Review Cronos U8

Postat de: Ilie Micut Ilie Micut

Tehnologia avanseaza rapid, mai ales in ultima perioada, si, desi sunt un mare fan al gadget-urilor, tot imi place sa raman un purtator de ceasuri clasice, acestea avand specificul lor aparte. E loc intotdeauna insa pentru o schimbare…

Zilele acestea am fost nevoit sa imi las ceasul clasic pe Quartz acasa si sa ma imprietenesc cu un ceas low-cost Cronos U8.

Ca prima senzatie, mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu ideea de a purta un ceas care iti urmareste pasii, temperatura, stie presiunea atmosferica, cate ore dormi si asa mai departe. In principiu, e aproape ca un telefon, care se poate purta la mana ca pe un ceas.

Sa incepem cu cateva pareri despre design:

La prima vedere este un smartwatch dragut, cu o culoare simpla, fara alte complicatii in design. Personal recomand culoarea neagra, alte variatii iti poate da senzatia de produs prost fabricat, desi nu e asa. Nu trebuie sa aveti insa nici mari pretentii, este totusi un ceas de 180RON.

In lateralul acestuia, pe partea dreapta, o sa aveti doar un singur buton: cel de on/off sau blocat/deblocat, dupa ce ati deschis ceasul. Pe partea stanga exista doar un singur port de micro usb, de unde il puteti conecta  la un laptop, calculator sau la priza, pentru a putea fi incarcat.
Recomand o folie de protectie pentru ecranul acestuia, intrucat ceasul nu vine cu un material special tratat pentru rezistenta la zgarieturi si, fiind sensibil, s-ar putea deteriora rapid.

Este construit din plastic iar bratara acestuia este din cauciuc. Display-ul vine acoperit deja cu folie de protectie si este un touchscreen simplut, capacitiv, cu o dimensiune de 1.44 inch si o rezolutie 128*128.
De asemenea, trebuie sa aveti in vedere si pretul acestuia, dar si faptul ca ceasul nu este rezistent la apa.