Review Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary

Postat de: F64 F64

Dan Marian Zorilă, a testat Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary surprinzând eclipsa de Lună de anul acesta și BIAS, pregătindu-ne un scurt review. Hai să-l decsoperim împreună mai jos:

Mulțumesc F64 și lui Vlad Crihan, pentru ocazia de a testa obiectivul Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary. L-am primit cum nu se poate mai bine, adică în apropierea BIAS, așa că l-am luat cu mine acolo să văd ce-i poate pielea (și mie). Pentru că nu mi s-a părut prea greu (oricum, nici prea ușurel nu e), am ”tras” din mână (un obicei de-al meu), fără trepied sau monopied.

Sigma 150-600mm
(c) Dan Marian Zorilă.

Eclipsa de Lună 28.07.2018, Canon EOS 7D cu Sigma 150 – 600 mm, 1/10 sec. f/18 600 mm.

Vreau să subliniez faptul că Sigma promovează obiectivul din ”Sport” ca având o funcție “twist and push-pull” pentru zoom. O funcție foarte utilă din punctul meu de vedere. La capitolul aberații cromatice stă bine până la maxim 150 de metri după care devine , din păcate, foarte deranjant ( cam ca orice obiective pe sticlă,  indiferent de la cine este fabricat, nu face excepție).

Zgomotul de imagine la ISO 400 și la zoom de 600mm este supărător. De la f/5/150 mm la f/6.3/600mm se cam pierde lumină (esențială noaptea pentru astrofotografie).

Inițial am incercat fără panning, așa că l-am setat pe OS 1. Când am folosit modul de rotire al inelului pentru zoom, am constatat că are cursa prea mare, de aproape două ture. Inelul de zoom este foarte rigid, un fapt puțin deranjant când trebuie să tragi sport sau spotting. Dacă nu blochezi obiectivul, ajunge la 600mm fără să-ți dorești asta.

Nu am filmat cu el așa că nu pot spune dacă este bun și pentru filmare (am evitat filmarea pentru că este mare consumator de curent).

La capitolul focalizare stă bine, nu pot spune foarte bine, deoarece a ”făcut” câteva mici erori (nu a focalizat în timp real și am ratat destul de multe cadre – puncte în minus). Aș vrea să mai menționez că este un obiectiv care atrage privirile colegilor fotografi și, avându-l montat, am avut plăcerea să port discuții pe tema lui cu mulți necunoscuți. 🙂