Vernisaj “JUNCU79plus” – expoziție de fotografie

Postat de: F64 F64

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 18:30, te așteptăm în sala expozițională F64, din Bd. Unirii 45, la vernisajul expoziției semnată de Neculae Juncu, “JUNCU79plus”.

Proiectul său cuprinde 35 de cadre, în majoritate portrete și interioare, peisaje sau fotografii ce abordează tehnica deformării și tema tinerețe-bătrânețe.

Neculae s-a născut într-un cătun al comunei Dărmănesti din Bacău și este Absolvent al Academiei de Studii Economice și al Cursului Postuniversitar de Relații Internaționale al Universității București.

În timpul facultății a început să îl intereseze arta. Vizita expozițiile organizate la Sala Dalles, la Casa de Cultură a Studenților, mergea la muzee, teatre, operă etc. Această pasiune a prins contur și în domeniul fotografiei.

Primul aparat a fost un Smena, urmat apoi de un Olympus, iar acum mărturisește că este Nikonist.
Odată cu iesirea la pensie s-a dedicat întru totul fotografiei. A conspectat cărti de specialitate, a studiat albume fotografice, albume de artă, a citit tot ceea ce a putut prinde despre fotografia din străinătate și din țară. Printre cărțile sale preferate de la noi se numără:  “Înot Sincron” de Voicu Bojan și Gicu Șerban, plus “De Ce Fotografia?” de Andrei Baciu, Cristina Țintă și Dorin Bofan.

Cu Nikon-ul a început să experimenteze pe teren. A aflat în scurt timp de Asociația Bucureștiul Meu Drag, de unde a învățat lucruri interesante și a legat prietenii. A participat la expoziții de fotografie de grup, cu tematici diferie. A fost în excursii de documentare în Bucuresti și în țară. I-a cunoscut pe unii dintre veteranii fotografiei românesti, cum ar fi: Viorel Simionescu, Emanuel Pârvu, Emanuel Tanjala, Eugen Negrea și Florin Andreescu. Prin fotografie a cunoscut și importante personalități ale culturii noastre: Constantin Bălăceanu Stolnici, Neagu Djuvara, Eugen Simion, Victor Crăciun, Mircea Chelaru și multe altele.

JUNCU79plus
Autoportret

Fotografia a devenit o preocupare zilnică, acum este mereu cu aparatul la piept. A luat mereu Bucureștiul la pas, începand cu Centrul Vechi, centrul, cartierele și unele zone de periferie. A fotografiat din tramvai de la un capăt la altul pe diferite linii. A fost pe clădiri înalte din București și în catacombele unor forturi din preajma capitalei. A fotografiat din goana trenurilor, taximetrelor și autobuzelor.

Subiectii lui preferați sunt: copii, fetele frumoase, femeile și bărbații în vârstă, muncitorii în acțiune, sportivii, preoții, călugărițele și multe alte tipuri de oameni. Cât despre subiecte non-umane, este fascinat de arhitectura capitalei și arta populară. Îi place să aducă o mică contribuție la cunoașterea României în lumea largă.

Fotografia îi dă prilejul să iasă din casă, să intre în forfota străzii, să se liniștească, să contempleze asupra naturii și a viețuitoarelor aparținătoare. A abordat atât portretul instantaneu, cât și fotografia macro, de peisaj, cea minimalistă, conceptuală sau abstractă, fotografia de stradă, cea documentară și chiar fotojurnalismul.

Vrei să afli mai multe? Vino să-l cunoști și să-i admiri fotografiile.

Te așteptăm vineri seară la vernisaj și la povești!

 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top