6 motive să folosești un obiectiv de 50mm

Versatilitatea unui obiectiv de 50mm este aproape imbatabilă. Fotografii tind să folosească tot timpul un obiectiv de 50mm, deoarece este unul dintre cele mai versatile tipuri de obiective și funcționează în majoritatea cazurilor. De exemplu, poți folosi acest obiectiv în fotografia de portret, dar și în fotografia de stradă.

În cele ce urmează, vă vom oferi motive pentru care ar trebui să folosești un obiectiv de 50mm.

1. Este cel mai versatil tip de  obiectiv

Câmpul vizual al unui obiectiv de 50mm nu este nici foarte larg, nici foarte restrâns. Cu capacitățile pe care le oferă un obiectiv de 50mm, poți fotografia aproape orice stil de fotografie cu șanse mari de succes.

Distanța focală de 50mm face pur și simplu minuni, deoarece este cea mai apropiată de câmpul vizual al ochiului uman. Acestea fiind spuse, dacă îți place să fotografiezi în vacanță, un obiectiv de 50mm este tot ce ai nevoie.

2. Prețul acceptabil

Poți achiziționa un obiectiv de 50mm la un preț decent.

3. Este ușor și în majoritatea cazurilor, compact

În comparație cu teleobiectivele, un obiectiv obișnuit de 50mm este unul mult mai mic și mai compact, ceea ce îl face ideal pentru transport – uneori chiar și în buzunar.

4. Este excelent pentru portretele în aer liber

Știm cu toții că un obiectiv de 50mm este excelent pentru portrete și mai ales pentru cele realizate în aer liber. În cazul acestora, vei dori să surprinzi nu numai subiectul, ci și o parte din fundal. Câmpul larg de vizualizare îți va permite să surprinzi fundalul mult mai ușor, oferind subiectului personalitate și context.

5. Nu va distorționa fețele

Un obiectiv de 50mm oferă o perspectivă naturală și nu trebuie să te îngrijorezi de denaturarea fețelor sau obiectelor din fotografii.

6. Este excelent în condiții de iluminare redusă

Un alt avantaj al unui obiectiv de 50mm, în afară de adâncimea de câmp, este capacitatea de a fotografia noaptea.

Te-ai hotărât să îți completezi trusa de fotograf cu un obiectiv de 50mm? La F64 găsești o gamă variată de astfel de obiective.

Tu folosești un obiectiv de 50mm și dacă da, care este experiența ta cu un astfel de obiectiv? Lasă-ne un comentariu!

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Am un Nikon 50 mm fix, 1.8, pe care il folosesc pe Nikon 3200.
    Am fost foarte multumit de calitatea imaginii de la prima fotografie.
    De asemenea, focalizarea este rapida.
    Este un obiectiv de calitate, la lumina naturala este fantastic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.