(c) Andrei Bîrsan

Lansare “Frumusețea revine pe Lipscani?”, de Andrei Bîrsan

Andrei Bîrsan este pasionat de fotografie și îndrăgostit de București. Așa a ajuns să ne invite luni, 19 februarie 2018, începând cu ora 18:30 la Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, pentru lansarea noului album foto “Frumusețea revine pe Lipscani?” – Centrul Vechi la început de secol XXI, anii 2002-2008, semnat chiar de fotograf și cu câteva cuvinte înainte de Adrian Majuru.

Andrei Bîrsan
(c) Andrei Bîrsan

 

Invitați #frumusetearevinepelipscani

  • Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti
  • Alexandru Panaitescu – arhitect. Cum de a scăpat Centrul Vechi de demolare în vremea lui Ceaușescu?
  • Eugen Istodor – autor al “Lipscani, ghid turistic și de chefuri” – 2011
  • Alina Penciu, Antalis – Tiparul pe hârtie în dominația internetului
  • Mihaela Bourceanu, Mercury 360 – despre designul albumului

Povestea albumului foto “Frumusețea revine pe Lipscani?” scurt și la obiect, spusă de Andrei Bîrsan:

“Știi că îmi place să fotografiez Bucureștiul de mic copil, adică din 1979? În decembrie 2001 mi-am cumpărat primul aparat de fotografiat digital și pur și simplu am redescoperit orașul și fotografierea lui.

2002-2008 vechiul centru vechi nu arăta prea bine, era perioada de dinainte de a intra banii din Uniunea Europeană, perioada Traian Băsescu și Adriean Videanu, un loc unde parcă nu s-a întâmplat nimic bun în cei 12-19 ani trecuți de la revoluție.

Magazinele se închideau unul după altul, își schimbau profilul de câteva ori și decădeau lună de lună. Au dispărut: Curtea Sticlarilor, Discul de Cristal, Familia …, în actuala piață Roma trona o dugheană ‘modernă’ de tablă cu antenă de satelit pe ea iar în pasajul Lipscani îți puteai developa un film sau face invitații de nuntă. Sheriff’s s-a înlocuit cu un fast-food, restaurant cu autoservire București, iar magazinul Universal București își păstra aerul desuet cu trepte tocite și vânzătoare în vârstă. Hanul Gabroveni era o ruină în care dormeau oamenii străzii, iar pe spațiul de lângă el vara puteai bea o bere la terasa ‘La ruine’. Se putea circula cu mașina pe toate străzile … mai ales cu Dacii diferite variante și vârste.

Mai ții minte?
Toate acestea au dispărut dar albumul ‘Frumusețea revine pe Lipscani?’ ți le aduce aminte, este un ghid prin timpul orașului, te provoacă să străbați centrul vechi, pagină cu pagină și să descoperi dacă frumusețea s-a întors. Acum centrul vechi este un ‘food court’ cosmopolit, de la șaorme la plăcinte irlandeze sau delicatese franțuzești: Dristor Kebap, Bordello Bar, St. Patrick, La 100 de beri, Nomad Skybar, Gyros Thessaloniki au luat locul vechilor magazine…”

Andrei Bîrsan
(c) Andrei Bîrsan

Editorul albumului a fost Asociația Bucureștiul meu drag, tirajul este de 500 exemplare, are 240 pagini, 190×130 mm + panoramă cu graffiti-ul de pe Lipscani – 670x130mm, full color, cartonată, design Mercury 360, cuvânt înainte Adrian Majuru, panoramele montate de Mihai Petre, panorama tipărită pe hârtie Rives Sensation Gloss Tradition natural white de la Antalis.

Eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.