F64 își donează aniversarea de 20 de ani

În fiecare an sărbătorim cele mai frumoase cadre pe care le-am prins împreună în istoria F64 și a comunității noastre frumoase. Pentru că acum împlinim 20 de ani ne-am gândit să facem ceva cu totul special alături de voi – ne donăm ziua de naștere! Am creat mesaje simpatice pe care le regăsiți în colecția aniversară – tricouri, agende și căni care să însoțească momentele voastre creative.

Toate fondurile strânse din vânzarea lor vor ajunge la Taxiul cu bomboane – acesta este cadoul nostru pentru ei, de ziua noastră.

Asociația Taxiul cu bomboane a pornit la drum în 2016.

A început cu o simplă iniţiativă în primăvara lui 2014 când taximetristul Ion-Cristian Roman a dorit să transforme o banală călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorii interesante despre locuri din Capitală.

Mai apoi s-a gândit că aşa ar putea să strângă donaţii pentru copiii din spitale. În fiecare sâmbătă ajungea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Sklowska Curie cu cărţi şi jucării.

În timp, sute de voluntari şi donatori, parteneri în fapte bune, s-au alăturat în proiectele umanitare dedicate mamelor şi copiilor din spitale.

“Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre detalii mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine. În acest taxi urcă toată lumea.

“Taxiul” are acum câteva curse cu destinaţie deosebita: spitalele de pediatrie și şcolile speciale din Bucureşti. Voluntarii ajung acolo pentru a aduce zâmbete copiilor bolnavi dar şi celor cu dizabilităţi. ‘’Taxiul cu Bomboane’’ este ecologic, funcţionează cu dragoste, dragostea celor care aleg să împartă timp liber, îmbrăţişări şi poveşti, celor care au nevoie de speranţă şi încurajări.

Proiectele Taxiului cu bomboane

  • Caravana TCB este un proiect în care voluntarii și partenerii asociației, cumpără și colectează alimente neperisabile, produse de igiena, medicamente si produse sanitare, aparate medical necesare comunitaților cu nevoi speciale și sociale, din București si din țară. Obiectivu este ca aceste produse achiziționate din banii stranși și donații, să ajungă în cît mai multe medii sociale defavorizate, din întreaga țară.
  • O ZI CÂT O VACANȚĂ la munte și la mare.  Pe durata vacanței de vară si de iarnă, Taxiul cu Bomboane are o cursă foarte specială pentru niște copii foarte
    speciali! Elevii școlilor speciale nr 4, nr 5, Scoala Profesionala Speciala pentru Deficienti de Auz Sfanta Maria și Școala Gimnazială Specială Pentru Deficienți De Vedere au parte în fiecare luni de o mini-vacanță. până la mare sau munte! In fiecare luni, 6 – 12 copii alături de însoțitorii lor au parte de transport gratuit și masă, ore de ski, tubbing, plimbare cu telegondola, ATV, de o vizită la delfinariu sau la leii de mare, urmată de o vizită la Acvariul Constanța și încheiem ziua cu o baie în mare și o plimbare pe plajă!
  • Seara de poveste – Seara de poveste este proiectul permanent al Asociației Taxiul cu bomboane. De trei ori pe săptămână, voluntari de toate vârstele merg în spitalele de pediatrie din București pentru a citi povești piticoților și mamelor.

Am creat mesaje simpatice pe care le regăsiți în colecția aniversară – tricouri, agende și căni care să însoțească momentele voastre creative.

Suntem curioși, ce produs din colecția aniversară este preferatul tău? Lasă-ne un comentariu!

Avem și alte surprize pentru voi! Am pregătit și o ediție de Photo Story online, în cadrul căreia vom aborda teme interesante. 

Ești gata să iei parte la Photo Story 2021 online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos:

LIVE #1 Eveniment susținut de Marian Sterea (11 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #2 Fotografia etnografică și de peisaj, cu Sorin Onișor (12 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #3 Eveniment susținut de Ionuț Trandafir (13 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

LIVE #4 De la shooting la print, cu Cristian Vasile (14 octombrie, 20:00) Înscrie-te AICI

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Foarte interesanta idea.

    Din colectia aniversara imi place cana cu crop it. Foarte tare. Astept evenimentele live din octombrie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *