a fost și el prezent la Snagov, și a filmat cu GH5. Rezultatele? Le vom vedea în cadul evenimentului, dar doar ca să vă facem curioși, vă invităm să aruncați un ochi aici.

Galerie making of de la eveniment:

Fotografii realizate de ambasadorul Panasonic Lumix, Steven Clarey:

Panasonic Lumix GH5

astrofotografie

(c) Steven Clarey

lumix gh5

Steven Clarey

Pe site-ul său găsești și un review personal pentru modelul GH5, în limba engleză, AICI.

De asemenea, colegul nostru Vladimir Chetroiu i-a luat un scurt interviu la fața locului, pe care l-am transmis live pe pagina de facebook F64, aici.

Vrei să afli și tu cât mai multe despre Panasonic Lumix GH5? Te așteptăm pe 13 aprilie, la F64!

S-ar putea să te intereseze și acest review complet Panasonic GH5, realizat de Alex Șerban.


Produse

Panasonic Lumix DMC-GH5 Body - negru

Panasonic Lumix DMC-GH5 Body - negru

in stoc
89990lei

LUMIX GH5 este prima camera mirrorless (DSLM) din lume care poate inregistra imagini video de inalta precizie, fluide, la rezolutia 4K 60p/ 50p si care poate reproduce fidel imagini video 4K 4:2:2 pe ....

Vezi detalii
Panasonic DMW-XLR1 - Adaptor microfon XLR

Panasonic DMW-XLR1 - Adaptor microfon XLR

precomanda
15990lei

Extindeti posibilitatile camerei mirrorless DC-GH5 cu acest adaptor de microfon XLR care se monteaza direct pe patina calda a camerei. Dispune de 2 intrari XLR pentru microfoane pentru ca dvs. sa inre....

Vezi detalii