• 27 February 2020

(c) Vlad Grigore

Review GoPro Fusion

GoPro este lider mondial în camere de acțiune, asta știm cu toții, dar GoPro Fusion nu este doar o cameră de acțiune, ci este una cu unghi de 360° real pe orice axă, surprinzând orice detaliu dorit.

Spre deosebire de celalate camere 360°, GoPro Fusion este conceput să creeze imagini sferice sau standard HD, oferind posesorilor de camere de acțiune, o perspectivă mult mai mare și mai versatila ca până acum.

(c) Vlad Grigore

Caracteristici:

– 360° video : 5.2K/30p  , 3K/60p
– 360° imagini : 18MP 5k 360° ( 5760px X 2880px )
– OverCapture pt video-uri HD
– Stabilizator de Imagine
– Spatial audio  (4 microfoane)
– Waterproof (până la 5m)
– GPS
– Wi-Fi + Bluetooth
– Aplicatii mobile + software desktop
– Baterie cu are o durata de viață de 75 – 80 minute

De ce este GoPro Fusion o cameră de acțiune remarcabilă și care este principalul scel mai mare atu al său?

Este vorba de OverCapture, o funcție ce te lasă sa folosești imagini standard 1080p HD din orice unghi al sferei.
Este o perspectivă noua, un nou tool pentru cei care produc content video. Din moment ce capturați fiecare unghi posibil dintr-o dată, în etapa de editare putem să alegem unghiul dorit, perspectiva dorită, ba chiar mai mult, cu plug-in ul gratuit pentru Adobe Premiere, putem creea motion, putem creea key frames și putem realiza “mișcări de aparat” fără de a avea nevoie de al 2-lea operator/cameraman.

Ca să fim sinceri, Fusion nu este singura cameră de pe piață care oferă acest lucru. Camera Rylo oferă aproape aceleași caracteristici și functionează surprinzător de bine. Diferența principală dintre Fusion și Rylo constă în modul în care editați videoclipul surprins:

  • GoPro Fusion vă permite să panoramați / înclinați telefonul pentru a urmări acțiunea,
  • în timp ce Rylo ofera urmărirea excelenta a subiectului.

Ambele funcții merg foarte bine.

Singurul dezavantaj când folosim OverCapture este acela că deși camera filmează 5.2K la 30 fps, exportul filmului va fi de 1920×1080 sau 1280×620 (dacă folosim video 3K la 60fps).
Chiar mai mult, dacă folosim funcția zoom, vom pierde rezoluție și mai multă.  Dacă ai de gând să folosești doar o camera Fusion pt filmările tale de acțiune, ar trebui să știi acest detaliu. În ciuda faptului ca GoPro Fusion este primul model care aduce GoPro în lumea 360, ea performează foarte bine și are caracteristice excelente, care te vor ajuta să te concentrezi pe latura creativă.


Articol și imagini & video de Vlad Grigore

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *