(c) Vlad Grigore

Review GoPro Fusion

GoPro este lider mondial în camere de acțiune, asta știm cu toții, dar GoPro Fusion nu este doar o cameră de acțiune, ci este una cu unghi de 360° real pe orice axă, surprinzând orice detaliu dorit.

Spre deosebire de celalate camere 360°, GoPro Fusion este conceput să creeze imagini sferice sau standard HD, oferind posesorilor de camere de acțiune, o perspectivă mult mai mare și mai versatila ca până acum.

(c) Vlad Grigore

Caracteristici:

– 360° video : 5.2K/30p  , 3K/60p
– 360° imagini : 18MP 5k 360° ( 5760px X 2880px )
– OverCapture pt video-uri HD
– Stabilizator de Imagine
– Spatial audio  (4 microfoane)
– Waterproof (până la 5m)
– GPS
– Wi-Fi + Bluetooth
– Aplicatii mobile + software desktop
– Baterie cu are o durata de viață de 75 – 80 minute

De ce este GoPro Fusion o cameră de acțiune remarcabilă și care este principalul scel mai mare atu al său?

Este vorba de OverCapture, o funcție ce te lasă sa folosești imagini standard 1080p HD din orice unghi al sferei.
Este o perspectivă noua, un nou tool pentru cei care produc content video. Din moment ce capturați fiecare unghi posibil dintr-o dată, în etapa de editare putem să alegem unghiul dorit, perspectiva dorită, ba chiar mai mult, cu plug-in ul gratuit pentru Adobe Premiere, putem creea motion, putem creea key frames și putem realiza “mișcări de aparat” fără de a avea nevoie de al 2-lea operator/cameraman.

Ca să fim sinceri, Fusion nu este singura cameră de pe piață care oferă acest lucru. Camera Rylo oferă aproape aceleași caracteristici și functionează surprinzător de bine. Diferența principală dintre Fusion și Rylo constă în modul în care editați videoclipul surprins:

  • GoPro Fusion vă permite să panoramați / înclinați telefonul pentru a urmări acțiunea,
  • în timp ce Rylo ofera urmărirea excelenta a subiectului.

Ambele funcții merg foarte bine.

Singurul dezavantaj când folosim OverCapture este acela că deși camera filmează 5.2K la 30 fps, exportul filmului va fi de 1920×1080 sau 1280×620 (dacă folosim video 3K la 60fps).
Chiar mai mult, dacă folosim funcția zoom, vom pierde rezoluție și mai multă.  Dacă ai de gând să folosești doar o camera Fusion pt filmările tale de acțiune, ar trebui să știi acest detaliu. În ciuda faptului ca GoPro Fusion este primul model care aduce GoPro în lumea 360, ea performează foarte bine și are caracteristice excelente, care te vor ajuta să te concentrezi pe latura creativă.


Articol și imagini & video de Vlad Grigore

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.