Despre LG 360Cam cu Victoria Giorgiana

Postat de: F64 F64

In acest articol vei afla alaturi de Victoria Georgiana de ce este in stare camera LG 360Cam, cum sa obtii imagini 360 reusite, trucuri de editare si ce device-uri sunt acceptate pe Facebook. Interesant, nu?

Anul trecut video-urile de tip 360 au explodat, insa pionierii acestora pentru a le introduce catre publicul larg au fost cei de la Facebook si Youtube, datorita cererii mari de continut VR.

Companiile producatoare de device-uri smart au inteles rapid care era potentialul acestor 360 si au lansat astfel device-uri capabile sa filmeze la 360 si, mai ales, care sa poata realiza o imagine dintr-o singura declansare. Photoshop-ul se pricepe si el destul de bine sa editeze imagini 360, asa ca pasionatii au destule optiuni la dispozitie.

Cu ce device-uri poti face poze/ video-uri 360?

Piata dispune de cateva modele de astfel de camere: LG 360Cam, Ricoh Theta S, Giroptic 360Cam, Samsung Gear 360, IC Realtech Allie, 360Fly, Panono, toate acceptate de Facebook. Poti folosi si telefoane precum iPhone, Galaxy S5 sau modele mai noi, Note 3 sau modele mai noi, dar si Ipad-uri.

Daca vorbim de aplicatii, poti incerca Street View, Google Camera, Cardboard Camera sau Theta S. Facebook nu se lasa mai prejos si planuiesc implementarea unei camere 360 – Facebook Surround 360.

LG 360 Cam este prima camera lansata catre publicul larg.

Review LG 360Cam – cea mai ieftina camera 360 de pe piata locala

Initial lansata ca si accesoriu pentru LG G5, LG 360Cam este si un device independent de marca LG, putandu-se conecta la aproape orice model de smartphone cu Android sau iOS. Este cea mai la indemana solutie pentru surprinderea unor cadre 360 unice, iar pretul este foarte bun (doar 1.100 lei la F64). Este usor de folosit si de setat si poate produce si continut VR.

Review video LG 360Cam:

Design

LG 360Cam este usor in greutate (97 grame), dar si usor manevrabil, semanand mult cu un microfon. Este recomandata utilizarea lui impreuna cu un trepied. Corpul din plastic are un finisaj metalic, iar marginea din cauciuc, lucru care ofera o priza mai buna. Butonul declansator este situat astfel incat sa il poti apasa usor cu o singura mana. Dispune de LED-ul ce indica daca este pornit, daca filmeaza si te atentioneaza cand bateria este aproape consumata. Tot aici gasesti si modul de fotografiere, 360 sau 180 de grade, mod ce poate fi setat din aplicatia mobile.

Device-ul are doi senzori ce fotografiaza in directii opuse si care impreuna reusesc sa capteze imagini complete de 360.

In partea de jos, vei gasi mount-ul pentru trepied, slot-ul pentru cardul de memorie microSD de pana la 1TB si cablul de alimentare si tranfer USB de tip C.

Camera foto/video

Ambele obiective sunt de tipul fish-eye, cu rezolutie de 13MP, ce pot captura doua imagini de 206 de grade, ca apoi sa ne combine intr-o imagine sau un video de 360 de grade.

Efectul de suprapunere este vizibil in zonele din dreptul marginilor si de sub camera. Deci sugerez ca subiectul vostru sa fie cat mai departe de aceste zone. Poti seta obiectivul principal din aplicatie.

Fiind printre primele device-uri lansate, calitatea imaginilor nu este extraordinara. Daca doriti poze si video-uri 360 profesionale, va trebui sa investiti mai multi bani pentru aceasta.

Device-ul are o memorie interna de 4GB, deci recomand neaparat un card de memorie, iar pentru un tranfer de date rapid, cititorul de carduri. Cele 3 microfoane permit inregistrarea sunetelor surround, insa nu de o calitate prea buna.

Bateria de 1.200 mAh poate filma pana la 70 minute de video!