Cele mai bune camere pentru vlogging

Ai un vlog sau dorești să îți deschizi un canal de vlogging? Ți-am pregătit o listă cu cele mai bune camere pentru vlogging!

Panasonic Lumix GH5

Camera LUMIX GH5 poate realiza imagini de inaltă calitate, redând fidel detalii din realitate printr-o rezoluție extremă și o reproducere a culorilor excelentă. Camera este prevazută și cu un nou procesor de imagine Venus Engine, care oferă o calitate ridicată. Gama mai mare de luminanță permite redarea unor imagini clare, mult mai bine definite, pe baza unui volum de date de 9 ori mai mare, pentru o reproducere precisă a detaliilor. Prin intermediul acestei procesări, caracteristicile fiecărui pixel sunt analizate pentru a detecta dacă pixelul se află într-o zona uniformă, cu detalii sau la marginea fotografiei. Apoi, se aplică procesarea optimă în funcție de caracteristicile fiecărui pixel. Astfel se obtin imagini de înaltă precizie, naturale, cu detalii incredibile.

Sony A7 III

Noul senzor de imagine cu iluminare din spate Exmor R CMOS de 24.2MP este acompaniat de un front-end LSI care dublează viteza de citire a senzorului de imagine și de un nou motor de procesare a imaginii BIONZ X™ care mărește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori. Aceste componente puternice lucrează împreună pentru a permite camerei viteze de declanșare mai mari și un spectru ISO impresionant de 100 – 51200 (care se poate extinde la ISO 50-204800 pentru imaginile statice), pe lângă o îmbunătățire generală a calității imaginii cu 1,5 trepte de expunere. Camera beneficiază de un interval dinamic la sensibilități scăzute, ceea ce asigură performanța uimitoare indiferent de setările folosite sau de condițiile de declanșare, cu imbunătățiri semnificative pentru acuratetea tonurilor de piele și a culorilor vibrante ale naturii.

Sony ZV1

Indiferent dacă dorești să te apuci de vlogging sau dacă deja faci vlogging, această cameră va fi extraordinară pentru tine și te va scăpa de toată greutatea unui DSLR sau mirrorless, pentru că înlocuiește cu brio pe partea de video cam tot ce ai avea nevoie.

Construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, ZV-1 combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență.

Conținutul de înaltă calitate necesită o componentă audio excelentă, iar modelul ZV-1 este bine echipat pentru a produce exact asta cu opțiuni audio fiabile și versatile. Microfonul încorporat al ZV-1 este unul cu 3 capsule, proiectat pentru capta sunetul din față, permițând captarea clară a vocii subiectului, în timp ce minimizează zgomotul de fundal, în special atunci când aparatul foto este utilizat în modul selfie.

Pentru un plus de flexibilitate, ZV-1 oferă, de asemenea, un jack standard de 35 mm pentru microfon (3,5 mm) și interfață Multi Interface Shoe™, ceea ce face ușoară conectarea unei game largi de microfoane externe. De asemenea, ZV-1 va avea în pachet și un accesoriu pentru protecție împotriva vântului 4 ce se poate atașa interfeței Multi Interface Shoe™ și reduce interferențele vântului.

 

Panasonic Lumix G100

Panasonic Lumix DC-G100alegerea ideală pentru vloggeri și creatori de continut, este gândită pentru a fluidiza workflow-ul acestora.

Conceput pentru a recunoaște și înțelege contextul în care desfășurati înregistrarea, Panasonic Lumix DC-G100 este capabil să mențină focalizarea și să accentueze profunzimea de câmp, ajustând totodată și calitatea sunetului înregistrat prin microfonul incorporat. Mai mult, Panasonic Lumix DC-G100 dispune de un sistem integrat de stabilizare a imaginii pe 5 axe, dar și de conectivitate Bluetooth și Wi-Fi, pentru un transfer extrem de rapid al fisierelor catre device-urile dumneavoastră mobile – sunteți gata imediat să postați conținutul realizat pe canalele de social media.

 

GoPro Hero 9

Surprindeți capturi video 5K pline de detaliu chiar și atunci când imaginea este zoomed in și realizați capturi statice de 14.7MP. De asemenea, GoPro-ul dumneavoastra Hero 9 este capabil să înregistreze și la calitate 4K, 2K, 1440p si 1880p.

Vloggingul cu telefonul

Poți alege să faci vlogging și cu telefonul mobil. În unele situații, un telefon este mai ușor de folosit. Telefoanele performante pot filma la calitate superioară, însă camerele orientate spre față tind să fie inferioare camerelor din spate și chiar dacă microfonul poate înregistra stereo, poți alege să achiziționezi un microfon extern.

