Review Cronos Toth

Postat de: Alexandru Matei Alexandru Matei

Ceasurile sunt, cred că fără să exagerez, cele mai îndrăgite accesorii purtate de oameni. De la copii, până la străbunici, toți am dorit un ceas (dacă nu am și purtat).

Clasicul ceas, fie el analogic sau digital, s-a transformat în ultimii 20 de ani destul de mult. De la Casio am ajuns la Apple Watch, de la ceasurile elvețiene am ajuns la Huawei Smartwatch.

Dar, așa cum pe piața telefoanelor există modele sau producători pentru buget redus, așa și pe piața ceasurilor inteligente și-au făcut apariția modele sub 100 de dolari.

Ăsta este cazul și ceasului prezentat în continuare. Cronos Toth este numele lui complet și intra la categoria ceasurilor inteligente cu SIM.

Ceasul se prezintă într-o cutie crem, cubică, cu motive inspirate din iconițele aplicațiilor mobile. În interiorul cutiei, sub ceas se găsesc manualul și cablul de date/încărcare microUSB.

Design

Cronos Toth are un design inspirat din cel al lui Apple Watch. Aș putea merge chiar atât de departe încât să spun că este o copie a acestuia. Rama de metal are o textura mata, este rotunjită și nu are margini care să agațe.

Pe laterala din dreapta este butonul de pornire/oprire/înapoi. Deși acesta se răsucește, precum la ceasurile analogice, nu are nicio funcție.
Pe laterala din stânga se află portul micro-USB, protejat de o plăcută din plastic, microfonul și difuzorul.

Pe față se află ecranul TFT de 1.54” iar deasupra acestuia, se află camera cu rezoluție VGA. Tot ansamblul display-digitizer este protejat de o folie de protecție.

Spatele este acoperit de un capac mare din plastic. Odată ce acesta este dat jos, se pot accesa bateria, cardurile microSIM și microSD.

Cureaua este dintr-un cauciuc moale, destul de rezistent și stă confortabil pe mână.

Ceasul nu este rezistent la apă!