Tot ce trebuie să știi pentru a pleca din România într-un Safari în Africa – Eveniment online

UPDATE: Iată cum a fost la eveniment!

LIVE-ul a fost unul interactiv. Horia Bogdan și Gianluca D’Amico au adresat întrebări spectatorilor, cu variante de răspuns, iar discuția a avansat în mod liber, în funcție de aceste întrebări.

Iată care au fost cele mai importante întrebări din timpul LIVE-ului. Îți prezentăm atât variantele de răspuns preferate de spectatori, cât și răspunsurile lui Gianluca D’Amico.

#1 Câte zile trebuie să îți rezervi pentru un safari?

Varianta de răspuns preferată de public

10 zile - 2 săptămâni

Răspunsul lui Gianluca D'Amico

Un safari este obositor. Se iese dimineața și te întorci la 6-7 seara, după apus. Eu consider că între 10 și 15 zile reprezintă perioada optimă.

#2 Care este bugetul corect pentru un safari în Africa?

Varianta de răspuns preferată de public

3500 euro.

Răspunsul lui Gianluca D'Amico

Pentru zece zile într-un safari în Africa, bugetul corect ar fi de aproximativ 3500 euro. Bineînțeles, se mai pot face ajustări și jonglări de preț în funcție de ce dorește fiecare. Dacă prioritizăm fotografia, poate căutăm o anumită nișă, diferită de cea a majorității turiștilor.

#3 În ce țară v-ar plăcea să mergeți în Africa?

Varianta de răspuns preferată de public

Dintre opțiunile Africa de Sud, Namibia, Tanzania, Kenya și Botswana, publicul a ales Kenya, iar pe locul doi, la egalitate, Africa de Sud și Tanzania.

Răspunsul lui Gianluca D'Amico

Gianluca recomandă Africa de Sud pentru ușurință, pentru un safari de început, și preferă Kenya.

#3 Ce fel de obiective ați duce în safari?

Varianta de răspuns preferată de public

Dintre variantele de teleobiectivele fixe sau cu zoom, publicul a preferat în procent de 86% obiective zoom.

Răspunsul lui Gianluca D'Amico

Gianluca a mers în ultimul safari cu teleobiective fixe (300 și 500mm). Dar în majoritatea safaruri-lor a mers cu obiective zoom. În privința plajei de zoom, recomandă varianta 100-400, 200-500mm.

Ești curios să asculți toată discuția captivantă dintre Horia Bogdan și Gianluca D'Amico? Poți urmări acest videoclip:

Vrei să afli cum e să fotografiezi într-un cadru natural spectaculos? Te invităm să urmărești un eveniment LIVE, în care fotograful Gianluca D’Amico ne va povesti despre cum este să fotografiezi zeci de specii de animale. Evenimentul va fi moderat de fotograful Horia Bogdan.

Pe 22 februarie, ora 20:00, te invităm să urmărești un LIVE spectaculos, cu fotografii Gianluca D'Amico și Horia Bogdan.

La finalul anului 2021, cu multe necunoscute și cu puțină teamă, Gianluca D’Amico a organizat un safari chiar acolo unde s-a îndrăgostit iremediabil de Africa: în Kenia. Pe parcursul acestui LIVE vei afla cum începe organizarea unui safari, cu cât timp înainte, ce înseamnă echipamentul pentru un safari, ce costuri presupune (spoiler alert: nu e atât de scump precum credeți), la ce riscuri te expui șamd.

Este foarte important să știi la ce să te aștepți, cum să îți stăpânesti emoțiile, cum este să tragi mii de cadre pe zi și apoi să faci o selecție, cum este să fotografiezi zeci de specii de animale pe care ai visat să le ai în fața obiectivului. Vom discuta atât despre aparatura necesară într-un safari, cât și despre momentele care te marchează pe viață și vom răspunde la toate întrebările voastre.

Ce trebuie să ai în vedere

Data

22 februarie 2022.

Ora

20:00

Locație

Online

Speakeri

Gianluca D'Amico, Horia Bogdan

Eveniment

Gratuit

Speakeri

Gianluca D'Amico

Ciao, sunt Gianluca, italian, adoptat de România de mai bine de zece ani. Am ajuns în Cluj ca și student Erasmus la facultate de Medicină Veterinara, iar acolo sunt și acum, cadru didactic. Veterinar, parazitolog, iubitor de munte și de fotografie de natura (de aceea am devenit și membru Forona), am să aleg mereu viața în aer liber oriunde ar fi: în munții Făgăraș sau în Africa. Călătoriile mele africane au început chiar în Kenia, în 2012 și au continuat în fiecare an cu scopuri diferite: cercetare, proiecte de medicină veterinară socială și de ce nu, fotografie!”

Gianluca D’Amico

Horia Bogdan

.

Horia Bogdan este membru fondator FORONA (Asociatia Fotografilor de Natură din România) și co-fondator Go North – alături de care hoinărește peste tot prin lume, împărtășindu-și experiența lui de fotograf alături de oameni faini.

Biolog de profesie, Horia a studiat și lucrat cu animalele mai bine de 13 ani, după care și-a luat “o auto-intitulată pauză” și a mers în Norvegia unde a devenit ghid pentru aurora boreală. 

Iubesc totul din natură - de la o libelulă, la un stejar bătrân și până la un fenomen atmosferic dramatic - și vreau să încerc să redau această dragoste în fotografiile mele.

Horia Bogdan

Obiective pe care le poți lua în safari

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

7 sfaturi pentru fotografii wildlife reușite
Michael Schaake – Sfaturi pentru începători pentru surprinderea peisajului perfect
Vacanță virtuală: 40 de fotografii și destinații excepţionale

Te așteptăm cu drag la eveniment, să povestim despre cum este să fotografiezi un safari din Africa!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.