Audio-Technica AT8024 microfon profesional entry-level

Audio-Technica AT8024 este un microfon de cameră profesional entry-level. Pentru pasionații de video, dar și pentru profesioniștii la început de drum, microfonul este o necesitate de multe ori neconștientizată.

Ajungem să ne gândim la partea de sunet atunci când publicul observă ceva probleme și riscăm să își piardă concentrarea și interesul la vizionarea producției noastre video, tocmai din cauza sunetului.

filmare eveniment

Fiind una dintre cele mai largi arii de producție, realizarea filmelor de eveniment, fie că discutăm despre nuntă, botez sau evenimente corporate/private, are nevoie de viteză, calitate cât mai bună din cameră și tipul de accesoriu potrivit situației în care se filmează.

Vorbind despre coloana sonoră, este esențială captarea atmosferei: cu toții vor vrea să își amintească ce mult le plăcea muzica de la petrecere, cât de bine s-au simțit, iar cei ce nu au fost prezenti vor să vadă și să înțeleagă cât de frumos a fost evenimentul, care a fost starea momentului de fericire al mirilor, alături de invitați.

Există o gamă variată de microfoane ce pot face asta bine. Există însă câteva modele care pot face diferența între un sunet decent și unul excepțional. Audio-Technica AT8024 este o astfel de vedetă și de asta se poate convinge oricine pune o pereche de căști să îl asculte la un simplu test.

Audio-Technica AT8024

Audio-Technica AT8024 este un microfon stereo, dotat cu două capsule de înregistrare, care face posibilă captarea la un unghi larg, suficient cât să nu rateze nimic. Având atașat un cablu stereo cu conector jack de 3.5mm, este compatibil cu aproape orice cameră foto sau video, iar patina încorporată face atașarea lui pe aparat extrem de facilă.

Alimentarea printr-un acumulator sau baterie R6/AA care îl poate ține pornit și gata de lucru vreme de 80 ore! Spre deosebire de unii competitori, pachetul de vânzare al lui Audio-Technica AT8024 conține atât un burete pop-stopper, cat și o protecție anti vânt de tip dead cat, care marchează încă o caracteristică demnă de utilizarea în scop profesional.

Audio-Technica AT8024

Audio-Technica AT8024 este dotat cu atenuator de semnal atunci când sunetul ce vine din exterior este prea puternic. Are 3 trepte de funcționare: 0, -10 și -20 decibeli (dB). Un alt punct forte al acestui microfon este faptul că, pentru situații unde avem de-a face cu o frecvență joasă care emite un sunet constant (cum ar fi un ventilator, frigider etc), dispune de un comutator hi pass (sau low cut) care face posibilă eliminarea din start a acelei frecvențe, cu impact minim asupra sunetului natural al vocii umane.

Pentru cei care în afară de evenimente au de înregistrat și interviuri, vlog sau muzică live, Audio-Technica AT8024 are un comutator ce face schimbarea între modul de captare stereo, cu arie largă, la unul direcțional, concentrat pe un unghi mult mai mic, către fața camerei, dar cu impact masiv asupra experienței auditive a celui ce va urmări filmul. Pentru a trage concluzia, recomăndam două lucruri: ascultă testele făcute de colegii noștri din magazin și vino la magazin pentru a testa personal (este cea mai bună modalitate de a alege un microfon pentru camera ta).

microfon profesional

Tradiția de peste 50 de ani a producătorului japonez este o mărturie a calității, iar capsulele microfoanelor Audio-Technica și construcția lor fizică sunt cunoscute în lumea profesionistilor ca fiind de încredere în obținerea unui rezultat final superior.

Te-ar mai putea interesa: Audio-Technica ATR6550 – cu Vladimir Chetroiu și Audio-Technica 1700 în acest articol.

Articol de Vladimir Chetroiu

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.