UNFINISHED transformă Muzeul Național de Artă într-un panteon al ideilor

UNFINISHED transformă, pentru patru zile, Muzeul Național de Artă al României într-un panteon al ideilor și viziunii de viitor

În perioada 27 — 30 Septembrie 2018, Fundația Eidos organizează festivalul UNFINISHED la Muzeul Național de Artă al României din București.

În parteneriat cu Ministerul Culturii, și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB, UNFINISHED reunește peste 30 de lideri internaționali și personalități ale societății civile. Tema principală a festivalului, ediția 2018, este inspirația, dincolo de granița dintre discipline​.

UNFINISHED

”Viziunea UNFINISHED este să găsească, să descrie scânteia, indiferent de artă, știință sau vocație, care aprinde în om dorința de-a păși, în întuneric, acolo unde se află ideile zilei de mâine. Fără inspirație, fără curiozitate, fără nesăbuința, uneori, de-a îndrăzni să lași în urmă cărarea bătută, lăsăm celor ce ne urmează un viitor mai sărac. ” declară Cristian Movilă, fondator UNFINISHED.

Invitații sunt, fiecare, deschizător de drumuri în munca și domeniul lor de excelență. Într-un Univers capabil să conțină toate bunele răspunsuri, UNFINISHED îi încurajează să riște bunele întrebări. Ideile și proiectele pe care le prezintă sunt la intersecția dintre artă și design, antreprenoriat sau drepturile omului. Suntem parte din aceeași imensă familie a umanității, fie prin fotografie, jurnalism, psihologie, sociologie, film, muzică, arhitectură , poezie, literatură, filosofie, teatru, sau dans. Toate, se reflectă, azi, în noi tehnologii, și sculptează economie, afaceri, politică și bunăstare.

UNFINISHED este în primul rând o experiență cu perpetuă evoluție, parte festival, parte conferință, expoziție, dar și – mai important – o trăire latentă în fiecare participant, scânteia care inspiră umanitatea. Toți invitații UNFINISHED sunt atât oaspeți, dar și contribuitori, prin propria imaginație, ai comunității UNFINISHED.

Citește mai multe și despre ediția de anul trecut:

Unfinished 17 – cel puțin 5 motive pentru care n-ar fi trebuit să ratezi festivalul

Până în acest moment, au confirmat participarea la UNFINISHED: Aja Monet​, poet și activist, Farah Nayeri​, corespondent cultural al New York Times în Europa, Archie Lee Coates ​și Jeffrey Franklin​, parteneri PlayLab și fondatori + Pool, Iulian Stanciu​, CEO eMAG, Andrew Herzog​, designer multidisciplinar și co-fondatorul HAWRAF, Barbara Soalheiro​, fondatorul MESA, Kimberley Motley​, avocat pe drepturile omului, Danilo Maldonado Machado​, disident cubanez, Peter Conrads​, Co-fondator + Managing Director, SLOW, Esther Perel​, terapeut specializat în relații + autor, Maria Toorpakai Wazir​, jucătoare de squash, Ian Daly​,  Head of Brand Strategy, Live Nation, Ayesha Gulalai Wazir​, om politic și activist, Pete Davis​, scriitor & civic performer.

Printre artiștii care vor contribui lucrări in cadrul expoziției se numără Kitra Cahana, Alfredo Jaar, Josh Begley, Tehching Hsieh, Luca Zamoc, Oana Vainer, Luca Zamoc, Rachel Monosov + Admire Kamudzengerere. ​Grupul Numen/For Use ​vor construi o instalație spațială interactivă accesibilă spre explorare oaspeților UNFINISHED pe perioada festivalului.

Accesul la festival se face pe bază de invitație directă, recomandare sau prin completarea acestui formular, în limita locurilor disponibile aferente fiecărui domeniu.

UNFINISHED

UNFINISHED încearcă să evadeze din paradigma evenimentelor dedicate unei singure specializări, oferind inspirație spre dezvoltarea personală prin expunerea la cât mai multe discipline și tipologii de gândire. Programul UNFINISHED, selecția invitațiilor și conceptul expoziției UNKNOWING KNOWNS | KNOWING UNKNOWNS din cadrul festivalului reflectă această aspirație și viziune a unui viitor cross-disciplinar, a declarat Ramona Todoca, Director Creativ și Curator UNFINISHED.

Pentru actualizări permanente cu privire la invitați și artiști poți accesa acest link.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.