Audio-Technica seria ATW-1700 – cu Vladimir Chetroiu

Audio-Technica seria ATW-1700 este soluția profesională pentru un buget entry-level. Probabil că una dintre cele mai mari provocări ale realizarii de conținut video, dincolo de imagine, montaj sau scenariu, este chiar aspectul de multe ori ignorat la început: sunetul.

Un test simplu poate demonstra importanța acestui segment al productiei video chiar și pentru cei care nu se numără (încă) printre profesioniștii domeniului. Imaginează-ți că vizionezi un film în sala de cinema.  Un film ale cărui caracteristici vizuale sunt mai degrabă slabe, montat în grabă sau cu o imagine neclară, dar cu sunet de calitate, iar apoi în aceeași sală rulează o mare operă artistică de imagine și regie cu un sunet deranjant, plin de zgomot sau poate care chiar distrage atenția de la subiect. În care situație ai putea rezista mai mult?

atw-1700

Raspunsul este destul de clar, acolo unde sunetul înlesnește sau cel puțin nu perturbă experiența vizuală. Poate pentru că auzul este un simț mai sensibil decât văzul, poate pentru că este mai profund conectat la latura noastră emoțională. Touși cert este că sunetul este unul dintre mijloacele primordiale de comunicare (vocea mamei când suntem copii de exemplu) dar și unul din cele mai complexe transmițătoare de mesaje (de exemplu muzica, în special cea fără cuvinte).

Astfel, în drumul oricărui creator de conținut video vine și momentul când trebuie să se gândească la ce poate face pentru a reuși să înregistreze și să redea o coloană sonoră cât mai de calitate pentru filmul său.

Desigur, există numeroase genuri de video: ficțiune, documentar, televiziune, mai nou vlog și tocmai de aceea, alegerea soluției de captare a sunetului este cel puțin provocatoare. De multe ori o rătăcire prin specificații care pentru profani se poate dovedi frustrantă și descurajatoare.

Audio-Technica

Pentru că ne aflăm în era wireless, libertatea pe care o poate oferi înregistrarea de la distanță reprezintă pentru mulți un criteriu de necombătut. Intră în scenă soluția propusă de Audio-Technica: seria ATW-1700, disponibilă în câteva variante de configurare, în funcție de aplicatia pe care va fi utilizată:

  • ATW-1701 – Kit-ul perfect pentru interviuri, vlog, înregistrare de conferințe sau platoul unei televiziuni online. Este compus din microfon tip lavalieră și o linie radio receptor-transmițător de buzunar.
  • Poate fi echipat fie cu cablu de conectare jack 3.5mm sau XLR. În funcție de alegerea pachetului potrivit (1701P sau 1701X3M),
  • Raza de acțiune de 60m în spațiu deschis este mai mult decât suficientă pentru o gamă extrem de largă de situații în care trebuie adus sunetul la camera.
  • Kit-ul are în pachet și un adaptor pentru montarea pe patina camerei video/aparatului foto, tocmai pentru montare rapidă pe teren.
  • Durata de viață a acumulatorului intern al receptorului este de aproximativ 12 ore (în funcție de condițiile de mediu) iar transmițătorul, alimentat cu acumulatori/baterii AA (R6) poate funcționa în jur de 7 ore.

Audio-Technica ATW-1701 nu este cea mai ieftină soluție de lavalieră wireless, dar în mod sigur este mult peste nivelul de calitate al uneia ieftine, la un raport calitate-preț bun. Tradiția de peste 50 de ani a producătorului japonez este o mărturie a calității, iar capsulele microfoanelor Audio-Technica și construcția lor fizică este cunoscută în lumea profesioniștilor ca fiind de încredere în obținerea unui rezultat final superior.

audio-technica

Un alt gen de material video unde poate fi utilizată linia radio cu lavalieră Audio-Technica 1701 este filmul documentar. Nu este un secret că tendința industriei este de a simplifica și de cele mai multe ori film-maker înseamnă atât scenarist, regizor, director de imagine, cameraman cât și inginer de sunet. Asta înseamnă ca timpul economisit cu eforturile tehnice poate fi utilizat în scop creativ pentru a lucra mai bine și mai eficient la mesaj.

Audio-Technica ATW-1702 – Este soluția propusa pentru înregistrarea în stil reportaj, compusă din:

  • Microfon dinamic de mână
  • Transmițător încorporat
  • Receptor portabil de cameră (vine tot în două variante de conectare: cu cablu jack 3.5mm sau XLR).

atw-1700

Kit-ul cu microfon de mână este recomandat celor care fac reportaje pe stradă sau participă la conferințe/prezentări unde este necesară predarea microfonului de la un vorbitor la altul fără a complica lucrurile cu mai multe lavaliere. Un avantaj în plus al microfonului de mână este faptul că, având o capsulă dinamică, poate tolera diferențe mari de presiune. Aceste situații sunt inevitabile mai ales atunci când se înregistrează live sau atunci când cei ce vorbesc nu sunt obișnuiți cu a vorbi la microfon și  astfel este nevoie de o soluție sigură și universală.

În concluzie, pentru cei care au nevoie de o soluție de captare de sunet la distanță, fie în cameră sau alt mediu de înregistrare, pentru reportaje, vlogging, film independent, interviu și televiziune, seria 1700 de la Audio-Technica ar trebui să fie luată în calcul ca propunere profesională de început, la un raport calitate-preț excelent!

Un articol de Vladimir Chetroiu.

[products ids=125029247,125029236]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.