Review Sony 70-200mm cu Iulia Constantin

Postat de: F64 F64

Entuziastă a adrenalinei și căutătoare de experiențe noi, am pornit la finele lunii septembrie, într-o nouă aventură, o tabără de surf organizată de SupAcademy România, de această dată pe coasta de vest a Europei, mai precis în regiunea Aljezur, Portugalia. Mi-am împachetat neoprenul, șlapii, câteva haine, aparatul foto (un Sony a6000) și trepiedul video, iar înainte de aeroport, am făcut un popas la F64 pentru a-mi ridica Sony-ul 70-200 mm f4 OSS (Sony FE).

Sinceră să fiu, nu am fost hotărâtă să fac prea multe poze în acest trip, direcția mea profesională fiind aceea de videograf. Însă chiar din prima zi, acest teleobiectiv m-a surprins plăcut și mi-a dat peste cap planurile făcute acasă, acelea de a-mi umple cardurile cu material video și mai puțin cu fotografii. Intenționam să filmez cât se poate de mult cadre atât wide (am avut cu mine și un Sony 18-105mm f4), cât și close-ups, pentru a reuși să surprind cu adevărat energia și atmosfera unică de pe plajele portugheze dedicate surfului. Cu ajutorul acestor două obiective Sony, eu zic că am împăcat și capra și varza și iată ce a ieșit:

Obiectivul și-a îndeplinit misiunea și a trecut testul personal cu brio. Are un contrast bun și culori plăcute, însă eu l-am folosit mai tot timpul împreună cu un filtru de polarizare circulară care mi-a mai saturat culorile și a îmbunătățit contrastul. Ergonomic vorbind, are o construcție bună, inele de focus și zoom perfect echilibrate în ceea ce privește sensibilitatea, plus un bokeh excelent. S-a comportat de minune în condițiile meteo date, fiind rezistent la praf și umezeală, iar vopseaua albă l-a protejat de razele soarelui la care a fost expus zilnic. Este suficient de sharp pentru diafragma f4, pe care de altfel am folosit-o în cea mai mare parte din timp și îndeajuns de luminos pentru cadre de exterior, chiar și în condiții de iluminare scăzută. Vorbind tot despre diafragmă, am fost nevoită să nu urc mai mult de 6.3 atunci când am filmat, deorece am avut un fir de praf pe sensor care mi-a afectat majoritatea cadrelor (se poate vedea asta în video-ul atașat mai sus).