Sony anunță actualizarea de firmware pentru camera FX6

Sony a anunțat o nouă actualizare de firmware (Versiunea 2.00) pentru camera full-frame FX6 din gama Cinema Line, care oferă acum Real-time Tracking bazat pe inteligența artificială – o funcție mult așteptată de autofocalizare ce permite urmărirea de mare precizie subiecților.

Funcția Real-time Tracking utilizează date de culoare, tipar (luminozitate), și distanță (adâncime) pentru a procesa informații spațiale în timp real, iar algoritmii de inteligență artificială detectează și mențin focalizarea ochiului și a feței subiectului pentru o acuratețe extrem de ridicată.

Pe baza feedback-ului clienților, Sony a încorporat noi tehnologii disponibile odată cu actualizarea de firmware, pentru a le permite utilizatorilor să livreze conținut creativ cu adevărat remarcabil.

Actualizarea de firmware include și funcția Focus Breathing Compensation, pentru a menține un unghi de vizualizare constant în cazul schimbării punctului de focalizare, precum și o nouă tehnologie – modul de control pentru efectul de bokeh – care utilizează filtrul variabil ND. Acest mod ajustează automat filtrul ND și amplificarea atunci când este operată diafragma (irisul), făcând mai ușoară reglarea intensității efectului bokeh, în timp ce suprimă modificările generate de expunere. Camera FX6 permite, de asemenea, ieșire RAW pe 16 biți către un recorder extern prin HDMI, oferind flexibilitate în procesul avansat de post-producție – o funcționalitate ideală pentru videografi. Ieșirea RAW prin HDMI elimină, de asemenea, nevoia de conversie de la SDI la HDMI, pentru realizarea de conținut folosind un sistem de înregistrare mai compact.

Actualizarea aduce și îmbunătățiri în materie de utilizabilitate, inclusiv o nouă funcție de înregistrare în cache a imaginilor, prin care conținutul video este captat retroactiv pentru înregistrare continuă, fără a umple un card de memorie și fără a pierde niciun moment important. Această funcție este disponibilă și în timpul înregistrării în modul S&Q. Camera FX6 oferă și producție duală HDR și SDR pentru Live SR, precum și un sistem de măsurare a nivelului audio pe 4 canale.

Camera FX6 face parte din gama Sony Cinema Line, ce include o serie de produse care aduc experiența companiei în tehnologia imaginii unei game largi de videografi și creatori de conținut.

Actualizarea de firmware va fi disponibilă pentru descărcare la finalul lunii ianuarie.

Produse recomandate

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

De ce să fii fan Sony, cu Marian Sterea
Sony își extinde gama Cinema Line și lansează camera profesională full-frame FX6
Cinematograful – un scurt istoric și povești

Tu deții o cameră video Sony și dacă da, care este experiența ta cu aceasta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.