(c) Federico Borella

Federico Borella este Fotograful Anului la Sony World Photography Awards 2019

World Photography Organisation a anunțat astăzi câștigătorii Sony World Photography Awards 2019.

Titlul Fotograful anului împreună cu premiul de 25.000 de dolari (USD) au fost decernate la ceremonia de la Londra artistului italian Federico Borella pentru seria Five Degrees. Lucrarea sa a fost lăudată de juriu pentru sensibilitatea, excelența tehnică și arta sa de a aduce la lumină o preocupare globală. Sony World Photography Awards reprezintă o platformă globală pentru fotografie și oferă o viziune vitală asupra fotografiei contemporane. Pentru artiștii recunoscuți și pentru cei în curs de dezvoltare, premiile oferă o vizibilitate la nivel global asupra lucrărilor lor.

Federico Borella a fost selectat dintre cei zece câștigători din competiția Professional, care au fost anunțați astăzi alături de cei plasați pe locurile doi și trei din cadrul fiecărei categorii din competiția Professional. Câștigătorii din cadrul competițiilor Open (cea mai bună imagine singulară), Youth și Student au fost, de asemenea, dezvăluiți în cadrul ceremoniei de premiere de la Londra. În cadrul ceremoniei i s-a decernat premiul și artistului Nadav Kander, câștigător al premiului Outstanding Contribution to Photography 2019. Toți câștigătorii au primit echipamente foto Sony, lucrările lor au fost publicate în albumul câștigătorilor, iar acestea vor face parte din expoziția Sony World Photography Awards 2019, de la Somerset House, Londra.

Juriul apreciază câștigătorii din acest an pentru că au ilustrat și au interpretat viețile oamenilor și problemele cu care ne confruntăm la nivel mondial. Mike Trow, președinte al competiției Professional, a adăugat că lucrările înscrise din acest an „au provocat o mulțime de dezbateri și au fost de interes pentru juriu”, imaginile „împingând granițele fotografiei și provocând percepțiile și așteptările audienței.”

Produs de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este una dintre cele mai mari și mai prestigioase competiții de fotografie din lume. Cea dea 12-a ediție a înregistrat 326.997 de înscrieri de fotografii de artiști din 195 de țări și teritorii, reprezentând cea mai frumoasă serie de fotografie contemporană din lume capturată în ultimul an.

Fotograful Anului – Federico Borella, Italia

(c) Federico Borella

Five Degrees este proiectul fotografului italian Federico Borella din Bologna (35 de ani). Cu o diplomă în literatura clasică și master în fotojurnalism, Borella este un fotojurnalist independent, publicat pe plan internațional, cu mai mult de zece ani de experiență ca fotograf de știri și este, de asemenea, educator în fotografie și fotojurnalism.

Seria Five Degrees se concentrează pe sinuciderea bărbaților din comunitatea agricolă din Tamil Nadu, din sudul Indiei, care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 140 de ani. Pe baza unui studiu efectuat de Universitatea din Berkeley, care a găsit o corelație între schimbările climatice și creșterea ratelor de suicid în rândul fermierilor indieni, Borella a explorat impactul schimbărilor climatice asupra acestei regiuni agricole și a comunității, prin amestecul tulburător și puternic de imagini care prezintă peisajul agricol, amintirile fermierilor decedați și portrete ale celor lăsați în urmă.

„Întrucât încălzirea globală schimbă din ce în ce mai mult viața așa cum o știm noi – în special în țările în curs de dezvoltare și în cele nedezvoltate – munca artiștilor precum cea a lui Federico Borella devine din ce în ce mai importantă,” a declarat Mke Trow.

(c) Federico Borella

Finaliștii și câștigătorii categoriei Professional

Artiștii de mai jos au fost selectați de un juriu format din experți, dmonstrând calitatea artistică și expertiza fotografică prin serii de cinci până la zece imagini, din zece categorii:

Arhitectură: Câștigător: Stephan Zirwes, Germania pentru seria Cut Outs – Pools 2018

locul al II-lea: Tuomas Uusheimo, Finlanda / locul al III-lea: Peter Franck, Germania

Brief: Câștigător: Rebecca Fertinel, Belgia pentru seria Ubuntu – I Am Because We Are
locul al II-lea: Christina Stohn, Germania / locul al III-lea: Edward Thompson, UK

Creative: Câștigător: Marinka Masséus, Olanda pentru seria Chosen [not] to be

locul al II-lea: Leah Schretenthaler, SUA / locul al III-lea: Pol Kurucz, Franța

Discovery: Câștigător: Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Italia pentru seria Güle Güle
locul al II-lea: Boyuan Zhang, China / locul al III-lea: Karina Bikbulatova, Rusia

Documentary: Câștigător: Federico Borella, Italia pentru seria Five Degrees
locul al II-lea: Brent Stirton, Africa de Sud / locul al III-lea: Mustafa Hassona, Palestina

Landscape: Câștigător: Yan Wang Preston, Marea Britanie pentru seria To the South of the Colourful Clouds
locul al II-lea: Marco Kesseler, UK / locul al III-lea: Kieran Dodds, UK

Natural World & Wildlife: Câștigător: Jasper Doest, Olanda pentru seria Meet Bob
locul al II-lea: Christian Vizl, Mexic / locul al III-lea: Maela Ohana, Franța

Portraiture: Câștigător: Álvaro Laiz, Spania pentru seria The Edge
locul al II-lea: Massimo Giovannini, Italia / locul al III-lea: Laetitia Vançon, Franța

Sport: Câștigător: Alessandro Grassani, Italia pentru seria Boxing Against Violence: The Female Boxers Of Goma
locul al II-lea: Kohei Ueno, Japonia / locul al III-lea: Thomas Nielsen, Danemarca

Still Life: Câștigător: Nicolas Gaspardel & Pauline Baert, Franța pentru seria Yuck
locul al II-lea: Yiming Zhang, China / locul al III-lea: Cletus Nelson Nwadike, Suedia

Imaginile sunt disponibile aici!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.