6 români – finaliști la Sony World Photography Awards 2017

Postat de: F64 F64

 Printre finaliștii de la Sony World Photography Awards 2017, cea mai mare competiție de fotografie din lume se află și 6 români.

  • peste 227.000 de fotografii din 183 de țări înscrise la ediția 2017
  • Fotografii vor fi recompensați cu echipament foto Sony și premii în bani, în valoare de 30.000 de dolari
  • Câștigătorii categoriei Open vor fi anunțați pe 28 martie, iar cei din restul categoriilor și din competițiile Professional și Youth pe 20 aprilie
  • Șase fotografi români s-au clasat în top 50 în categoriile lor

6 fotografi români sunt nominalizați între finaliștii top 10 în lume în categoriile Professional, Open și Youth, în cadrul competiției Sony World Photography Awards 2017, unde juriul a căutat cele mai bune fotografii conteporane.

Adi Bulboacă a fost nominalizat ca finalist în categoria Arhitectură din cadrul competiției Professional, iar Ioana Moldovan în categoria Viață cotidiană din cadrul aceleiași competiții, ambii înscriind în concurs un portofoliu de lucrări alcătuit din 5-10 imagini. Lista finaliștilor competiției Open îi include pe Alex Andrieși, la categoria Enhanced, Radu Dumitrescu-Elian, la categoria Cultură și Sorin Rechitan, la categoria Natură. Juriul urmărește premierea celei mai bune imagini din cele zece categorii din competiția Open. Taciu Rareș a fost nominalizat ca finalist cu o singură fotografie, care a răspuns temei impuse, „Beauty”, din cadrul competiției Youth.

Peste 227.000 de fotografii din 183 de țări au fost înscrise în competiția Sony World Photography Awards 2017, iar finaliștii din cadrul competițiilor Professional, Open, Youth și Student Focus sunt anunțați astăzi.

Fotografi români finaliști

Adi Bulboacă, categoria Arhitectură, competiția Professional

Adrian Bulboacă a fost nominalizat pentru seria de fotografii intitulată „Silver Beach Hotel” („Hotelul Silver Beach”), care reflectă arhitectura distinctivă a hotelului Silver Beach, cu vedere la Lacul Balaton din Ungaria.

Adrian Bulboacă descrie seria de imagini nominalizate: „Am avut ocazia să fiu cazat pentru 4 zile la hotelul Silver Beach, în luna noiembrie 2016. Fiind o stațiune de vară, ca fotograf care lucram pentru un film, eram în extra sezon. Hotelul a fost construit între 1978-1983. Toate camerele erau libere, astfel că am putut să explorez întreaga stațiune pe cont propriu. Locul are un stil retro și o patină pe care sper că am fost în stare să o capturez. Am fost fascinat de cât de dezolant, dar în același timp primitor vizual, putea fi acest hotel «anacronic».”

Ioana Moldovan, categoria Viață cotidiană, competiția Professional