Lansare photobook: The Flight Odyssey, de Cristina Gârleșteanu

„Odată ce ai dat de gustul zborului, tu pentru totdeauna vei merge pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer, pentru că ai fost acolo, şi acolo vei râvni tot timpul să te întorci.” (Leonardo da Vinci)

Cristina Gârleșteanu va lansa în martie 2022 albumul de fotografie intitulat „The Flight Odyssey”. Cartea are 72 de pagini, va avea un tiraj de 100 de exemplare și este dedicată fascinației și atracției către zbor.

„Cartea aceasta este despre ei, despre cei pentru care Zborul este esența lucrurilor. Despre cei pentru care Zborul, măiestria manevrelor și a picajului, vitezele amețitoare și înaltul cerului sunt un scop în sine, oferind răsplata nesperată a eliberării spiritului de trup, de spațiu și de timp… ”, spune fotografa în Prefața cărții.

Cartea poate fi achiziționată pe bază de precomandă, la adresa: https://creativedu.ro/precomanda-the-flight-odyssey/

Fotografiile au fost realizate pe parcursul a 5 ani, în perioada 2011-2016, în cadrul diverselor spectacole aviatice de la Clinceni, Tuzla, BIAS sau AeroNautic Show Lacul Morii.

Alte detalii despre carte:

Tiraj: 100 de exemplare
Autor: Cristina Gârleșteanu
Editor: Cristian Bassa
DTP: Andreea Costăchescu
Anul apariției: 2022
Luna apariției: februarie/martie
Tip copertă: cartonată, plastifiată mat
Număr de pagini: 72
Tipar: alb-negru, offset, hartie mat, coated
Format: A4
Limba: Română/Engleză

Despre autoare:
Cristina Gârleșteanu lucrează în prezent în marketing. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene (UBB Cluj-Napoca), însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A fost Redactor Șef al revistei online FOTO4all. A coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, apărute la F64. A coordonat blogul F64, premiat de patru ori în cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie.
A co-fondat Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din București. A publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai , tipărite sau doar online: Foto-Video digital, Photo Magazine ,Ziarul Financiar, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guardian, 591photography blog, Street Photography Magazine etc. A fost nominalizată și a câștigat o serie de premii sau mențiuni la competiții precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA 2012, Photography Masters Cup 2012 – The Color Awards, Sony World Photography Awards. A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, cele mai recente în SUA (New York) și Mexic. Finalistă London Street Photography Festival. Este membră Women Street Photographers şi are o imagine inclusă în cartea publicată în martie 2021 de Prestel-USA. A publicat recent cartea Dincolo de creativitate și fotografie..

Despre editor:
CRISTIAN BASSA (București) lucrează în domeniul bancar. A urmat cursuri de fotografie ale unor scoli din Romania și cursuri de fotojurnalism și de proiecte foto documentare.
Cristian este designer si editor de carti de fotografie. A fost editor al revistei FOTO4ALL (2013-2015), Oitzarisme (2014-2016), CRITICAL MESS (2016 – 2018). Cristian a inițiat și desfășurat patru proiecte de fotografie în scopuri sociale pentru organizații caritabile, inițiative care au fost finalizate și cu expoziții personale. Este pasionat de fotografie ca modalitate de exprimare și ca forță documentară. Fotografiază atât pe film, cât și pe digital, pe fiecare mediu având proiecte fotografice de lungă durată. Cristian organizează evenimente și întâlniri fotografice, printre care seriile de expoziții de fotografie pe film „Argentik” edițiile 1-3, seriile atelier „Clasa de Fotografie” 1-3. Este co-organizator al Bucharest Photo Week 2016, 2017. Cristian face parte din grupul de documentare vizuală Fântânile – monumente vernaculare, compus din cercetători şi fotografi, care îşi propune identificarea, recuperarea istoriei şi fotografierea fântânilor istorice din mediul rural din Oltenia.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.