(c) Sorin Onișor

Fotografia de peisaj, cu Sorin Onișor

Pe data de 30 martie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Fotografia de peisaj, cu Sorin Onișor, în cadrul Canon Gear UP. Alături de Sorin Onișor am povestit despre fotografia de peisaj și cum integrează el oamenii în peisaj, pentru ca tu să descoperi ce echipament te-ar ajuta să performezi în acest stil de fotografie și care sunt trucurile pe care poate nu le știai.

Fotografia de peisaj este o temă interesantă, mai ales că poate că mulți dintre noi așa am început să fotografiem, ba încercând să surprindem un jurnal fotografic al călătoriilor, ba experimentând cu lumini sau cu timpul de expunere. Desăvârșirea măiestriei unui fotograf de peisaj poate fi un proces îndelungat, poate dura chiar întreaga viață, de aceea este întotdeauna recomandabil să ascultați cât mai multe sfaturi venite din partea profesioniștilor.

Sorin este considerat fotograful satului românesc. De mai bine de 18 ani se pierde prin zonele ruralele ale țării, prin Bucovina și nu numai. Sorin traversează munții, zonele deluroase, așezările din Delta Dunării, totul pentru a surprinde în fotografiile sale magia tradițiilor pierdute. Spune că poveștile sunt prezente peste tot, dar trebuie să fii deschis pentru a le captura și trebuie să ai uneltele potrivite la îndemână. 

Când ai trecut în era digitală?

În era digitală, când am început, am început direct cu Canon. După trei ani de lucrat pe film, trecerea la digital a fost pentru mine foarte potrivită. M-am orientat spre Canon, m-am gândit ce mi-ar trebui. Am ales un aparat din clasa de mijloc, nu un entry-level, un 20D și două obiective. Mi-am ales de la început un 70-200 f4, fără stabilizare, și un 50 1.4. Mi-am luat și un blit atunci. După scurt, am găsit un super wide, 10-22 4.5-5.6 pentru crop. Era foarte bun și chiar mi-am făcut treaba o lungă perioadă de timp, până când am schimbat body-urile și obiectivele încet-încet. Am trecut la 40D, dupa 60D, 5D Mark II.

Acum ce cameră folosești?

Am trecut de un an de zile de la sistemul clasic la sistemul mirrorless de la Canon. Folosesc Canon EOS R și R5, cu obiectiv de 50mm 1.2, o combinație letală, de când am apucat-o, nu am mai lăsat-o din mână. E foarte ușor să încadrezi frumos și focusul să urmărească ochiul subiectului.

Puteți urmări întreaga prezentare mai jos:

Ce elemente consideri că sunt importante atunci când vorbim de fotografia de peisaj? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *