Audio-Technica ATR6550 – cu Vladimir Chetroiu

Audio-Technica ATR6550 este un microfon extern entry-level pentru video. În acest articol vei afla de la Vlad tot ce trebuie să știi despre acest microfon, cât și să tragi o concluzie, să-ți dai seama dacă într-adevăr ai nevoie de el, pentru ce este cel mai bun și multe alte lucruri interesante.

Camerele video sau aparatele foto care filmează pot face o treabă excelentă când vine vorba de imagine. Fie că preferi aspectul cinematografic oferit de un senzor mare precum cel al aparatelor foto mirrorless sau al unui DSLR, viteza de lucru a unei camere video care focalizează automat și te scutește de controlul manual – un singur lucru în mod cert le lipsește: înregistrarea sunetului la o calitate ridicată.

audio technica

Sigur, toate camerele au microfon încorporat și pot capta sunet, însă când vine vorba de audio, la fel ca în cazul imaginii, calitatea se definește după mai multe criterii care trebuie luate în considerare. Sunt niște întrebări ce trebuie puse înainte de a începe să creăm un material video.

  • Ce tip de înregistrare video se va face? (eveniment, vlog, interviu etc)
  • Cum se va înregistra sunetul? (cameră video, cameră foto, mixer)
  • În ce condiții de ambianță se va înregistra? Trebuie avute în vedere și locurile în care se va filma fiindcă o înregistrare făcută în aer liber se va auzi diferit față de una realizată în interior.

Astfel, în funcție de fiecare dintre aceste criterii, anumite microfoane sunt mai potrivite decât altele pentru fiecare situație. O să luam ca exemplu filmarea de eveniment. De cele mai multe ori este nevoie ca microfonul de pe cameră să înregistreze ambianța și atmosfera generală. De aceea un microfon stereo/ambiental este mai potrivit, datorită unghiului larg de captare. Și pentru că discutăm de filmare cu un mirrorless sau DSLR, interfața de conectare a microfonului trebuie să aibă jack de 3.5mm, așa cum permite conectorul de intrare de sunet al camerei.

atr6550

Unul din microfoanele care beneficiază de un raport foarte bun calitate-pret din această categorie este Audio-Technica ATR6550. Este suficient de compact și dotat în pachet cu suport pentru patina camerei. Este microfonul ideal pentru începătorii pretențiosi sau pentru cei care vor un upgrade esențial la microfonul încorporat al camerei, dar nu vor să aloce un buget prea mare achiziției.

Alimentarea ATR6550 se face doar cu un acumulator/baterie R6/AA, caracteristica care îl face mai usor de utilizat și în același timp îi oferă un semnal suficient de puternic pentru a nu fi nevoie de amplificare prea mare din cameră, care poate genera zgomot de fond nedorit.

Pachetul conține cam tot ce este strict necesar și chiar un pic mai mult:

  • Microfonul cu cablul dotat și jack 3.5mm,
  • Suport de cameră,
  • Suport pentru stativ și burete anti-vânt.

audio technica

Calitatea de înregistrare a microfoanelor Audio-Technica este recunoscută la nivel mondial. În plus, construcția fizică a microfoanelor din seriile entry-level, (așa cum este și acesta), este una superioară. Astfel, pentru evenimente de tip nuntă, botez, corporate sau conferințe, ATR6550 este un companion nu doar de nădejde ci necesar, mai ales atunci când vrei să filmezi cu o compactă, fie ea cameră video sau foto.

Surpriza placută pe care ți-o va face acest microfon este că, pe lângă modul de utilizare ambiental, potrivit pentru evenimente, este dotat și cu un comutator care îl transformă într-un captor directional, concentrat pe zona din fața camerei. ATR6550 devine datorită acestui lucru o alegere foarte bună și pentru vloggeri, canale de review sau interviuri cu aparatul foto. Până la urmă, există posibilitatea de a avea nevoie de ambele tipuri de captare (ambiental și direcțional). Așadar, de ce să investești în 2 microfoane dacă ținta este ca setup-ul de înregistrare să rămână simplu? Te vei putea concentra mai mult asupra imaginii și cu siguranță vei lucra mai relaxat, dacă optezi pentru un singur microfon, dotat cu tot ce ai nevoie.

Audio-Technica ATR6550 se poate testa în magazinul F64 pentru a te lămuri dacă este alegerea potrivită pentru trusa ta. Sfat util: nu uita de căști! Te vor ajuta să asculți cu atenție microfonul!

Un articol de Vladimir Chetroiu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.