(c) Dan Mirică

Review DJI Mavic Air 2 cu Dan Mirică

Mi-am început activitatea în domeniul dronelor cu începutul din punct de vedere al tehnologiei, mai exact cu un DJI Spark, dronă pe care o dețin în continuare. Între timp am avut ocazia să lucrez și cu Mavic Pro 2 însă acum am să vorbesc puțin despre experiența mea cu DJI Mavic Air 2.

Am avut-o de la F64 pentru câteva zile, iar prima recomandare în cazul în care vă luați orice fel de dronă, să aveți cel puțin două baterii și încărcător de mașină. Eu am avut o singură baterie și a trebuit să fiu foarte selectiv, norocul meu că bateria m-a ținut cca. 30 minute.

Este o dronă care m-a impresionat, atât la manevrabilitate și mobilitate, ea stă lejer în rucsacul foto ocupând spațiul unui obiectiv, astfel o poți avea la tine în orice situație.

Am testat-o și în condiții vitrege aș putea spune, în primul rând am ridicat-o la înălțimea maximă de 500m neavând absolut nici-o problemă de semnal. Condițiile vitrege le-am avut la curbele de la Cheia, era ceață și picura ușor. Evident că prima reacție a fost să nu risc să o înnalț, însă norocul meu că am avut și spark-ul la mine, așa că mi-am zis… “dacă spark-ul rezistă fără probleme măcar 100 de metrii, atunci merită încercat și AIR 2-ul”. Zis și făcut, așa am ridicat drona Mavic Air 2 în condiții de ceață și ploaie măruntă până la 500 metrii. Drona s-a comportat ireproșabil fără să am pierderi de semnal sau imagine sacadată.

Chiar dacă am avut-o pentru o perioadă scurtă de timp, am apucat să o folosesc atât la fotografiere, filmare cât și timelapse.

Calitatea imaginii este bună în filmare (4k) iar raw-urile fotografiilor oferind o rezoluție de 4000×3000 pixeli. Pot spune că se compară lejer cu Mavic Pro 2, în plus are opțiune de a face fotografii la rezoluție mai mare de 8000×4000”, însă să luați în calcul că raw-urile acestea vor fi de cca. 80-90Mb.

Am făcut un colaj din filmulețele realizate cu această dronă pe care vă invit să-l urmăriți. Acesta a fost realizat cu iMovie și prelucrate doar la nivel de contrast.

Evident că vă las aici și câteva fotografii, și acestea prelucrate din raw-urile oferite de drona (dng-uri).