Review Sony A7 III, cu Vlad Crihan

Postat de: F64 F64

Deja au trecut 4 luni de când am făcut pasul către mirrorless. Pasul de la Nikon D750 la Sony A7 III. Care ar fi principalele lucruri de spus despre această trecere? A meritat? Are neajunsuri? Este potrivit pentru fotografia de eveniment? Ei bine, vei afla în rândurile ce urmează.

Am fost oarecum reticent în a realiza trecerea de la un sistem la altul, de la Nikon la Sony, de la DSLR la Mirrorless. Înainte de a face trecerea la Sony A7 III foloseam un Nikon D750 și un Sigma 85mm f/1.4 Art. Rezultatele erau foarte bune și eram destul de încântat, însă mi-a atras atenția lansarea lui Sony A7 III. Body mai ușor, eye-autofocus. Hmmm, deja eram curios. Am așteptat puțin primele review-uri să văd dacă este chiar așa de mare diferența. Dacă se potrivește la fotografiat evenimente și portrete. Părerile erau împărțite însă știi cum e, dacă citești un review al unui utilizator Sony îl va lăuda, dacă citești un review al unui utilizator Nikon/Canon sigur îi va găsi dezavantaje. Așadar, în cele ce urmează, voi încerca să-ți prezint un review cât mai sincer asupra aparatului.

Mi-am luat inima în dinți și am vândut tot ce aveam. Am avut noroc de sistemul de Upgrade de la F64 pentru că nu am mai așteptat să stau cu produsele în vitrină, ci am primit banii pe loc, în cont. Așadar, toată schimbarea a durat o zi.

Foarte curios și nerăbdător am desfăcut aparatul și obiectivul și am început să fotografiez. Încă de la început am fost plăcut impresionat de ergonomie. De faptul că toate butoanele de pe aparat pot fi personalizate. Spre exemplu, am reușit să-mi configurez butoanele astfel încât ajung ușor la orice setare.