Ce poți găsi pe blogul F64?

Postat de: F64 F64

Fotografia atât ca pasiune, cât și ca meserie, presupune o incursiune în a privi în permanență, a asculta și a învăța să vezi, iar fotograful, mai ales dacă este cu adevărat pasionat, nu va termina această călătorie nicicând. Iar ăsta e tot farmecul. Toți fotografii continuă să fie „elevi” , chiar și fotografii profesioniști și mentorii pe care cu toții îi urmăm sau admirăm. A fi fotograf înseamnă a fi în căutarea de a captura și de a transmite mai departe ceva mai interesant și mai încărcat de sens, de la cadru la cadru. Cu toții aspirăm.

a aspira = (fig.) a năzui, a tinde (spre), a viza sau a căuta în mod ambițios. (< fr. aspirer, lat. adspirare)

Pornind de la aceste premise, ne străduim de ceva vreme să adunăm pe blogul F64 cât mai multe dintre resursele educaționale sau de interes pentru orice fotograf, fie el amator sau profesionist. De la știri și noutăți de ultimă oră, la articole dedicate pe anumite genuri fotografice, tutoriale, prezentări de proiecte, materiale ce țin de istoria fotografiei, biografii ale unor fotografi, prezentări de cărți și filme, evenimente și concursuri din domeniu, interviuri și până la review-uri ale diverselor echipamente foto-video, fie că vorbim de aparate, obiective, camere de acțiune, accesorii sau gadgeturi diverse.

În acest material ne dorim să îți atragem atenția asupra principalelor categorii de articole pe care le vei găsi la noi, fiind totodată deschiși la feedback și sugestii, astfel că te invităm să comentezi cu încredere dacă ai ceva să ne transmiți.

#1 Știri și noutăți din domeniu

Fie că furnizorii anunță un nou vârf de gamă, obiective, accesorii sau update-uri de software pentru produsele pe care le deții, sunt mari șanse să găsești acea informație pe blogul F64. De asemenea, anunțurile despre evenimentele sau concursurile organizate de diverse cluburi, asociații, școli sau festivaluri de fotografie vor fi la loc de cinste în această rubrică, menită să te țină la curent cu ultimele noutăți și activități din domeniu.

#2 Tutoriale și sfaturi foto

Fie că ești începător, entuziast sau ceva mai avansat, cu siguranță vei găsi în această secțiune de blog lucruri care te interesează. De la ce este expunerea, ce este ISO, ce este și cum realizăm o dublă expunere și până la idei creative de a realiza fotografii folosindu-te de lucruri de prin casă, explicarea genurilor fotografice, tutoriale dedicate pe fotografia de nuntă, portret, macro etc. ori sfaturi despre copyright și cum să te promovezi ca fotograf pe net și în social media, pe toate le găsești pe blogul F64.

Câteva dintre cele mai citite tutoriale sunt:

#3 Review-uri

blogul F64

Avem colaboratori sau colegi care iau echipamente în test, apoi scriu pentru blogul F64 cum a decurs testarea, cu bune și cu rele. Opinii ale utilizatorilor, povești despre cum au performat echipamentele, exemple de fotografii realizate în zilele respective ș.a.m.d. Poți găsi și articole despre o întreagă gamă de produse, dar, în general, aceste materiale vor fi dedicate unui echipament anume, fie că vorbim de aparate DSLR, mirrorless, obiective și accesorii, echipamente de studio, imprimante foto, camere video sau telefoane.

#4 Editorial

O secțiune aparte, îndrăznim să spunem preferata noastră. De ce? Pentru că aici vei găsi genul de articole care fac pe oricine să se îndrăgostească de fotografie. Fotografii iconice și fotografi care au făcut istorie, proiecte fotografice vechi și noi, povești cu și despre fotografie, interviuri cu oameni din industrie, recomandări și recenzii de cărți sau albume fotografice de artă.

Câteva exemple, mai jos:

#5 Fotografia cu telefonul

blogul F64

Încă nu apare ca o categorie aparte, dar în curând vei găsi articolele despre fotografia cu telefonul mobil semnalizate ca atare. Sfaturi practice, părerea fotografilor despre fotografia cu telefonul, prezentare de accesorii diverse sau aplicații de procesare a fotografiilor din telefon, despre asta povestim în rubrica dedicată.

*****

De asemenea, tot pe blogul F64 ai și o legătură directă cu canalul de YouTube F64. Ca o prelungire a blogului, canalul nostru de Youtube se concentrează pe tutoriale de toate tipurile, de la procesarea în Photoshop sau Lightroom, până la cum să fotografiezi picăturile de apă. Însă, spre deosebire de blog, avem multe serii video interesante, printre care se numără și „Expuneri fotografice”, unde diverși fotografi nu numai că vin să-ți dea sfaturi legate de fotografie sau videografie, ci împărtășesc cu tine și povești despre cine sunt ei, cum au ajuns acolo sau ce planuri de viitor au.

Vrei să afli rapid tot ce apare nou la F64 în materie de content? Abonează-te din blog la newsletterul nostru de content! Acesta se trimite în fiecare luni și astfel vei fi primul care află despre cele mai noi materiale educaționale pe care le publicăm. Venim săptămânal cu tutoriale noi, articole despre istoria/filozofia/estetica artei, recomandăm evenimente, creăm concursuri și, o caracteristică specifică doar NL-ului de content este recomandarea săptămânală de cărți cu și despre fotografie!

Învață și fii mai bun alături de noi, te așteptăm pe blogul F64!

 

Save

Save

Save
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top