Cele mai bune aparate Nikon pentru începători, entuziaști și profesioniști

Nikon produce trei tipuri principale de aparate foto. Este probabil cel mai bine cunoscut pentru aparatele foto cu obiective interschimbabile, cum ar fi Nikon D3500 sau Nikon D850. Recent, a introdus pe piață și modelele mirrorless Z7 și Z6. În categoria de aparate compacte se află modelele Coolplix, care include unele dintre cele mai bune aparate compacte existente pe piață. 

Iată care sunt cele mai bune aparate Nikon pentru începători, entuziaști și profesioniști!

Cele mai bune aparate Nikon pentru începători

Nikon D3500

Acest model de Nikon aduce calitate și versatilitate. Aparatul mic și ușor este un model de entry-level din gama DSLR de la Nikon. Senzorul de imagine mare, de 24,2 MP, in format DX al aparatului contribuie la realizarea unor fotografii și filme Full HD bogate în detalii, chiar și atunci când fotografiați în condiții de lumină scăzută.

Nikon D5600

Nikon D5600 are un senzor de imagine mare, in format DX, de 24,2 megapixeli, procesor de imagine EXPEED 4 și o plajă a sensibilității de imagine ISO de 100–25600, ce te ajută să obții imagini extraordinare, culori fidele și rezoluție mare, indiferent de condițiile de iluminare. Poți înregistra filme Full HD cursive, fin detaliate, pe care le vei partaja cu mândrie. Funcția D-Movie permite înregistrarea la cadențe de cadre de până la 50p/60p. Focalizarea automată continuă la vizualizarea în timp real pastrează claritatea subiectelor, chiar dacă acțiunea se desfasoară rapid.

Nikon D5300

Nikon D5300 este un aparat foto dSLR ce încorporează un senzor APS-C de 24 de megapixeli fără filtru AA (antialiasing) și un procesor de imagine Expeed 4. Nikon D5300 vine cu un ecran rabatabil mai mare 3.2 și oferă conectivitate Wi-Fi și GPS direct în cameră.

Cel mai bun aparat Nikon pentru entuziaști

Nikon D7500

D7500 dispune de o puternică tehnologie imagistică într-un corp pregătit pentru călătorie și este ideal pentru fotografii care caută în permanență cele mai bune imagini posibile. Senzorul CMOS în format DX, de 20.9 MP al modelului D7500 oferă un interval ISO care se extinde până la o valoare echivalentă cu ISO 1640000. Procesorul integrat EXPEED 5 de la Nikon oferă o procesare mai rapidă si mai curată a imaginilor.

Cele mai bune aparate Nikon pentru profesioniști

Nikon D750

Nikon D750 este un aparat foto DSLR care preia o serie de funcții și dotări din gama profesională pentru a le face accesibile într-un corp mai compact, izolat la praf și umezeală și prevăzut cu ecran LCD articulat – ideal pentru cadre de la “firul ierbii”. Aparatul dSLR dispune de senzor CMOS full frame (FX) reproiectat și oferă o calitate superioară a imaginilor, cu rezultate extrem de atrăgătoare chiar și la valori mari ale sensibilitatii ISO. Oferă posibilitatea fotografierii în rafală cu până la 6.5 fps și filmarea Full HD 1080 / 60p, iar functia încorporată WiFi ușurează fluxul partajarii fotografiilor.

Nikon D850

Senzorul rapid, de rezoluție foarte înaltă, în format FX al aparatului foto D850 utilizează 45,7 megapixeli de rezoluție efectivă pentru a furniza fișiere cu detalii bogate, de 45,4 MP. Poți înregistra filme efectiv pe întregul cadru, la rezolutii 4K. Senzorul de imagine CMOS, iluminat din spate, nu are filtru optic low-pass și încorporează micro-lentile pe cip, cu structură fără spații, precum și un strat de acoperire antireflex. Sistemul AF cu 153 de puncte asigură focalizarea extrem de precisă și acoperirea largă de care ai nevoie pentru imagini de foarte inaltă rezoluție pe întregul cadru.

Cele mai bune aparate Nikon din seria Coolpix

Coolpix B500

 

Nikon Coolpix B500 este un aparat foto compact ușor de operat, care oferă o calitate excepțională a imaginii. Dispune de un ecran LCD cu unghi variabil, care te ajută în realizarea compozitiilor creative și a pozelor de grup. Cu funcția Găsire țintă AF aparatul identifică rapid subiectul. Sistemul VR de reducere a vibratiilor minimizează tremuratul aparatului foto. Cu Nikon Coolpix B500 poți înregistra filme Full HD la o calitate impresionantă. Aparatul are un design ergonom și este ușor de luat cu dumneavoastra in vacanțe.
La F64, poți alege între un Coolpix B500 roșu sau negru, în funcție de preferințe!

Nikon Coolpix P900

Nikon Coolpix P900 este un aparat foto inovator, cu un zoom optic de 83x cu adevarat extraordinar, permițându-ți să fotografiezi orice subiect, indiferent cât de îndepărtat este acesta. Acest aparat se pretează pentru orice fel de abordare fotografică, de la fotoreportaj la portrete sau wildlife. Sistemul de autofocus este foarte rapid și întârzierea redusă a declanșării îți permit sa fotografiezi  instantaneu, în timp ce sistemul de stabilizare a imaginii permite fotografierea din mână cu timpi de până la 5 trepte mai lungi.

Nikon Coolpix W300: Aparatul perfect pentru vacanțe

Nikon Coolpix W300 este rezistent la apă până la 30 m, la șoc, la îngheț și la praf. Fiind un performer de nadejde si pe uscat, acest aparat foto compact, rezistent la praf, îți permite să fotografiezi chiar și la temperaturi de -10 °C. Totodată, corpul rezistent la șoc poate să tolereze căzături de la înălțimi de până la 2,4 m.
La F64, ți-am pregătit kitul pentru vacanțe Nikon Coolpix W300, portocaliu și negru!

 

Tu ce aparat Nikon recomanzi fotografilor începători, entuziaști și profesioniști? Lasă-ne un comentariu!

 

S-ar putea să îți placă și:

Ai putea fi fan Nikon pentru că…

 

 

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.