(c) Alex Robciuc

Juriul competiției Sony World Photography Awards 2020 a fost anunțat

World Photography Organisation a anunțat componența juriului care va selecta câștigătorii premiilor Sony World Photography Awards 2020.

Competiția cu înscriere liberă este o oportunitate majoră pentru fotografii talentați din întreaga lume, indiferent de experiența acumulată până în prezent, de a se face remarcați, de a fi aclamați și premiați. Juriul ediției din 2020 este alcătuit din experți din diferite ramuri ale industriei, de la profesioniști cu experiență în galerii de artă, muzee sau specialiști media. Premiile le oferă câștigătorilor și artiștilor selectați pe lista scurtă o platformă extinsă pentru expunerea lucrărilor proprii și posibilitatea de a câștiga popularitate și recunoaștere internațională. Câștigătorilor din edițiile anterioare au beneficiat de prezență în diverse galerii, parteneriate noi și expunere media.

Competiția Professional vizează fotografii profesoniști, se adresează artiștilor vizuali cu lucrări înscrise în 10 cateogorii și va fi jurizată de: Claudi Carreras Guillén, curator independent de artă, editor și manager cultural; Touria El Glaoui, director fondator al evenimentului 1-54 Contemporary African Art Fair; Katie Hollander, directorul Spațiului pentru Fotografie din Annenberg; Gwen Lee, directorul Festivalului Internațional de Fotografie din Singapore și Brent Lewis, editor foto The New York Times și co-fondator Diversify Photo.

(c) Martin Stranka

Juriul competiției Professional va fi prezidat, pentru al treilea an consecutiv, de editorul, curatorul și consultatul Mike Trow, personalitate care își aduce în fiecare an contribuția la istoria și dezvoltarea Sony World Photography Awards, prin experiența sa extrem de consistentă în domeniu. De asemenea, Trow se va ocupa de gestionarea expoziției 2020 Sony World Photography Awards 2020.

(c) Alex Robciuc

Competițiile Open și Youth, vor fi jurizate de comisii conduse de Gisela Kayser, Managing Director și Director Artistic, Freundeskreis Willy-Brandt-Haus e.V., Berlin.  Tim Clark, curator, scriitor și edtior-șef „1000 Words” completează juriul din 2020 ca președinte al competiției Student.

Înscrierile sunt gratuite și pot fi realizate prin intermediul site-ului www.worldphoto.org. Datele-limită sunt următoarele:

  • Competiția Youth: Ultima zi a fiecărei luni, în intervalul iunie – decembrie 2019
  • Competiția Student: 29 noiembrie 2019
  • Competiția Open / Premiile Naționale: 7 ianuarie 2020
  • Competiția Professional: 14 ianuarie 2020

Membrii juriului se vor întâlni la Londra în luna ianuarie a anului 2020 pentru a dezbate pe marginea lucrărilor înscrise și, în premieră, prima listă scurtă va fi anunțată pe 4 februarie 2020. Toate fotografiile sunt jurizate anonim. La ediția din 2019 au fost înscrise 327.000 de lucrări din 195 de state și teritorii.

(c) Federico Borella

Premiile Sony World Photography Awards 2020 aduc patru noi inițiative dedicate fotografilor

Este al 13-lea an în care se organizează competiția Sony World Photography Awards, iar aceasta continuă să evolueze și să să se dezvolte, conectând comunitățile de fotografi din întreaga lume și oferind din ce în ce mai multe oportunități artiștilor vizuali preocupați de fotografie, mai ales celor din societățile în curs de dezvoltare.

Astfel, odată cu ediția din 2020 vor fi lansate alte patru noi inițiative. În primul rând, lucrările fotografilor originari din America Latină vor fi incluse într-o nouă categorie, numită Latin America Professional Award.  Aceasta se adresează tuturor artiștilor vizuali din țările latino-americane care înscriu lucrări în competiția Professional. Câștigătorul și finaliștii selectați vor primi echipament digital Sony și oportunitatea de a-și expune creațiile în cadrul unei expoziții organizate în Mexic, în anul 2020.

(c) Federico Borella

Pentru a marca lansarea acestei noi competiții, Muzeul Fotografic Cuatro Caminos din Mexico City va găzdui, în perioada 3 – 31 octombrie 2019, o expoziție cu lucrările înscrise la Sony World Photography Awards 2019, inclusiv o secțiune specială cu imagini nemaivăzute până acum, realizate de fotografi latino-americani. Pentru mai multe informații, accesați www.worldphoto.org/latin-america-professional-award

În colaborare cu Sony China, competiția include anul acesta și categoria China National Student Photography Award.  Aceasta se adresează tuturor instituțiilor de învățământ de pe teritoriul Chinei care dezvoltă programe dedicate fotografiei, iar scopul său este descoperirea noii generații de fotografi. Trei studenți chinezi vor intra pe lista scurtă, iar câștigătorul va merge la Londra și va concura pentru titlul de Student Photographer of the Year, împotriva altor tineri artiști din întreaga lume. Detalii suplimentare puteți găsi la adresa www.worldphoto.org/china-national-student-photography-award

Tinerii fotografi cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani vor avea la rândul lor mai multe oportunități de a se remarca în competiția Youth. Aceștia sunt acum provocați să înscrie până la trei imagini pe lună, pe diferite teme. Perioada de înscrieri este iunie – decembrie și în fiecare lună va fi ales un câștigător care, mai departe, va intra în cursa pentru obținerea premiului Youth Photographer of the Year.

(c) Felicia Simion

Nu în ultimul rând, în competiția Professional a fost introdusă o nouă categorie numită Environment, dedicată mediului înconjurător, celebrând astfel importanța acestui subiect în arta fotografică și fotojurnalism.

Turneul global al expoziției 2019

Lucrările artiștilor câștigători, dar și a ale celor selectați pe lista scurtă în anul 2019, inclusiv cele ale lui Federico Borella, fotograful anului 2019, continuă să inspire oameni din întreaga lume.

Oferind o perspectivă unică asupra fotografiei contemporane a acestui an, expoziția din 2019 a fost inaugurată la Londra, acolo unde a fost vizitată de 25.000 de oameni, ajungând ulterior în Spania și Coreea. În continuare, lucrările vor ajunge în Japonia, Franța, Italia și Germania. Pentru întregul program al turului fotografic, vizitați www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/travelling-exhibition


S-ar putea să te intereseze și:

Federico Borella este Fotograful Anului la Sony World Photography Awards 2019

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.