Recomandările noastre

Huawei P30 PRO

Eleganța carcasei din sticlă curbată 3D dublă face din HUAWEI P30 Pro o adevărată operă de artă. Ecranul OLED de 6.47’’ oferă culori uimitoare și o suprafață mai amplă de vizualizare. Sistemul de patru camere foto Leica se pretează la toate tipurile de fotografii, dezvaluindu-ți lumea în intregime. Acest sistem de camere foto fără egal, care include un obiectiv SuperZoom, o cameră supersensibila de 40 MP, un obiectiv cu unghi ultra-larg de 20 MP și o cameră foto TOF HUAWEI îți dă libertatea să captezi momentele cele mai incredibile.

 

 

Tu ce cameră folosești pentru vlogging? Lasă-ne un comentariu!


S-ar putea să îți placă și:

Echipament esențial pentru vloggeri

La F64, te așteptăm cu o mulțime de oferte la echipamentele de vlogging.

 

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Intrebare: de ce camerele de la Nikon nu sunt potrivite pentru vlogging? Am dedus asta prin simplu motiv ca nicaieri nu gasesc o reocmandare de camera de la NIkon pentru acest scop. Multumesc pentru rapsunsuri.

    • Bună Raluca,

      Camerele sunt potrivite fiecărei necesități în funcție de specificații și capabilități. Există într-adevăr cazuri în care anumite nișe nu sunt promovate suficient pentru un brand specific, spre exemplu vlogging în cazul Nikon. Totuși, acest lucru nu înseamnă că Nikon nu produce camere ce se pot preta pentru vlogging, totul se rezumă la necesitățile dorite.

  • Un articol foarte interesant cu multe sfaturi utile. Multumesc!

  • Doar o mica atentionare, probabil a fost doar o scapare: cand vorbim de obiectiv fix, nu mai vorbim de zoom optic ci digital. (oricum, din punctul meu de vedere, la camera ideala nu este nevoie de un fix ci de un zoom luminos si rapid)

  • Pentru vlogging, ai nevoie de o camera care sa faca autofocalizare rapida si precisa si care aiba intrare pentru microfon extern. Astea ar fi cerintele minime.

    In plan secundar, ar fi preferabil sa fie destul de mica si de usoara si sa produca imagini super-calitative. Si, ca sa nu investesti in prea multe scule, ar fi bine sa aiba si un zoom optic decent.

    Nu cred ca selectia din acest articol este cea mai buna pentru ca fiecareia dintre unitatile prezentate ii lipseste cel putin una dintre cerintele minime.

    Am putea zice ca GoPro-ul s-ar incadra dar, daca te indepartezi un pic de obiectiv, nu prea te mai vezi deci pas (merge pentru anumite scene sau pe post de unitate secundara insa nu este o camera video in toata regula).

    Eu fac vlogging cu Panasonic FZ1000 si sunt aproape foarte multumit de ea (uneori si cu telefonul mobil dar asta pentru chestii super-simple, complet fara pretentii si doar filmare de foarte aproape). Domeniul ei mai slab mi se pare autofocalizarea de care sunt doar cam 80% multumit iar asta nu e deloc putin (e si un pic cam mare si cam grea insa cred eu ca, pentru pretul ei absolut decent, ofera deja foarte multe). As trece pe FZ2000 dar, din tot ce am vazut, se pare ca produce imagini mai putin frumoase decat FZ1000 (desi, clar, e semnificativ mai buna in autofocus si e mai bine adaptata si dotata pentru filmare) si, sincer, prefer sa editez cursiv si nu sa mai pierd foarte mult timp cu gradarea fiecarei bucatele de footage in parte (cand gradezi la gramada, poti avea surprize la produsul final pentru ca, cel putin in cazul meu, in general, nu toate scenele dintr-un clip sunt identice – unghi, cadru, expunere, fundal etc.). Daca nu e vorba de materiale ultra-speciale, unde oricum vei aplica gradare sau alte proceduri, este absolut preferabil sa ai o camera capabila sa produca imagini care nu mai trebuiesc prelucrate.

    Inca nu am reusit sa identific camera ideala pentru vlogging, daca o stie cineva, sa mi-o indice si mie si sa nu coste mai mult de 2000 Euro 🙂

    Cred ca cea mai buna camera de vlogging ar fi una de dimensiunile lui RX100, cu intrare de microfon (RX100 nu are), cu un autofocus ultra-rapid si precis (cum au videocamerele consumer cu senzori foarte mici), cu obiectiv fix, cu zoom optic de minim 10x (preferabil de la 20x in sus) si care sa scoata imagine macar la nivelul lui GH5 😀

    Din pacate, n-a scos nimeni pe piata o asemenea camera si, desi cred ca tehnologia actuala permite aparitia ei, probabil ca socotelile producatorilor nu sunt tocmai aceleasi cu cele ale utilizatorilor.

    Mi-a facut placere sa citesc acest articol, multumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.