F64 își donează aniversarea de 20 de ani

În fiecare an sărbătorim cele mai frumoase cadre pe care le-am prins împreună în istoria F64 și a comunității noastre frumoase. Pentru că acum împlinim 20 de ani ne-am gândit să facem ceva cu totul special alături de voi – ne donăm ziua de naștere! Am creat mesaje simpatice pe care le regăsiți în colecția aniversară – tricouri, agende și căni care să însoțească momentele voastre creative.

Toate fondurile strânse din vânzarea lor vor ajunge la Taxiul cu bomboane – acesta este cadoul nostru pentru ei, de ziua noastră.

Asociația Taxiul cu bomboane a pornit la drum în 2016.

A început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2014 când taximetristul Ion-Cristian Roman a dorit să transforme o banală călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorii interesante despre locuri din Capitală.

Mai apoi s-a gândit că aşa ar putea să strângă donaţii pentru copiii din spitale. În fiecare sâmbătă ajungea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Sklowska Curie cu cărţi şi jucării.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale.

“Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre detalii mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine. În acest taxi urcă toată lumea.

“Taxiul” are acum câteva curse cu destinaţie deosebita: spitalele de pediatrie și şcolile speciale din Bucureşti. Voluntarii ajung acolo pentru a aduce zâmbete copiilor bolnavi dar şi celor cu dizabilităţi. ‘’Taxiul cu Bomboane’’ este ecologic, funcţionează cu dragoste, dragostea celor care aleg să împartă timp liber, îmbrăţişări şi poveşti, celor care au nevoie de speranţă şi încurajări.

Proiectele Taxiului cu bomboane

  • Caravana TCB este un proiect în care voluntarii și partenerii asociației, cumpără și colectează alimente neperisabile, produse de igiena, medicamente si produse sanitare, aparate medical necesare comunitaților cu nevoi speciale și sociale, din București si din țară. Obiectivu este ca aceste produse achiziționate din banii stranși și donații, să ajungă în cît mai multe medii sociale defavorizate, din întreaga țară.
  • O ZI CÂT O VACANȚĂ la munte și la mare.  Pe durata vacanței de vară si de iarnă, Taxiul cu Bomboane are o cursă foarte specială pentru niște copii foarte
    speciali! Elevii școlilor speciale nr 4, nr 5, Scoala Profesionala Speciala pentru Deficienti de Auz Sfanta Maria și Școala Gimnazială Specială Pentru Deficienți De Vedere au parte în fiecare luni de o mini-vacanță. până la mare sau munte! In fiecare luni, 6 – 12 copii alături de însoțitorii lor au parte de transport gratuit și masă, ore de ski, tubbing, plimbare cu telegondola, ATV, de o vizită la delfinariu sau la leii de mare, urmată de o vizită la Acvariul Constanța și încheiem ziua cu o baie în mare și o plimbare pe plajă!
  • Seara de poveste – Seara de poveste este proiectul permanent al Asociației Taxiul cu bomboane. De trei ori pe săptămână, voluntari de toate vârstele merg în spitalele de pediatrie din București pentru a citi povești piticoților și mamelor.

Am creat mesaje simpatice pe care le regăsiți în colecția aniversară – tricouri, agende și căni care să însoțească momentele voastre creative.

Suntem curioși, ce produs din colecția aniversară este preferatul tău? Lasă-ne un comentariu!

Avem și alte surprize pentru voi! Am pregătit și o ediție de Photo Story online, în cadrul căreia vom aborda teme interesante. 

Ești gata să iei parte la Photo Story 2021 online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos:

LIVE #1 Eveniment susținut de Marian Sterea (11 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #2 Fotografia etnografică și de peisaj, cu Sorin Onișor (12 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #3 Eveniment susținut de Ionuț Trandafir (13 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #4 De la shooting la print, cu Cristian Vasile (14 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Foarte interesanta idea.

    Din colectia aniversara imi place cana cu crop it. Foarte tare. Astept evenimentele live din octombrie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.