On SpotLight – expoziție fotografie de stradă la Constanța

Postat de: F64 F64

Sâmbătă, 10 iunie 2017, la Muzeul de Artă din Constanța, începând cu ora 12, se va vernisa expoziția de fotografie de stradă „On SPOTLight”.

Prezentată pentru prima dată la F64, în cadrul celei de-a treia ediții a fetsivalului de fotografie Bucharest Photo Week, expoziția are ca temă principală folosirea creativă a luminii în fotografia de stradă și se bucură de participarea unor fotografi de stradă din România, Italia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Israel, Germania, Croația, Franța, Elveția, Lituania și Bulgaria.

Diferența dintre o fotografie mediocră și una extraordinara, poate fi dată, în cele mai multe dintre cazuri, de modul cum utilizăm lumina. În fotografia de stradă fotograful nu prea  poate controla cantitatea, intesitatea și durata luminii, necesare pentru crearea unui cadru, se poate folosi însă cu brio de acestea pentru a obține imagini de impact. Lumina este cea care ne redă forma și culoarea subiectului fotografiat sau uneori chiar atmosfera întregii imagini.

fotografie de strada

”Provocarea în fotografia de stradă, dincolo de subiecții umani cu stările lor, ține și de faptul că lumina se schimbă în mod constant și trebuie să te pliezi repede pe diferite situații sau să identifici oportunitățile bune de fotografiat, astfel încât imaginea finală să fie și corect expusă și de impact.”

Pornind de la cele enumerate mai sus, expoziția se concentrează pe folosirea creativă a luminii, fie că vorbim de scene de stradă cu treceri de la întuneric la lumină, de utilizarea creativă a flare-ului sau a știi să te folosești de lumină pentru a pune în valoare personajele sau povestea. Și veți observa acest lucru din plin, în toate lucrările participante.

Expun: Andrea Torrei, Adrian Mitu, Anca Tomoroga, Anda Floriana Stăncescu, Andreea Dana Alionte, Anellise Lucu, Bogdan Comănescu, Cosmin Gârleșteanu, Cristina Ţintă, Dalina Andrei, Dana Corina Popescu, Denis Malciu, Eduardo Kaminski, Eric James Morales, Erwin Turnodilhardjo, Florin Stanca, Gabi Ben Avraham, Gina Buliga, Do Hong Nhien, Loredana Bîtculescu, Marilena Ditrik, Marius Cinteză, Marius Lucian Duțu, Martin U Waltz, Mirela Momanu, Olga Karlovac, Oliver Krumes, Natasha Afanasyeva, Pierre Pichot, Rafael King Ramos, Raluca Enache, Remis Scerbauskas, Rodrigo Melleiro, Ventsislav Lalev, Virginie Brosse Macczak, Camelia Sopon, Elena Răceală, Emilian Avrămescu, Magda Fulger, Sergiu Gheorghian și Titus Marcel.

Exponatele vor rămâne pe simeze până pe 23 iunie 2017.

Sunteți așteptați cu drag pe 10 iunie, la Muzeul de Artă din Constanța, de la ora 12. Detalii AICI.

Descoperă mai multe despre Grupul On SPOT, în articolul de mai jos:

Fotografii străzii – Grupul On SPOT

Save

Save
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top