Sony și concursul de fotografie de portret pe Instagram

Sony Europe Limited organizează un concurs de fotografie de portret pe Instagram pentru utilizatorii camerelor Sony a.

Participă la acest concurs încărcând fotografiile prin intermediul Instagram. Înscrierea la concurs va fi valabilă cu fotografiile postate pe Instagram în perioada 14 iunie 2018 – 16 august 2018.

Fotografiile câștigătoare selectate în Europa vor putea fi înscrise pentru un concurs global, iar câștigătorii la nivel global vor fi selectați dintre înscrierile din întreaga lume.

Trimite-ți fotografiile și vei avea șansa de a câștiga premii fantastice!

Premii extraordinare

Premii pentru câștigătorii din Europa: 3 persoane

Sony

  • Locul I (o persoană) – Cameră digitală a7 III cu obiectiv interschimbabil și kit obiectiv FE 28-70 mm F3,5-5,6,
  • Locul al II-lea (o persoană) – Cameră digitală a7 II cu obiectiv interschimbabil și kit obiectiv FE 28-70 mm F3,5-5,6
  • Locul al III-lea (o persoană) – Cameră digitală a7 cu obiectiv interschimbabil și kit obiectiv FE 28-70 mm F3,5-5,6

Premii pentru câștigătorii la nivel global: 5 persoane

Sony

Fiecare câștigător va primi o cameră foto digitală a9 cu obiectiv interschimbabil, precum și un obiectiv Sony din seria G Master la alegere.

Câștigătorul va alege un obiectiv Sony din seria G Master Series din lista de mai jos:

Sony

Sfaturi pentru capturarea unor portrete captivante

#1 Descoperă puterea funcției Focalizare automată a ochilor

Acest mod al camerelor Sony a, asigură detectare și urmărire imediată și eficientă a ochilor, chiar și atunci când fotografiezi un subiect în mișcare. Funcția focalizează și urmărește ochii cu mare precizie și viteză, chiar și atunci când un subiect se mișcă, se uită în jos și în depărtare sau este iluminat din spate. Funcția găsește ochii pentru a stabili focalizarea și nu îi pierde când camera și subiectul se mișcă și în timp ce fotografiezi la rate de cadre ridicate. Funcția poate bloca focalizarea pe un ochi și poate urmări ochiul, iar acest lucru are potențialul de a schimba complet modul de fotografiere. Nu este nimic mai frumos decât să folosiți această minunată funcție!

Pentru a afla ce modele de camere sunt compatibile cu funcția Focalizare automată a ochilor, click aici.

#2 Ia în calcul lumina și fundalul

Lumina naturală este mult mai oportună captării tonurilor pielii, dar și a întregii game de culori din care se compune subiectul. Cel mai bun moment pentru a face o fotografie de portret ar putea fi în timpul zilei, afară, într-un moment în care poți valorifica la maximum lumina soarelui.

Vei dori să găsești o locație în care lumina să cadă pe subiect dintr-o parte.

Dacă faci fotografia cu soarele în spatele subiectului, vei obține de cele mai multe ori doar o siluetă a persoanei. Ai putea însă să folosești o blendă, situație în care rezultatul obținut va fi bun. Încearcă să eviți fotografierea cu soarele bătând direct pe fața subiectului, pentru că te poți trezi cu culori distorsionate și cu imagini supra-expuse. De asemenea, te poți folosi de lumină pentru a contura doar anumite trăsături ale subiectului.

Poți citi mai multe sfaturi despre fotografierea portretelor aici!

Sony

Participă acum și câștigă premii fantastice!

Mecanismul concursului

  • Urmărește contul de instagram @Sony.Alpha_photocontest
  • Postează fotografii folosind hastagurile potrivite: #SonyAlphaPortrait , #RO_ILC  și #model name (exemplu #A7RM3, #A6000, #A9 etc.)

Click aici pentru mai multe informații și pentru a consulta varianta completă a termenilor și condițiilor.

[products ids=125040305,125011158,125016159,125035703,125024888,125024885,125024887,125033611]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.